Vācijas ekonomika otrajā ceturksnī pieaugusi straujāk par prognozēto • IR.lv

Vācijas ekonomika otrajā ceturksnī pieaugusi straujāk par prognozēto

24
Foto: AFP/LETA

Ekonomikas izaugsmi veicinājis eksporta pieaugums un lielāks iekšzemes pieprasījums

Vācijas ekonomika šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni palielinājusies par 0,3%, tādējādi reģistrējot straujāku izaugsmi, nekā tika prognozēts iepriekš, otrdien paziņoja valsts statistikas birojs “Destatis”.

Analītiķi bija prognozējuši, ka Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) otrajā ceturksnī palielināsies vien par 0,2%. Tomēr salīdzinājumā ar gada pirmo ceturksni Vācijas ekonomika ir zaudējusi tempu, raksta “Spiegel.de”. Pirmajos trīs mēnešos, pēc statistiķu aplēsēm, valstī bijis pieaugums par 0,5 procentiem.

Ekonomikas izaugsmi iepriekšējā ceturksnī galvenokārt veicināja eksporta apjoma pieaugums un spēcīgs iekšzemes pieprasījums, ziņo LETA/AFP. Tomēr nelielais ekonomikas pieaugums nevarēšot nodrošināt turpmāku izaugsmi, vēsta mediji, un pavisam drīz, iespējams, jau gada trešajā ceturksnī Vācijai nāksies saskarties ar ekonomikas samazinājumu.

Taču, neskatoties uz to, valsts IKP pieauguma temps otrajā ceturksnī bijis lēnāks salīdzinājumā ar gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēto kāpumu 0,5% apmērā, jo arī Vācija sākusi izjust ilgstošās parādsaistību krīzes negatīvo ietekmi.

Vācijas valdība prognozē, ka valsts IKP šogad pieaugs par 0,7% un 1,6% 2013.gadā, salīdzinot ar 3% pieaugumu pērn.

Tomēr salīdzinājumā ar citām eirozonas valstīm Vācijai joprojām klājas labāk. Tā tuvākajos kaimiņos – Francijā – valda ekonomiskā stagnācija, vēsta “Spiegel.de”. Savukārt visā eirozonā sagaidāms ekonomikas kritums par 0,2%.

 

Komentāri (24)

Ieva 14.08.2012. 11.17

Manuprāt, laba ziņa. Latvija ir tik maza, ka gribot negribot, slīks vai peldēs kopā ar Eiropas savienību. Savukārt, Vācija ir tas pludiņš, kas to notur virs ūdens.
Latvijas veiksmes vai neveiksmes stāsts nevar būt lokāls, tas var būt tikai kopā ar pārejo pasauli

+3
0
Atbildēt

1

    dzintarz > Ieva 14.08.2012. 11.42

    Taupīgums vāciešiem ir iedzimts no latviešiem!
    Pat neliels pludiņš, var noturēt līdzsvaru.
    Galvenais – bez panikas, vēsu prātu un taupīt resursus..
    Nelakot nagus, neiet uz solāriju, nepirkt “hammeri” utt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 14.08.2012. 12.53

Tas tikai pierāda, cik pārlieku “pārspīlētas” ir finansistu un ekonomistu prognozes – labie rezultāti nedaudz atvēsinās tos, kuri uz depresijas rēķina pelna labu naudu!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu