PMLP amatpersonas tur aizdomās par uzturēšanās atļauju pārdošanu • IR.lv

PMLP amatpersonas tur aizdomās par uzturēšanās atļauju pārdošanu

15
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB sācis kriminālprocesu par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonu iespējamo kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 10.septembrī sācis kriminālprocesu par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersonu iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu.

Divas PMLP amatpersonas no vairāku privātu komercsabiedrību darbiniekiem, iespējams, ir pieņēmušas kukuļus, lai nodrošinātu termiņuzturēšanās atļauju un personas apliecību izsniegšanu dažādu valstu pilsoņiem, liecina KNAB rīcībā esošie pierādījumi.

Izmeklēšanas gaitā noskaidroti vairāki gadījumi šovasar, kad PMLP amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, par pretlikumīgu atlīdzību ir nodrošinājušas paātrinātu jautājuma izskatīšanu un labvēlīga lēmuma pieņemšanu par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu ārvalstu pilsoņiem, informē KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Kriminālprocesā iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu divas PMLP amatpersonas par aizdomās turētām kukuļņemšanā, kas izdarīta atkārtoti, un divus kādas komercsabiedrības pārstāvjus – kukuļdošanā, kas izdarīta atkārtoti.

Aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, PMLP amatpersonām – arī aizliegums pildīt savus amata pienākumus.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Komentāri (15)

astra_ozo 27.09.2012. 13.12

Vai nav savādi. Okupanti un viņu pēcteči Latviju sauc par “neizdevušos valsti”, bet viņu tautieši no “dižās” tēvzemes ir gatavi dot kukuļus, lai varētu dzīvot šajā valstī.

+14
0
Atbildēt

1

    Anna Gaigule > astra_ozo 27.09.2012. 18.16

    Vai tad demagoga runai ir jāsaskan ar darbiem?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 27.09.2012. 13.45

PMLP amatpersonas tur aizdomās par uzturēšanās atļauju pārdošanu
========================================
Jocīgs virsraksts. Vai tad pati Latvija kā valsts nepārdod uzturēšanās atļaujas?

2012. gada 3. septembrī:
“Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) vēlas trīs līdz piecas reizes palielināt nekustamā īpašuma darījuma summu, par kādu piešķir uzturēšanās atļauju ārvalstniekiem […]
Nacionālā apvienība grib pilnībā atteikties no iespējas ārvalstniekiem iegūt uzturēšanās atļaujas valstī ar investīcijām nekustamajā īpašumā, tomēr KOALĪCIJAS PARTNERU ATŠĶIRĪGĀ VIEDOKĻA dēļ VL-TB/LNNK saprot, ka to nebūs iespējams panākt.”
http://www.delfi.lv/news/national/politics/na-velas-tris-lidz-piecas-reizes-palielinat-darijumu-summu-par-ko-pieskir-uzturesanas-atlauju.d?id=42642540

Kas ir noticis ar “Vienotības” attieksmi? Savulaik šo atļauju pārdošanu ieviesa “Tautas partija”, LPP, SC. “Jaunais laiks” un “Pilsoniskā savienība” bija pret.

Pret viņi bija arī vēl 2010. gadā, kad šo tirgošanu mēģināja PĀRTRAUKT:
“Par likumprojektu nobalsoja 55 deputāti, pret bija 31, bet atturējās četri. Par balsoja Tautas partijas, “Saskaņas centra”, LPP/LC un PCTVL deputāti, kā arī daļa Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas. Pret bija “Jaunais laiks”, “Pilsoniskā savienība” un TB/LNNK, trīs ZZS deputāti un ārpus frakcijām esošie deputāti Visvaldis Lācis un Aija Barča. Četri ZZS deputāti atturējās.”
http://www.delfi.lv/news/national/politics/saglaba-atvieglojumus-uzturesanas-atlaujas-pieskirsanai-investoriem-plkst1645.d?id=31410539

Bet, kopš “Vienotība” ir nokļuvusi pie varas, tā šo atļauju tirgošanu atbalsta. Tātad varam secināt, ka tad, kad viņi atradās opozīcijā, viņi uzvedās kā POPULISTI un LIEKUĻI?

Kur ir Ločmeles vai Ozoliņa komentāri, kas mums visiem izskaidrotu, ka Vienotība “TRADICIONĀLI SAGULĒJUSI AR OLIGARHIEM” un Saskaņas Centru?!
Vai turpmāk Nacionālās apvienības pūles pārtraukt atļauju tirgošanu Ozoliņš vienmēr dēvēs par vēlmi “IZDRĀZT ŠO VALDĪBU”?
(Košie epiteti atrodami pēdējā rindkopā Ozoliņa jaunākajā žults sacepumā, kas, protams, vērsts pret NA)
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/aivars-ozolins-ir-latviesu-sekss-un-politika.d?id=42701792

+9
-2
Atbildēt

7

    astra_ozo > Sanšains 27.09.2012. 14.20

    Labais! :)
    Gaidi mīnusu birumu…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 27.09.2012. 14.53

    Tā ir, ka ne santīma?…

    Bet katrā ziņā – ja reiz mēs ļaujam pelnīt Esterkinam, Fiļam, Bernim, Suharenko, Šīnam, kāpēc gan mēs nevarētu atļaut pelnīt PMLP ierēdņiem?:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Sanšains 27.09.2012. 17.19

    Tikai ar to kapitāla pieauguma nodokli ir tā, ka to maksā no starpības starp iegādes un pārdošanas vērtības. Tur pat neko īpaši shēmot nevajag, ja īapšums ir iegādāts treknajos gados, un tiek pārdots tagad – tagadējās cenas stipri atpaliek no to laiku cenām.

    Bet, ja nepieciešams, tad bankai ar visādiem atņemtiem īpašumiem vai arī ieguldījumu bankas subordinētajā kapitālā tādas shēmas iespējams uztaisīt, ka tik turies. Ar to ieguldījumu subordinētajā kapitālā vispār ir elementāri – ieguldi subordinētajā kapitālā, un banka paņemot nost savu pakalpojuma maksu atdod naudu bezprocentu kredītā un liec to naudu kur gribi (tas tā vienkāršoti).

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Sanšains 27.09.2012. 14.28

    Labs koments!!

    Bet Vienotība pamanās pēdējā gada laikā vākt mīnusus vienu pēc otra.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Sanšains 27.09.2012. 15.19

    Tā ir, ka ne santīma?…

    Ja es kā privātpersona pārdodu savu nekustamo īpašumu, tad man ir jānomaksā valstij konkrēts nodoklis – 15%, par t.s. kapitāla pieaugumu. Ja esterkini izveido firmu un fiktīvi uzpērk paša bankā ieķīlātus dzīvokļus, ko pēc tam pārdod tālāk iebraukušiem krieviem, – tad ir iespēja manipulēt ar izdevumiem, ieguldījumiem un laikam ne ar to vien.
    Tiešām interesanti – cik santīmus saņem budžets, par šo Vienotības un ZRP atbalstīto “jauko austrumu “investoru” biznesu”?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > Sanšains 27.09.2012. 15.34

    Pievienojos visiem iepriekšējiem komentiem, kaut arī pats esmu balsojis par Vienotību.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Sanšains 27.09.2012. 14.37

    Haris
    “Jocīgs virsraksts. Vai tad pati Latvija kā valsts nepārdod uzturēšanās atļaujas?”

    Latvija kā valsts nepārdod uzturēšanās atļaujas, jo valsts kasē par tām nav ienācis ne santīma. Par atļaujām ko savas sugas brāļiem tirgo Esterkins(Rietumu banka) un citi čekisti, valsts pat PVN neiekasē.
    Palielinot kaut desmitkārt summu par NĪ darījumiem, vai investīcijām, nekas nemainīsies, jo darījumi tiks veikti fiktīvi.
    Valsts labumu varētu gūt no uzturēšanās atļauju izsniegšanas vienīgi pret pretendentu noguldījuma depozītā pus miljona eiro apmērā Hipotēku bankā, un tā tiktu izmantota uzņēmējdarbības veicināšanai.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 27.09.2012. 13.27

Tā Rīgas dome ir kā tāda veca, sasmirdusi siļķu muca ar smuki nopervētu ārieni, bet ar pretīgu smaku un sapuvušām komunistu siļķēm iekšpusē. Diemžēl kādam to visu ir jāsatīra, kaut smirdoņa ir briesmīga un skati vispretīgākie. Es labprāt to mucu, ar visu sastāvu, aizvestu uz kādu izgāztuvi un tur to iegāztu attiecīgā bedrē, bet demokrātija to neļauj, lai kopā ar tiem komunistu puvekļiem neizgāztu arī kādu “nevainīgo”. Es neticu ka tie “nevainīgie” neko nezināja un nezin par tiem puvekļiem, jo tie taču smird pa gabalu.

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu