"Hizbollah" līderis aicina turpināt protestus pret ASV • IR.lv

“Hizbollah” līderis aicina turpināt protestus pret ASV

21
"Hizbollah" līderis Hasans Nasralla. Foto: AFP/LETA

Par protestu ieganstu joprojām tiek izmantota ASV tapusī filma par pravieti Muhamedu

Libānas ietekmīgās šiītu musulmaņu kustības “Hizbollah” līderis Hasans Nasralla svētdien aicinājis libāniešus un islāmticīgos visā pasaulē turpināt protestēt pret ASV tapušo filmu, kurā aizskarts pravietis Muhameds, vēsta LETA/AFP.

Protestos pirmdien jau izgājuši vairāk nekā 1000 cilvēku Afganistānas galvaspilsētas Kabulas ielās, dedzinot automašīnas un atkritumu konteinerus, ziņo policija. Uz Džalālābādas ceļa, kur netālu atrodas NATO un ASV militārās bāzes, aizdedzināti vairāki transporta līdzekļi, arī divas policijas automašīnas, aģentūrai AFP teica Kabulas policijas priekšnieks. Vairāki cilvēki no pūļa atklājuši uguni uz policistiem, bet neviens ievainots neesot, informēja policija. “Mēs neesam šāvuši pretī un nešausim,” teica Kabulas policijas priekšnieks.

“Hizbollah” līderis aicināja pirmdien protestēt Beirūtā, trešdien Sūrā, piektdien Baalbekā, sestdien Bint Džbeilā un svētdien Hirmilā. “Visai pasaulei jāredz jūsu dusmas un jūsu sejas jūsu dūrēs un jūsu kliedzienos,” televīzijā pārraidītā uzrunā paziņo Nasralla.

Viņš atzīmēja, ka ar nodomu atlicis savu uzrunu līdz Romas pāvesta Benedikta XVI vizītes beigām.

Svētdien ar brīvdabas dievkalpojumu Beirūtā noslēdzās pāvesta trīs dienu vizīte Libānā, kur augstais viesis atkārtoti iestājās par mieru Tuvajos Austrumos.

“Visai pasaulei būtu jāzina, ka pravietim ir sekotāji, kuri neklusēs pazemojuma priekšā,” paziņoja Nasralla.

Viņš aicināja cilvēkus visā islāma pasaulē protestēt pret ASV tapušo filmu, kuru raksturoja kā “visu laiku ļaunāko uzbrukumu islāmam, ļaunāku nekā [rakstnieka Salmana] Rušdi grāmatu “The Satanic Verses” (“Sātaniskās vārsmas”), Korāna dedzināšanu Afganistānā un karikatūras Eiropas medijos”.

“Lai aizliegtu reliģiju apmelošanu, augstākajās starptautiskajās institūcijā būtu jāpieņem rezolūcijas, kas saistošas visām valstīm un valdībām. (..) Tiem, kuri (..) uzņem šādu filmu, būtu jāzina, ka ka viņi tiks sodīti, lai kur arī neatrastos,” paziņoja Nasralla.

Tikmēr pēc vardarbīgajām demonstrācijām, ko virknē valstu izraisījusi islāmu aizskarošā filma, Kanāda svētdien uz vienu dienu drošības apsvērumu dēļ slēgusi savas vēstniecības Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, Lībijas galvaspilsētā Tripolē un Sudānas galvaspilsētā Hartūmā. “Mūsu personāla un mūsu misiju drošību ārvalstīs mēs uztveram ļoti nopietni,” aģentūrai AFP norādīja Kanādas Ārlietu ministrijas pārstāvis Riks Rots. Viņš atzīmēja, ka Kanādas varasiestādes cieši seko līdzi situācijas attīstībai un pieņem attiecīgus drošības mērus, bet sīkāku informāciju atklāt atteicās.

Arī ASV varasiestādes ir evakuējušas Savienoto Valstu vēstniecību darbiniekus no Tunisijas un Sudānas, kur protestos pret islāmu aizskarošo filmu demonstranti uzbrukuši Savienoto Valstu diplomātiskajām pārstāvniecībām.

Kā jau vēstīts, ASV tapusī filma “Innocence of Muslims” (“Musulmaņu nevainība”), kurā negatīvā gaismā attēloti musulmaņi un pravietis Muhameds, izraisījusi plašus protestus virknē islāmticīgo valstu Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Āzijā.

Protesti sākās pagājušajā otrdienā Ēģiptē un Lībijā, kur vardarbīgajā demonstrācijā tika nogalināts ASV vēstnieks un vēl trīs Savienoto Valstu diplomāti.

 

Komentāri (21)

mary75 17.09.2012. 10.17

Vai tad Rietumi beidzot vienreiz atmetīs to savu idiotisko politkorektumu un sāks saprast, ka, lai ko viņi nedarītu, viņi vienalga būs ienaidnieki šiem atpalikušajiem mežoņiem, kam taisni tā viņu atpalicība izraisa vislielāko naidu pret visu Rietumu kultūru?
Nebūtu tā filma, kas visdrīzāk, bija radikālo musulmaņu provokācija, atrastu citus ieganstus grautiņiem un nogalināšanai.
Tas radikālais islams jau paredz, ka visi tie, kas nav viņu ticībā, ir ienaidnieki, un nogalināt tādus ir dievam tīkams darbs.
Dabiski, viss islams nav tādas, bet, kaut kur dzirdami kādi protesti no mērenā islama pret šiem grautiņiem?
Tāpat, viņi drīkst izlikties, ka dzīvo pēc Rietumu likumiem, un drīkst izmantot Rietumu likumus savā labā, ko viņi arī ļoti sekmīgi dara.
Un tagad jau pat ietekmē likumdošanu, pieprasot pret sevi īpašu attieksmi un īpašas tiesības, izmantojot Rietmu politkorektumu un absolūti cietpauraino nevēlēšanos redzēt realitāti.
Francijā taisās pieņemt vai jau pieņēma likumu, ka imamiem jādod valsts atbalsts, lai viņi var sprediķot bez bēdām, kaut kristīga baznīca no valsts tur pilnīgi atdalīta.
Drīz vien ne tikai savās zemēs, bet, arī Rietumos dzīvosim pēc viņu likumiem, lai “nabadziņus” neaizvainotu, un visus pieņemsim un pabarosim.
Un pie visa vienmēr vainīgi Rietumi, un tie paši arī tam piekrīt un tikai laiž šos te iekšā, lai viņi kāpj tiem uz galvas, murgs, un vēl amerikāņi sniedz šīm valstīm miljardiem lielu finansialo palīdzību.
Dabiski, ne vienmēr tā ir, bet, ļoti bieži.

+6
-1
Atbildēt

4

    ilmisimo > mary75 17.09.2012. 14.27

    dzeris49 V…Tāpat, viņi drīkst izlikties, ka dzīvo pēc Rietumu likumiem, un drīkst izmantot Rietumu likumus savā labā, ko viņi arī ļoti sekmīgi dara.
    Un tagad jau pat ietekmē likumdošanu, pieprasot pret sevi īpašu attieksmi un īpašas tiesības, izmantojot Rietmu politkorektumu un absolūti cietpauraino nevēlēšanos redzēt realitāti. …
    ___________________ Mjāaa.

    Viss kā Latvijā.

    ierakstām dzeris49 tekstā Rietumi vietā Latvija un…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > mary75 17.09.2012. 12.35

    Par pasaules miermīlīgāko reliģiju..

    http://www.youtube.com/watch?v=8E1u9lQeAsY&feature=related

    Sems Harriss: /ar 21.gadsimta ieročiem bruņoti 14 gadsimta kristieši/

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > mary75 17.09.2012. 19.22

    Francija būs pirmā, kas kritīs. Nākamā būs visa pārējā R-Eiropa. Paši parakstīs likumus un kriminālsodus par apbižoto musulmaņu cieņas aizskaršanu. Par to, ka franču sievietes nēsā mikleitas un nepiesedz galvu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Lizdiks > mary75 17.09.2012. 11.35

    Spiked redaktoram Brendanam O’Nīlam labs komentārs par politkorektuma galējām izpausmēm:

    The sight of irate Islamists storming US and UK embassies in Libya, Egypt and Sudan has confused many Westerners. What is wrong with these alien weird-beards, we wonder? Yet these protests, triggered by a short and silly anti-Islam film, show how similar modern Islamist thinking is to the outlook that pertains in Western societies. What we are really witnessing is the internationalisation of the culture of offence-taking, of the idea that nobody should ever have to suffer being offended or having their way of life criticised. The embassy-storming gangs are the armed wing of modern political correctness.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

kkristaps 17.09.2012. 11.40

Visinteresantākais ir tas, ka šī “filma” (ļoti zemas kvalitātes ražojums, kuru samunsturējis kāds Kalifornijas iedzīvotājs) ir redzama Yoytube jau vairāk nekā 2 mēnešus un līdz 11. septembrim neviens pret to neprotestēja:) Bez tam ļoti jau nu jāšaubās, vai tie “satracinātākie protestētāji” vispār jelkad ir dzirdējuši par Youtube esamību. Es neesmu musulmaņu ticības pārzinātājs, taču tad, kad lasu, piemēram, par musulmaņu protestiem pie ASV vēstniecības Londonā, man rodas ķecerīga doma, ka visus šo protestētājus vajadzētu uz karstām pēdām repatriēt uz viņu dzimtenēm, nevis auklēties kā ar jēlām olām.
P.S. Pieminu tieši Londonu tāpēc, ka sakarā ar darbu regulāri lasu AK un ASV presi, tāpēc puslīdz zinu, kas tur notiek. Par citām valstīm man vienkārši nav informācijas.

+5
-1
Atbildēt

3

    ilmisimo > kkristaps 17.09.2012. 14.34

    Viņi klusībā par to visu un tām Ritumu politkorektuma idejām vienkārši ņirdz un izmanto tās tikai savā labā, veikli uz tām spekulējot, un Ritumu plānprātiņi – politiķi un dažādi aptaurētie cilvēktiesību aizstāvji to vienkārši negrib redzēt
    ________________
    Un atkal – viss kā Latvijā.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > kkristaps 17.09.2012. 15.18

    Es, tomēr, neliktu vienādības zīmi starp Latvijas krieviem un islama radikāļiem – fanātiķiem.
    Kaut zināmas līdzības var atrast, un taisni tanī apstāklī, ka daļa no abām grupām prasa pret sevi īpašu attieksmi, un īpašas attieksmes neesamību traktē kā diskrimināciju, tātad – vainīgi visi pārējie, bet, viņi ir tie “cietēji”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > kkristaps 17.09.2012. 13.40

    Tikai tā arī jādara, Ritumi uzlikuši uz acīm filtrus un neredz to, ko tiem neļauj redzēt pārprastais politkorektums un tās kreisās dogmas, kas jau izskatās pēc pilnīgākā absurda.
    Šie cilvēki saprot tikai spēka valodu, kompromisu un toleranci pret sevi viņi saprot tikai kā vājuma izpausmi un pamatu arvien jaunām prasībām.
    Viņi klusībā par to visu un tām Ritumu politkorektuma idejām vienkārši ņirdz un izmanto tās tikai savā labā, veikli uz tām spekulējot, un Ritumu plānprātiņi – politiķi un dažādi aptaurētie cilvēktiesību aizstāvji to vienkārši negrib redzēt.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Egitazz 17.09.2012. 09.50

džekiņiem pat nepielec, ka ar savu uzvedību viņi tikai stiprina pārliecību, ka musulmaņi tiešam nav tik miermīlīgi.

un dīvaiņi, ka musulmaņu līderi to nesaprot, bet tieši otrādi praktiski atbalsta. Jeb vienkārši izmanto izdevību?
lai ko mēs teiktu, bet dzimstības faktors ir viņu pusē.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu