Iznācis kultūras portāla Arterritory.com drukātais izdevums • IR.lv

Iznācis kultūras portāla Arterritory.com drukātais izdevums

16

Izdevumā “Arterritory sarunas” apkopotas spilgtākās portāla sarunas ar māksliniekiem un mākslas procesa vērotājiem

Gada nogalē interneta mākslas un kultūras portāls Arterritory.com ir laidis klajā pirmo izdevumu “Arterritory sarunas” drukātā formātā, kurā apkopotas spilgtākās un ekskluzīvākās portāla intervijas.

Šā gada laikā portāla žurnālisti klātienē tikušies un sarunājušies ar daudziem māksliniekiem, kuratoriem, kritiķiem un kultūras profesionāļiem, kuru vārdi zīmīgi ne tikai Baltijas, Skandināvijas un Krievijas teritorijā, bet pasaules mākslas un kultūras ainā kopumā.

Starp viņiem atrodamas arī tādas spilgtas mūsdienu kultūras vides personības kā britu mākslinieks Maiks Nelsons, jaunā islandiešu zvaigzne Ragnārs Kjartansons, šodienas modes pasaulē tik daudz aprunātais dāņu modes dizainers Henriks Vibskovs, latviešu kinorežisors Dāvis Sīmanis, galerists Marats Gelmans no Maskavas, pasaulē slavenais krievu kurators Viktors Miziano, Krievijas mākslas ainas “pelēkais kardināls” Nikolajs Palažčenko, slavenās Bonjēru dzimtas pārstāve, “Bonnier Kunsthalle” vadītāja Žanete Bonjēra, prestižās Vaitčepelas galerijas Londonā direktore Ivonna Blazvika, britu prestižākā laikmetīgās mākslas apbalvojuma – Tērnera balvas ieguvējs Mārtins Krīds utt.

“Arterritory sarunas” izdotas kā trīs atsevišķi izdevumi latviešu, angļu un krievu valodā un turpmāk iecerēti kā gadskārtēji izdevumi. Žurnāla pirmais numurs tiks izplatīts bez maksas izglītības iestādēs, kafejnīcās, stila veikalos, mākslas galerijās, muzejos utt.

Izdevumu vizuālo tēlu radījusi “Tundra” un mākslinieks Kirils Kirasirovs, kas pazīstams kā viens no spilgtākajiem grafiskā dizaina pārstāvjiem Latvijā.

Arterritory.com ir interneta mākslas un kultūras portāls latviešu, krievu un angļu valodā, kura uzmanības fokusā ir Baltijas, Skandināvijas un Krievijas mākslas procesi un to izpausmes pasaulē.

Vairāk informācijas portāla mājas lapā

 

 

 

 

 

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu