Septembrī žurnāls “National Geographic” iznāks latviski • IR.lv

Septembrī žurnāls “National Geographic” iznāks latviski

7
Žurnāla "National Geographic" jūlija numura vāks.

Latviešu valoda būs 34., kurā iznāk pasaulē pazīstamais žurnāls

Pazīstamais žurnāls un zīmols „National Geographic” no septembra tiks izdots arī latviešu valodā, paziņojusi viena no pasaulē lielākajām bezpeļņas zinātniski izglītojošajām organizācijām biedrība „National Geographic”. Pirmais latviskais izdevums pārdošanā nonāks 26.septembrī, žurnāla latviešu izdevuma galvenais redaktors būs literāts Rimants Ziedonis.

Šis būs jau 34. žurnāla „National Geographic” izdevums kādas valsts vietējā valodā. Latviskā izdevuma izdošanai „National Geographic” biedrības licenci saņēmusi „AGL Periodika LV”, kas ir Lietuvas izdevniecības un grāmatu tirdzniecības apvienības „Alma Littera” filiāle Latvijā.

Tiek solīts, ka izdevums stingri pieturēsies pie angliskā oriģināla redakcijas un satura. Vizuāli tas atbildīs biedrības standartiem, saglabājot oriģinālo formātu un pazīstamo dzelteno vāka apmali.

„National Geographic Latvia” galvenais redaktors Rimants Ziedonis uzsvēra, ka ieguvējs būs ne tikai lasītājs, bet visa Latvijas mediju vide: „„National Geographic” ir pasaules mēroga kultūras leģenda. Žurnāls ir saturiski gudrs un tai pašā laikā interesants. Nemaz tik bieži negadās šīs divas lietas sastapt vienkopus. Tas ir ārkārtīgi saistošs arī vizuāli.”

„Es zinu žurnālu „National Geographic” jau kopš bērnības. Padomju laikos tas nebija pieejams, tomēr mans tēvs to regulāri saņēma no saviem latviešu draugiem, kas dzīvoja Amerikā. Man kā jaunam zēnam tas bija kaut kas īpašs,” viņš piebilda.

Rimants Ziedonis ieguvis žurnālista izglītību Latvijas Universitātē. Pēdējos gados viņš sarakstījis vairākas dokumentālas grāmatas: „Nacionālais dēkainis – krokodilu mednieks”, „Paradoksālā Latvija”, „Austrumu robeža”, „Mežu zemē Latvijā” (kopā ar tēvu dzejnieku Imantu Ziedoni), „Jūras zemē Latvijā” un „Leišmalīte” (kopā ar Imantu Ziedoni), kas tiks izdota šoruden.

Žurnāls „National Geographic” angļu valodā tiek izdots kopš 1888.gada un piedāvā padziļinātu dažādu kultūru, dabas, zinātnes un tehnoloģijas sasniegumu aprakstu. Žurnāla auditorija visā pasaulē ir vairāk nekā 60 miljoni lasītāju mēnesī.

 

Komentāri (7)

Sanšains 02.08.2012. 16.57

Īsti nav skaidrs, kāpēc esat šeit aizkavējies.:) Un līdzīgas domas nāk prātā, vērojot, piemēram, Ivetas Kažokas aktivitātes un pasaulskata izpaudumus.

+7
-3
Atbildēt

0

Jānis Jukna 02.08.2012. 16.17

Jauki. Līdz šim GEO tikai bija… jācer, ka NG būs ne par matu sliktāks kā angļu valodā esošais.

+4
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 02.08.2012. 16.02

Brīnišķīgs žurnāls! Un… es ceru, ka to nepiemeklēs latviešu GEO liktenis, kas ir parodija, kaut vai salīdzinot ar krievu izdevumu gan attēlu kvalitātes, gan satura ziņā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu