Ušakovs: Nav variantu - vēlēšanās jādabū pārliecinošs vairākums • IR.lv

Ušakovs: Nav variantu – vēlēšanās jādabū pārliecinošs vairākums

26
Nils Ušakovs. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Rīgas mērs esot atbildīgs rīdziniekiem saglabāt īpašo “Rīgas ceļu”

“Mums nav vajadzīga pirmā vieta, mums vajadzīgs pārliecinošs vairākums [pašvaldību vēlēšanās],” intervijā “Neatkarīgajai” saka Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Nule par vienotu sarakstu nākamgad gaidāmajās vēlēšanās paziņojušajai domes valdošajai koalīcijai – Saskaņas centram un “Gods kalpot Rīgai” – nākamajās pašvaldību vēlēšanās ir jādabū 51% balsu, uzskata Ušakovs.

Politiķis domā, ka tas ir “vairāk nekā reāli”, jo “tikai SC aptaujas Rīgā liecina, ka varam dabūt 33 līdz 35 mandātus, bet ar vienotu sarakstu – vairāk. Pārliecinošu vairākumu”.

Vaicāts, ko dos SC un GKR, kuru vada Rīgas vicemērs Andris Ameriks, vienotais saraksts, Ušakovs teic, ka abu vērtības sakrīt un spēj tās īstenot, jo partijas strādā kopā. “Plus – esam atbildīgi rīdziniekiem par “Rīgas ceļa” saglabāšanu,” saka Ušakovs.

Kā zināms, politikas vērotāji Ušakovam pārmet par savas separātas – Rīgas ārpolitikas un politikas – veidošanu, par ko liecinot gan Rīgas ciešie sakari ar Maskavu, Rīgas karogu novietošana un dažviet pat valsts sarkanbaltsarkanā karoga aizvietošana pie galvaspilsētas skolām, arī nesenais ultimāts Latvijas Pašvaldību savienībai par darbības apturēšanu šajā organizācijā.

Pats Ušakovs intervijā šo “Rīgas ceļu” skaidro kā sociālās atbildības ceļu, t.i., rūpes par maznodrošinātajiem, bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā utt. To Ušakovs sauc par investīciju cilvēkkapitālā un, iespējams, “kāds nolems nepamest valsti”.

Ušakovs ir pārliecināts, ka darījis, ko varējis, lai vēlētājiem būtu izvēle. “Mums nav vajadzīga speciāla reklāma un speciāli rupori. Mēs neesam valdība, mēs neesam Saeima. Mums atšķirībā no Saeimas nav jābaidās par to, ka tiks ierobežotas iespējas reklamēties. Mums tas vienalga. Mēs esam pašvaldība. Mūsu darba rezultātiem var pieiet klāt, tiem var piedurt pirkstu. Skolai, parkam, promenādei… Tam, kas izdarīts labi, un tam, kas izdarīts slikti.”

Rīgas mērs domā, ka viņa oponentu kampaņa nebūšot zem lozunga “Visi pret Ušakovu”, bet gan būšot vērsta pret krieviem. “Galvenā cīņa par kreisajām vērtībām tagad notiek Rīgā. Saeimā SC ir dziļā opozīcijā. Tāpēc mums jāsaglabā kreisā politika, kura nedala sabiedrību latviešos un krievos,” izteicies Ušakovs.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu