Kukuļošanā aizdomās turētā Stabiņa paliek apcietinājumā • IR.lv

Kukuļošanā aizdomās turētā Stabiņa paliek apcietinājumā

7
Ārija Stabiņa ceļā uz tiesas zāli. Foto: Edijs Pālens, LETA

Prokurors: lietā apkopoti materiāli par Stabiņas iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem kopš pērnā novembra

Rīgas apgabaltiesa trešdien nolēma atstāt negrozītu Centra rajona tiesas 19.septembra lēmumu, ar kuru tika apcietināta koruptīvos noziegumos aizdomās turētā ilggadējā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa. Tas nozīmē, ka Stabiņa pagaidām paliks apcietinājumā, raksta LETA.

Kā žurnālistiem pēc tiesas sēdes atzina Stabiņas advokāte Līga Cīrule, šāds lēmums viņai neesot pārsteigums. No sīkākiem komentāriem advokāte atturējās, aizbildinoties ar parakstu par izmeklēšanas informācijas neizpaušanu.

Kriminālprocesu uzraugošais prokurors Arvis Miglāns pastāstīja, ka lietā ir materiāli par Stabiņas iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem kopš pagājušā gada novembra. Precīzu epizožu skaitu viņš gan neatklāja.

Kā ziņots, septembrī pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma koruptīvos noziegumos aizdomās turētā Stabiņa tika apcietināta.

Stabiņas advokāte apstiprināja, ka kliente tiek turēta aizdomās par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts. Likumā par to paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā. Tomēr pēc būtības Stabiņas vainu tiesa vēl nav vērtējusi, viņai pat nav uzrādīta konkrēta apsūdzība.

Pirms pāris nedēļām KNAB paziņoja, ka saistībā ar iespējamo Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu 17.septembrī sāktajā kriminālprocesā kopumā veiktas 14 kratīšanas un aizturētas septiņas personas, tai skaitā viena Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona un divi pārvaldes darbinieki, par ko esot paziņots pašvaldības vadībai. Aģentūrai LETA zināms, ka starp aizturētajiem ir Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Stabiņa, pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova un privātpersona Tatjana Fjodorova.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs informēja, ka biroja rīcībā esošie pierādījumi liecina – Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar tās kompetencē esošu darbību izdarīšanu un labvēlīgu lēmumu pieņemšanu vairāku personu interesēs. Saskaņā ar amata pienākumiem pašvaldības amatpersona organizē iesniegumu izskatīšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

 

Komentāri (7)

Janka, Janic 03.10.2012. 16.38

ja šitos kukuļniekus nesodiis peec pilnas programmas , tad tas nekad nebeigsies , viņiem traki bail no cietuma un sazagtaa konfiskaacijas , a taas minimaalaas algas , tas kaa piilei uudens.

+5
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 03.10.2012. 16.09

pirmais izbīlis beidzies, iznācis drusku laiks par ārieni padomāt, stingros pelēkos toņos ieturēta, frizūra nav no Domes frizētavas, bet samērā pieklājīgi. pirmā preses bilde drusku atgādināja paplukušu vistu. diez vai viņas vīrs suharus jau sakaltējis?

+4
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.10.2012. 22.06

stabina dimiteru gimenei pieskira piecus sekojosus dzivoklus…tris istabu blaumana ielaa t.s. foto majas pagalamaa otrajaa stavaa ..tas pasa majas benin stavaa 165 kvm… kr.barona un pernavas ielas sturi tris istabas tagat tur ir puku veikals .. pardaugavaa e.smilga ielaa divas istabas un tur pat preti bij.izpildu komitejai tagad rigas domes pasvaldibas iestadei.tris istabas noformetas un dimtera sab.org..peldosaa darbnica …par to ari dazi oligarhi nekad netika kritizeti nekad..un cik sanema pati stabina nav vel zinams.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu