Jaunās Rīgas skolēnu e-kartes apvienos e-talonu un skolēna apliecību • IR.lv

Jaunās Rīgas skolēnu e-kartes apvienos e-talonu un skolēna apliecību

9
Skolēna jaunā e-karte, kādas tiks dalītas bez maksas Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem un darbosies kā e-talona un skolēna apliecības apvienojums. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jaunās e-kartes vispirms tiks izsniegtas pirmo klašu skolēniem

Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem no 15.augusta bez maksas tiks dalītas jaunas e-kartes, kas darbosies kā e-talona un skolēna apliecības apvienojums, ziņo LETA.

Plānots, ka sākotnēji karte darbosies kā e-talons sabiedriskajā transportā, tad, skolās to papildinot ar uzlīmi, e-karte iegūs skolēnu apliecības funkcijas. Saņemot karti, tā jau darbosies pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” sistēmā kā brīvbiļete braukšanai sabiedriskajā transportā. Kā zināms, no 1.septembra visi Rīgā deklarētie vispārizglītojošo skolu skolēni no 1. līdz 12.klasei sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Jauno e-karšu izplatīšana tiks sākta jau no 15.augusta. “Rīgas satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis uzsvēra, ka bērniem nebūs jāstāv garās rindās pēc jaunās kartes, jo, sākoties mācību gadam, uzņēmums pats ar 10 mobilajām klientu apkalpošanas stacijām tās piegādās skolām un izdalīs skolēniem. Tā kā vienlaikus nomainīt personalizētos e-talonus pret e-kartēm 65 000 skolēnu būtu ļoti sarežģīti, vispirms tiks pagarināti esošie personalizētie e-taloni, bet jaunās e-kartes vispirms tiks izsniegtas pirmo klašu skolēniem. Tikmēr skolām būs jāsagatavo kolektīvie pieteikumi, pēc kuriem “Rīgas satiksme” izgatavos jaunās e-kartes un tās piegādās izglītības iestādēm. Iecerēts, ka līdz gada beigām e-kartes būs saņēmuši visi Rīgas skolēni.

Nākamajā posmā e-karti varēs izmantot arī norēķiniem un identifikācijai – skolēni ar to varēs norēķināties par skolas pusdienām, lietot mācību iestāžu identificēšanas sistēmās, ar atlaidi apmeklēt pilsētas muzejus, teātrus, Rīgas zooloģisko dārzu un izmantot citas atlaides.

Patlaban jau trīs Rīgas skolās e-talons tiek izmantots arī kā ieejas karte, kas fiksē laiku, kad skolēns ienāk skolā un kad dodas projām. Arī šī sistēma Rīgas skolās tiks ieviesta pakāpeniski, jo katrā izglītības iestādē sistēmas ieviešana saistīta ar konkrētām izmaksām, tam nepieciešama skolas administrācijas un vecāku vēlme. Patlaban vēlmi ieviest līdzīgu kontroles sistēmu izteikušas aptuveni 10 Rīgas skolas.

 

Komentāri (9)

Una Grinberga 14.08.2012. 19.09

Iecerēts, ka līdz gada beigām e-kartes būs saņēmuši visi Rīgas skolēni.

Vai Ušakovs algo 65 tūkst. gliemežus e-karšu iznēsāšanai?

+4
0
Atbildēt

0

Gunārs Ostups 14.08.2012. 23.51

Kāpēc tikai Rīgā deklarētajiem skolēniem būs iespēja saņemt šīs kartes?
Ja manā dzīvesvietā nav iespējams iegūt man nepieciešamo izglītību, man ir par to jāmaksā?
Es neredzu iemeslu tam, kāpēc es būtu atšķirīga no Rīgā deklarētajiem skolēniem. Kāpēc kartes nevar izsniegt visiem Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem? Jo e-talonus izsniedza visiem.

+2
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 14.08.2012. 19.11

Ja Ušakovam ir jāizvēlas – sadarboties ar uz pusi lētāko eID sistēmu vai SC sponsoru privāto biznesu, tad protams, ka bizness tiek bīdīts ar Rīgas karte, jo Ušakovam tā ir 20% atdeve. Tikmēr Rīgas bērniem būs jānēsā nevis smagas grāmatas, bet smagi maki, jo katrai aktivitātei būs savs maks!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu