Rīgas svētku laikā atkal vizināšanās par brīvu • IR.lv

Rīgas svētku laikā atkal vizināšanās par brīvu

15
Rīgas svētku programma plakātā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Rīgas svētku organizatori sola “nebijušus brīnumus”

Rīgas svētku laikā 18. un 19.augustā pilsētas dome kārtējo reizi sola braukšanu sabiedriskajā transportā par brīvu, informē pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” preses sekretārs Viktors Zaķis. Bez maksas varēs izmantot arī visas autostāvvietas, kuras apsaimnieko “Rīgas satiksme”.

Tā kā Rīgas svētkos paredzēta ļoti plaša izklaides programma, arī izmaiņu sabiedriskā transporta kustības sarakstos ir daudz. Papildus reisi un izmaiņas maršrutos tiks veiktas atbilstoši svētku norises vietām. Ar papildus reisu sarakstiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājas lapā, sabiedriskā transporta galapunktos, kā arī lielākajās pieturvietās, kas izvietotas pilsētas centrā.

Šajā nedēļas nogalē – no 17. līdz 19.augustam – galvaspilsētā plaši un vērienīgi tiks svinēti Rīgas svētki, kas svētdien noslēgsies ar iespaidīgu koncertu 11.novembra krastmalā – no plkst.12 līdz 23 tā pārvērtīsies par brīvdabas koncertzāli ar trim skatuvēm, kur 3000 dalībnieku dienas garumā izspēlēs krāšņo uzvedumu “Rīgas spēles un gaviles”.

Rīgas svētku 11.novembra krastmalas pasākumu režisors Uģis Brikmanis aģentūrai LETA teica: “Uz krastmalu nevajag nākt uz piecām minūtēm, bet uz ilgāku. Mazākiem bērniem paredzēts rīta bloks, kurš beigsies ar aviošovu. Tālāk svētki pāriet uz Rīgas sapņotāju tēmu, kad dejos Rīgas horeogrāfijas skolas audzēkņi, tiks laisti pūķi, lidināsies kvadrihopteri, celsies gaisā hēlija baloni ar akrobātiem, kam sekos aviošovs plkst. 15.15.”

Krastmalā šogad tiks iekārtota īpaša skatuve jaunā izskatā “L” veida formā, sacīja Brikmanis.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) teica, ka svētkos tiks svinētas arī olimpiskās uzvaras – svētdien ap plkst. 21 uz lielās svētku skatuves tiks sumināti Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

 

Komentāri (15)

Ieva 16.08.2012. 13.12

Vispār jau labi, tikai..
Tikai uz kā rēķina tas ir? Šķiet Ušakovam ir tāda politika- tērē naudu uz nebēdu, aizņemties, rīkot Rīgai kā treknos gados, jo
– Rīdzinieki, kas ir viņa pamatelektorāts, tikai iegūst. Gan uz pārejo Latvijas iedzīvotāju rēķina, bet tas nav redzams.
– Valsts zaudē, jo no kaut kurienes jau tā nauda ir jādabū.
Un iznāk, ka ir labdaris Ušakovs, kas naudu dod, un sliktā Valsts, kas Ušakovam aizrāda. Un Ušakovs uzdzīvojot, vinnē… Vai nav vienkārša SC fabula priekš nākošajām vēlēšanām?

+10
-1
Atbildēt

1

    zauls > Ieva 16.08.2012. 19.35

    Fabula ir ļoti laba. Uz TB/LNNK valdīšanas fona Ušakovs ir ļoti dāsns pret rīdziniekiem. Politiskā konkurence ir laba lieta. Lai arī es esmu VL (nevis NA) atbalstītājs, TB/LNNK laikus Rīgā vairs negribu redzēt nekad. No viņiem neko nedabūja ne krievi, ne latvieši, visu tik savā kabatā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 16.08.2012. 15.47

Es te ātrumā “uzgoglēju” un atradu dažas vecas ziņas saistībā ar Rīgas satiksmi un dotācijām
“… RP SIA “Rīgas satiksme” tiks piešķirta bāzes dotācija (2012.gadā tā plānota 52.6 miljonu latu apmērā), kas divreiz gadā tiks pārskatīta, ņemot vērā sadārdzinājumus, kas rodas gada griezumā, kā arī kredītu maksājumu.”
http://www.e-novads.lv/694-pils%C4%93tas/r%C4%ABga.html?limit-start=72&start=115

“…Jau ziņots, ka atbilstoši Sabiedriskā transporta pakalpojuma likumam 2008. gadā tika aprēķināts, ka nepieciešamā dotācija no valsts budžeta Rīgas pilsētas pašvaldībai zaudējumu kompensēšanai par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu pilsētas maršrutos būs 15,22 miljoni latu, bet valsts budžetā 2008. gadā tika piešķirts finansējums tikai 6,72 miljoni…”
http://www.apollo.lv/zinas/rigas-satiksme-no-pasvaldibas-nakamgad-prasa-70%C2%A0miljonu-latu-dotaciju/387937

Visvairāk man patika tas, ka izrādās ir tāds Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums, kurš nosaka, ka valstij ir jādotē Ušakova “labdarības pasākumi” :) Šis likums ir jāmaina un valstij ir jāpārtrauc jebkuras dotācijas Rīgai, ne tikai Rīgas satiksmei.

+4
-1
Atbildēt

1

Irena Cirule 16.08.2012. 13.19

O, jā, nebijuši brīnumi noteikti būs! TĀDI sastrēgumi sen nebūs bijuši!!!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu