Dzīvokļu pārvaldes lietā KNAB aiztur arī kādu privātpersonu • IR.lv

Dzīvokļu pārvaldes lietā KNAB aiztur arī kādu privātpersonu

13
Foto: Anete Skuja, F64

Fjodorovai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis

Kriminālprocesā par iespējamo kukuļošanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šonedēļ aizturējuši arī privātpersonu Tatjanu Fjodorovu, aģentūrai LETA apstiprināja viņas advokāts Osvalds Svilāns.

Aizbildinoties ar izmeklētājiem doto parakstu par informācijas neizpaušanu, Svilāns neatklāja, kāds tieši nodarījums viņa klientei tiek inkriminēts, taču advokāts atzina, ka runa ir par koruptīviem darījumiem. Fjodorovai patlaban piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, arī departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā. Tika aizturēta gan pati Stabiņa, gan arī departamenta Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova.

Stabiņai trešdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, turpretim Paščenkovai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Stabiņas advokāte Līga Cīrule komentārus plašsaziņas līdzekļiem šīs lietas sakarā nesniedz. Savukārt Paščenkovas advokāts Artūrs Zvejsalnieks ceturtdien pastāstīja, ka viņa klientei KNAB izmeklētāji inkriminē kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atzina, ka šajā lietā ir aizturētas vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza. Viņš apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu.

Rīgas domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa varētu būt prasījusi papildu samaksu par mājokļa piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kuriem pienākusi rinda uz jauno mājokli. Vēl domes darbinieki min iespējamu dokumentu viltošanu, taču nevienai no šīm versijām pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

 

Komentāri (13)

andris902 20.09.2012. 18.03

…mjā…pagājušā gadā ārpus kārtas piešķirti 150 dzīvokļi….cik no tiem saņēma Krievijas pilsoņi?…

…-“Pret to iebildis komisijas loceklis Valdis Gavars (PS) :

“Dzīvokļu rindā pašlaik reģistrēti apmēram deviņi tūkstoši rīdzinieku ģimeņu, taču nupat uzceltā mājā dzīvokļi ārpus kārtas tiek piešķirti diviem Krievijas pilsoņiem,” skaidro deputāts.

Vēl vairāk deputātus mulsinājis fakts, ka pamatojums dzīvojamās telpas piešķiršanai bija pērnā gada nogalē saņemts personas iesniegums ar lūgumu paātrināt dzīvokļa jautājuma risināšanu.

Daudzi rīdzinieki dzīvo saimnieku mājās, šaurībā un sliktos apstākļos,
citi – pat trīsdesmit gadu stāv rindā, lai tiktu pie pašvaldības dzīvokļa, vēršas neskaitāmas reizes pie pašvaldības ierēdņiem, taču bez rezultātiem, tāpēc rodas jautājumi, ar ko šie divi citas valsts pilsoņi ir labāki par citiem,” norāda opozīcija.”

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/364140-dome_arpus_kartas_pieskirusi_dzivoklus_krievijas_pilsoniem

+11
0
Atbildēt

2

    Sandris Maziks > andris902 21.09.2012. 11.05

    dzeris49
    “visur, kur kaut kas par brīvu, tā ir lielā iespēja blēdīties.”

    Kur vien roku pieliek Zatlera līdzdalībnieki, SC, blēdības ir neizbēgamas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 21.09.2012. 06.39

    It kā varot socialajās mājās pēc socialajām indikācijām rindas kārtībā, un, kā visur, kur kaut kas par brīvu, tā ir lielā iespēja blēdīties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

anete_barovska 20.09.2012. 18.04

Vakar, arī sevi par juristi dēvējošā Irēna Akmentiņa , bija ļoti uztraukusies un neģīmī.

+3
0
Atbildēt

1

Līga Volonte 20.09.2012. 18.13

Nav divu domu: Fjodorova bija kukuļa devēja, Paščenkova starpniece un Stabiņa bija kukuļa adresāts. Vai nav smuka shēma… Un tā nav visa kopaina… Jo turpinājums sekos.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu