Lembergs iesniedz Eiropas Cilvēktiesību tiesā sūdzību pret Latviju • IR.lv

Lembergs iesniedz Eiropas Cilvēktiesību tiesā sūdzību pret Latviju

13
Aivars Lembergs. Foto: Jānis Saliņš, F64

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij!”) otrdien nosūtījis Eiropas Cilvēktiesību tiesai (ECT) sūdzību pret Latvijas valsti par Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6.panta pirmās daļas pārkāpumu, kas nosaka jebkura cilvēka tiesības uz lietas izskatīšanu neatkarīgā un objektīvā, ar likumu izveidotā tiesā, aģentūru LETA informēja Lembergs.

Jau ziņots, ka, pēc Lemberga domām, valsts liegusi viņam Eiropas Cilvēktiesību konvencijā garantētās tiesības uz taisnīgu un objektīvu tiesu.

Lemberga iesniegums ECT saistīts ar Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departamenta šā gada gada 24.aprīļa spriedumu atstāt negrozītu Administratīvās apgabaltiesas lēmumu, ar kuru tika noraidīts Lemberga lūgums izdot viņam vēl labvēlīgāku administratīvo aktu par kompensācijas izmaksu sakarā ar Ventspils mēra izdevumiem advokātu finansēšanai tā saucamajā Grinberga lietā.

“Tieslietu ministrija nolēma, ka man pienākas nepilni 3000 latu, kaut gan es advokātu finansēšanai pilnīgi oficiāliem maksājumiem biju iztērējis 104 000 latu,” skaidroja Lembergs.

 

Komentāri (13)

dzintarz 03.07.2012. 12.53

ministrija nolēma, ka man pienākas nepilni 3000 latu, kaut gan es advokātu finansēšanai pilnīgi oficiāliem maksājumiem biju iztērējis 104 000 latu,” skaidroja Lembergs.
================
advokātu finansēšanai pilnīgi oficiāliem maksājumiem vien, esmu iztērējies

Puzes āksts izvēlējies “melnā maka dziļumam neatbilstošus advokātu pakalpojumus”.
Padumjš Jēkabpils partsekretārs..
Komplektā ar alkatīgiem jurisķagām..

+12
0
Atbildēt

0

kkristaps 03.07.2012. 13.23

104 000 Ls? Interesanti, ar kādām kvītīm noformēti maksājumi tiesnešiem, kas pieņēma dīvaino spriedumu?

+7
0
Atbildēt

0

austrisv 03.07.2012. 14.32

“Tieslietu ministrija nolēma, ka man pienākas nepilni 3000 latu, kaut gan es advokātu finansēšanai pilnīgi oficiāliem maksājumiem biju iztērējis 104 000 latu,” skaidroja Lembergs.”

Šitais arī man patīk, jo iznāk, ka tiesāties ar miljonāru ir neiespējami un vienmēr beigsies ar zaudējumu tiesā, jo viņš vienmēr paņems super dārgus un daudz advokātus, kuri tevi satiesās lupatās, bet tu visu laiku maksāsi un maksāsi tādam valsts nozadzējam.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu