Pēc pārkaršanas Gruzijas kalnu mācībās miris Latvijas karavīrs • IR.lv

Pēc pārkaršanas Gruzijas kalnu mācībās miris Latvijas karavīrs

14
Foto: Lauris Vīksne, F64

Sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana

ASV bruņoto spēku hospitālī Vācijā pārkaršanas izraisītu veselības problēmu dēļ trešdien miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 1.kājnieku bataljona kaprālis Jānis Voitkevičs, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Karavīra veselības stāvoklis pasliktinājās 25.jūlijā kalnu apmācības kursa laikā Gruzijā. Viņš nekavējoties tika nogādāts Gruzijas pilsētas Gori slimnīcā, savukārt 27.jūlijā tika pārvests uz ASV bruņoto spēku hospitāli Landštūlē, Vācijā, kas ir viena no labākajām ārstniecības iestādēm, kur strādā ārsti ar lielu pieredzi arī šādu gadījumu ārstēšanā.

Kalnu apmācības kurss jūlija beigās notika Gruzijā, Sačherē, NATO programmas “Partnerattiecības mieram” Kalnu apmācības un izglītības centrā. Tajā Latvijas karavīri apguva pamatiemaņas darbībai kalnainā apvidū, tai skaitā ekipējuma lietošanu, maršruta plānošanu, evakuāciju un citas prasmes.

Bruņotajos spēkos ir sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana, kurās noskaidros nelaimes gadījuma apstākļus. Pēc to pabeigšanas tiks lemts arī par kompensācijas piešķiršanu bojāgājušā tuviniekiem karavīra nāves gadījumā.

Kaprālis Voitkevičs bruņotajos spēkos dienēja kopš 2006.gada, pildot dienesta pienākumus arī starptautisko operāciju rajonos. Par teicamu dienesta pienākumu izpildi viņš ir ticis apbalvots ar NBS komandiera un 1.kājnieku bataljona komandiera apbalvojumiem.

Valsts prezidents Andris Bērziņš izteicis visdziļāko līdzjūtību 1.kājnieku bataljona kaprāļa Jāņa Voitkeviča ģimenei, draugiem un kolēģiem. Prezidents līdzjūtības vēstulē uzsver: „Šodien noliecu galvu un domās esmu ar kaprāļa Jāņa Voitkeviča ģimeni, dienesta biedriem un tuvajiem cilvēkiem. Karavīra darbs ir saistīts ar visaugstāko risku – dzīvības ziedošanu drošības un miera vārdā. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīrs ir atdevis savu dzīvību, atbildīgi un drosmīgi piedaloties sabiedroto spēku operācijās un gatavojoties jaunai misijai, jauniem profesionāliem izaicinājumiem. Mēs vienmēr būsim lepni par viņa karavīra gaitām, Latvijas mīlestību un pašaizliedzību.”

Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) un NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube ir izteikuši visdziļāko līdzjūtību mirušā karavīra tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

 

Komentāri (14)

buchamona 01.08.2012. 18.25

Ne visi var būt karavīri, taču, ja visi latvieši domātu tā, kā domā un uztver dzīvi Tu, tad Brīvības cīņās netiktu izveidota un šodien neeksistētu neatkarīga Latvijas valsts. Tā kā – blakus savam egoismam (esmu lasījis Tavus komentus šajā sakarā) Tev vajadzētu just visdziļāko pateicību un cieņu pret tiem cilvēkiem, kuri ir nēsājuši, vai šobrīd nēsā Latvijas armijas formas tērpu.

+8
0
Atbildēt

0

Nika 02.08.2012. 02.13

Ļoti skumīgi. Līdzjūtība tuviniekiem…Kas tas vienreiz beigsies? Cik mūsu karavīri jau gājuši bojā miera apstākļos? Neesam jau krievija, kur katru gadu kazarmās sakropļoti un nogalināti kādi 3 tūkstoši. Pie mums tam jābūt nepieņemami un neviens karavīrs nedrīkst iet bojā šādos apstākļos.

+4
-1
Atbildēt

1

    enjoy > Nika 02.08.2012. 09.44

    Nav jābūt karavīram, lai nomirtu no pārkaišanas. Pavisam nesen mūsu mīļais Ušaks gandrīz aizgāja uz viņsauli pārkarstot.

    Līdzjūtība tuviniekiem!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Nika 02.08.2012. 02.14

Karavīri iet bojā pildot savus pienākumus valsts vārdā. Un tā nekad nav kauna lieta.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu