Botāniskajā dārzā izstāde par augiem un tikšanās ar zāļu pazinējiem • IR.lv

Botāniskajā dārzā izstāde par augiem un tikšanās ar zāļu pazinējiem

26
Izstādes publicitātes foto

LU Botāniskais dārzs aicina tikties ar pirtniekiem, zāļu zinātājiem un bioloģiskajiem zemniekiem

LU Botāniskajā dārzā 22. novembrī plkst. 10 izstādes „Augu vara pie miesas un gara” ietvaros notiks tikšanās ar izstādes veidotājiem – pirtniekiem, ārstniecības augu audzētājiem un tēju zinātājiem

Botāniskajā dārzā līdz 6. janvārim visi veselīga un dabiska dzīvesveida piekritēji aicināti uz izstādi „Augu vara pie miesas un gara”, kurā var iepazīties ar dažādiem pirts un ārstniecības augiem, to ievākšanu, lietošanu un iedarbību. Izstādē apskatāmi ārstniecības augi, to maisījumi, dažādas pirtsslotas, kā arī citi pirts piederumi no augu valsts: vīkšķi, rīkstes utt.

Izstādē redzamie augi ir audzēti bioloģisko zemnieku saimniecībās, kuri apvienojušies biedrībās Latvijas Pirts savienība un Vides un Veselības Saime. Šajās saimniecībās audzē un ražo produktus veselībai un labsajūtai. Iepazīstot augu daudzveidību un vērtīgās īpašības, izstādē katrs atradīs sev ko noderīgu tumšākā un drēgnākā gada posma patīkamākai pavadīšanai, vīrusu un mikrobu atbaidīšanai, miesas vingruma un prāta mundruma saglabāšanai. Izstādes laikā  iespējams iegādāties dažādas tējas, garšvielu maisījumus, vilnas un lina izstrādājumus.

Pirts gudrību apgūšanai būs iespēja tikties ar pieredzējušiem pirtniekiem:

22. novembrī plkst. 16 – 20 ar sertificētu pirtnieku Romualdu Lamsteru: „Veselīgs dzīvesveids caur latvisko pirti. Sausā pēriena un kārklu klūgu vibrējošās masāžas demonstrējumi”

29. novembrī plkst. 15 – 20 ar sertificētu pirtnieku Romualdu Lamsteru: „Dziedināšanu ar pirti, kārklu klūgu vibrējošās masāžas demonstrējumi, skaņu un vārdu terapijas pielietošana pirts procedūrās”

6. decembris plkst. 14-18 ar sertificētu dziednieku Ziedoni Kārkliņu: “Sarunas par pirti”.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Dārzs novembrī – aprīlī atvērts apmeklētājiem no plkst. 9.00 līdz 16.30.

Plašāka informācija mājas lapā

 

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu