Video: Staro Rīga festivālā izgaismo valdības namu • IR.lv

Video: Staro Rīga festivālā izgaismo valdības namu

32
Pagājušajā gadā uz Ministru kabineta ēkas gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā tika veidota gaismu un video projekcija "Latvijas karoga stāsts". Foto: Ieva Čīka, LETA

Šogad Ministru kabinets gaismas festivālā „Staro Rīga” piedalīsies ar projektu „Cilvēka mūžs Latvijai”. Valdības nama izgaismošanas projekts būs kā veltījums Latvijas izcilākajām personībām, spožajiem prātiem un cilvēkiem, ar ko lepojamies.

Projekta ideja balstīta uz Ministru kabineta balvu – vienu no valsts augstākajiem apbalvojumiem, ko piešķir par nopelniem demokrātiskas un tiesiskas valsts attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā darbā. Balvas prestiža dēļ to varētu saukt par Latvijas “Nobela prēmiju”.

Šo balvu kopš 1995.gada saņēmuši vairāk nekā 70 cilvēki un institūcijas, un īpašā iedzīvotāju aptaujā noskaidrots, kuras 20 personības tiks iekļautas projektā un attēlotas uz valdības nama, ziņo LETA.

Teju 300 iedzīvotāju balsojumā noskaidrots, ka Ministru kabineta ēkas izgaismošanas projektā viņi vēlas redzēt dzejnieku Imantu Ziedoni, maestro Raimondu Paulu, diriģentus brāļus Imantu un Gido Kokarus, Ausmu Derkēvicu un Andri Nelsonu, režisorus Jāni Streiču, Oļģertu Kroderu, Alvi Hermani un Lailu Pakalniņu, pianistu Vestardu Šimkusu, akadēmiķi Jāni Stradiņu, gleznotāju Džemmu Skulmi, vijolnieci Baibu Skridi, šķēpmetēju Jāni Lūsi, operas solistu Kārli Zariņu, kardiologu Andreju Ērgli, Rundāles pils muzeja direktoru Imantu Lancmani, vēstnieci Sandru Kalnieti, dzejnieku Andreju Eglīti un profesoru Leonīdu Vīgneru.

Projektā tiks iekļauti arī šā gada Ministru kabineta balvas laureātu attēli – skeletona treneris Dainis Dukurs, režisors Rolands Kalniņš, dzejnieki Anda Līce un Knuts Skujenieks, akadēmiķis Linards Skuja.

Projektu atklās 15.novembrī plkst. 18 iepretim Ministru kabineta ēkai (alejā) Brīvības bulvārī 36.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu