Olimpiskās delegācijas vadītājs vairās vērtēt Vasiļevska vēlmi pārdot medaļu • IR.lv

Olimpiskās delegācijas vadītājs vairās vērtēt Vasiļevska vēlmi pārdot medaļu

23
Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. Foto: Lita Krone, LETA

Olimpiskā medaļa esot sportista īpašums, ar to varot darīt, ko grib, saka Tikmers

Ikviena olimpiskā medaļa ir sportista īpašums, komentēt darījumus ar to nebūtu ētiski, – intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers.

“Medaļa ir viņa [sportista Vadima Vasiļevska] īpašums, viņš pats to ir izcīnījis,” sacīja Tikmers.

Olimpiskās delegācijas vadītājs sacīja, ka pirmdien esot sazinājies ar Vasiļevski par gatavību olimpiādei Londonā, “ar sagatavošanos viss ir kārtībā, neatrisinātu jautājumu nav”.

Tikmers atkārtoja, ka nebūtu korekti sniegt kādus komentārus attiecībā uz sludinājumu, kurā sportists piedāvā nopirkt viņa olimpisko medaļu. Nebūtu ētiska arī šāda diskusija par olimpisko medaļu tirdzniecību, “jo tas attiecas tikai uz pašu sportistu”.

Jau ziņots, ka sludinājumu portālā “ss.lv” bija ievietots sludinājums ar piedāvājumu iegādāties olimpisko sudraba medaļu, kuru 2004.gadā Atēnās izcīnīja Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis. Sludinājuma autors par medaļu vēlējās saņemt 91 365 latus.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, 2004.gada 28.augustā Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis Atēnu olimpiskajās spēlēs sensacionāli izcīnīja sudraba medaļu. Vasiļevskis labāko rezultātu 84,95 metri sasniedza jau pirmajā metienā.

Latvijai tā 2004.gadā bija jau ceturtā sudraba medaļa Atēnu olimpiskajās spēlēs, un valsts vēlāk katram sportistam piešķīra apbalvojumu 50 000 latu apmērā.

Vasiļevskis sportista karjeru veiksmīgi turpina arī patlaban, regulāri piedaloties dažādās sacensībās. Latvijas rekordists šķēpmešanā ir arī viens no 23 sportistiem, kas 27.jūnijā pārstāvēja Latviju Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā. Vasiļevskis mēģināja iekļūt finālā, taču piedzīvoja fiasko kvalifikācijas sacensībās, jo neviens no viņa trim mēģinājumiem netika ieskaitīts, līdz ar to latvietis palika bez rezultāta.

Vasiļevskis piedalīsies arī olimpiskajās spēlēs šovasar Londonā.

 

Komentāri (23)

Vineta Ungailo 10.07.2012. 09.31

protams, ka nekomentē. būtu jau arī ārkārtīgi dīvaini, ja kāds sāktu vērtēt un komentēt privāta īpašuma pārdošanu.

+4
0
Atbildēt

0

ivetao2007 10.07.2012. 13.04

Leģendārais basketbolists Valdis Muižnieks, lai segtu īres un ārstēšanās izdevumus, bija spiests pārdot savas olimpiskās medaļas. Tā bijuši spiesti rīkoties vēl citi slaveni sportisti. Vai leģendārā diriģenta Jāņa Dūmiņa izlikšana no dzīvokļa augstas īres dēl. Latvijās veŗtspapīri ir ar zivīm, kukaiņiem un citiem mēsliem rotāti. Tikai ne ar cilvēkiem. Valmiera ir vienīgais izņemums, godinot Jāņa Daļiņa piemiņu. Ārzemnieki Rīgā uzvūvēja piemineki Mihailam Talam. Kur ir pieminekļi Lūsim, Jaunzwemei, Krūmiņam, Valdmanim, Lavžei Pūcei utt Tallinā ir Lenarta Meri lidota, Gdaņskā Leha Valenskas jaunā lidosta utt Korumpantu valstī Latvija laikam kāds gaida, ka slava arī īr jāiegūst ar kukuli.

+2
-1
Atbildēt

2

    dace_roze_lmt_lv > ivetao2007 10.07.2012. 18.03

    Молодец, хорошо написали, так их, этих л…, забыл, как их называют.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > ivetao2007 10.07.2012. 18.42

    Вспомнил. Я, конечно, хотел сказать: “Людей”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 10.07.2012. 09.58

vadims loti temperimentigs ass uz meeli un gatavs jebkuraa mirklii jebkuram iedot pa stangu..kaa jau ists borzijs krievs.kadreiz vinam un kovalam davinajaju skepus..par medalu domaju tas bija kaa simbolisks izmisuma kliedziens vairak..jo olimpiskaas komiteja ieredni sportistus bada maizee tur.pasi sanemot milzigas algas neparko.

+1
-1
Atbildēt

1

    piziks > janazakovica 10.07.2012. 10.12

    Da beidz, Vadims ar savu sievišķīgo temperamentu taisa PR, ne vairāk. Ja jau it kā saziepējies uz Ls 90 000, neviens viņam tādu cenu nemaksās. Vēl viens kadrs, kas pagrābis kredītu lielāku nekā spēj nomaksāt, tad nu taisa šovu. Ne vella viņš nepārdos un reāli, cik izskatās, pārdot arī nav taisījies.

    Nesaprotu dzelteno “žurnālistiku”, arī IR šoreiz, — kāda vella pēc Tikmeram būtu IR jāpiesakās Vasiļevska gājienus komentēt, kamēr tie neattiecas uz gatavošanos šai olimpiādei, ar kuru organizatoriski Tikmers tiešām saistīts?

    Tik vien tās jēgas, ka nogrābt “čiekuru”, lai uzdotu stulbu jautājumu?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu