Štrombergs un Radeviča - Latvijas gada labākie sportisti • IR.lv

Štrombergs un Radeviča – Latvijas gada labākie sportisti

26
Ineta Radēviča un Māris Štrombergs ar gada labākā sportista balvām. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Par 2012.gada Latvijas labākajiem sportistiem “Gada balvas sportā 2012” ceremonijā piektdien nosaukts BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un tāllēcēja Ineta Radeviča, ziņo LETA.

Pekinas un Londonas olimpisko spēļu čempions Štrombergs tika nosaukts arī par gada populārāko sportistu, līdzjutēju balsojumā, kas noslēdzās ceturtdienas pusnaktī, apsteidzot skeletonistu Martinu Dukuru un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

Par gada labāko un populārāko sportistu Štrombergs tika nosaukts arī 2008.gadā, kad Pekinā pirmoreiz kļuva par olimpisko čempionu.

Savukārt par valsts labāko sportisti jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīta Radeviča, kura pēc balvas saņemšanas publiski paziņoja par karjeras beigām. Radeviča šogad izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā un ceturto vietu Londonas olimpiskajās spēlēs, bet ceremonijā viņai tika pasniegta arī LTV 7.kanāla speciālbalva.

Savukārt par aizejošā gada Latvijas labāko sporta spēļu komandu nosaukta Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas šogad nokļuvusi viena soļa attālumā no iekļūšanas Eiropas čempionātā.

Par gada labāko treneri tika nosaukts Latvijas BMX braucēju sagatavotājs Ivo Lakučs, kura audzēknis Edžus Treimanis saņēma atjaunoto apbalvojumu “Par cīņas gribu”. To saņem sportists, kurš pārvarējis sevi, gūstot panākumus šķietami zaudētā situācijā.

Iepriekš Lakučs 2008.gadā saņēma balvu nominācijā “Paraugs sportā”, bet Treimanis pie savas balvas tika, pateicoties dalībai Londonas olimpisko spēļu izšķirošajos braucienos par spīti sacensību sākumā piedzīvotam smagam kritienam.

Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos nosaukts pludmales volejbola duets Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri Londonas Olimpiādē izcīnīja bronzas medaļu.

Nominācijā “Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists” laurus plūca Latvijas labākais motobraucējs Matīss Karro, par gada uzlecošo zvaigzni tika nosaukta septiņcīņniece Laura Ikauniece, bet par gada sporta notikumu Latvijā atzīta Latvijas III Olimpiāde.

Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu saņēma Londonas paraolimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvējs Aigars Apinis, bet balva “Paraugs sportā” piešķirta Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenajam trenerim Raimondam Vildem.

Latvijas Sporta veterānu savienības speciālbalvu saņēma vieglatlēte Austra Reinberga, bet par gada sporta skolotāju nosaukta Iveta Daude no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas.

 

Komentāri (26)

janazakovica 22.12.2012. 14.29

pelniti..loti un loti pelniti..

+2
-1
Atbildēt

7

    ineta_rr > janazakovica 24.12.2012. 22.02

    M. Štrombergs – jā, pelnīti. Bet par to playboy plikni gan nekad nesapratīšu – bija taču medaļoti volejbolisti, citi BMX braucēji, varbūt vēl kāds spējīgs sportists, bet nu ne jau blondā, ko, manuprāt, vispār nebija jāsūta, jo jau pirms olimpiādes bija skaidrs, ka nebūs labi, un atšķirībā no mūsu šāvēja, viņai nebija arī milzīga sentimentāla jēga tur būt (starp citu, A. Kuzminam tiesības piedalīties nepiešķīra vietējie funkcionāri).

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > janazakovica 23.12.2012. 00.10

    Te gan varētu atgriezties pie senākiem rakstiem un komentiem un atgādināt komentkolēģiem izteicienus, ko tie veltījuši abiem šāgada labākajiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 23.12.2012. 03.07

    kto staraje pomjanit tamu glaz daloj…kaut kaadi svetki tacu vajadzigi latvijas sporta sabiedribai..domaju ka laura ikauniece parspees..radevicas rezultatus ar laiku..un ritencilveks..ir ieverojams ar to ka izgrieza pogas visiem ..gan smiekligaa sporta veidaa tacu ka nekaa olimpiadee..bet radevica vnk izspieda no sevis visu ko vareja…jo ipasi atbildigos macos..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > janazakovica 26.12.2012. 18.19

    Jādomā, ka Playboy plikņi parasti ir sievietes, bet kāds tam sakars ar visu? Viņa taču sacentās un zaudēja citām sievietēm, turklāt nedomāju, ka mēs uz olimpiādi nevienu citu sievieti neaizsūtījām.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > janazakovica 27.12.2012. 21.07

    Tad jāpārsauc gada sportists par “Augstākās vietas Latvijai Olimpiskajās spēlēs savā dzimumā nopelnītāju”, bet, ja ir vairāki kandidāti, tad vēl varētu pirms tam uzrīkot boksa maču, pēdējais/ā, kas paliek stāvam, būs gada sportists/e, savukārt tajos gados, kad nav ne vasaras, ne ziemas Olimpisko spēļu, tad par gada sportistu varētu atzīt kādu no bļitkotājiem, kas vēl būtu izdzīvojis/usi līdz apbalvojuma pasniegšanai.
    Tik ļoti nesekoju sportam, bet, ja jau nav nevienas labas sportistes, tad tā arī jāieraksta protokolā “Šogad gada sportistes nav, jo labākā kandidāte pievīla, bet pārējās tik slikti startēja, ka nevar pat kandidēt uz gada sportistes titulu”; būs iemesls meitenēm censties, un arī apbalvojumam būs cits “svars”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janazakovica 25.12.2012. 22.42

    bija taču medaļoti volejbolisti, citi BMX braucēji, varbūt vēl kāds spējīgs sportists
    ——–
    Radeviča ir sieviete, neesi ievērojis? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janazakovica 26.12.2012. 23.17

    Radeviča bija labākā starp sievietēm. Neviena cita no Latvijas sportistēm Olimpiādē neieguva 4. vietu.
    “medaļoti volejbolisti, citi BMX braucēji, varbūt vēl kāds spējīgs sportists” ir no vīriešiem. Starp viņiem par Gada sportistu atzina Štrombergu. Vai tagad izdevās saprast?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu