Botāniskajā dārzā notiks svētki "Rīgas puķu balle 2012" • IR.lv

Botāniskajā dārzā notiks svētki “Rīgas puķu balle 2012”

36

“Rīgas puķu balle 2012” lielais jaunums būs Latvijā pirmā tropu tauriņu māja

No 5.jūlija līdz 8.jūlijam Rīgā, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā, ziedu mīļotāji varēs baudīt krāšņos vasaras dārza svētkus “Rīgas puķu balle 2012”, raksta aģentūra LETA.

Svētku viesus vairāku dienu garumā priecēs skaistākie ziedi un stādi, mūzika un dziesmas, kā arī citas aktivitātes gan lieliem, gan arī maziem apmeklētājiem. Būs arī iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam.

Jaunums šogad būs Latvijā pirmā Tropu tauriņu māja.

Ceturtdien, piektdien un sestdien izstāde būs atvērta no plkst.9 rītā līdz 23. Viesus priecēs skaistākie un smaržīgākie ziedi, koncerti, dārza dizaina konkursa darbi, floristu veidojumi, stādu tirdziņš, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirdziņu.

Svētku laikā notiks festivāla “Balitica” dažādu kopu sadziedāšanā, muzicēs folkloras kopa “Vilcenes” un LU Pūtēju orķestris. Tāpat uzstāsies senās mūzikas ansamblis “Canto” un notiks Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu laikmetīgās dejas performance.

Izstādes laikā notiekošā dārza dizaina konkursa tēma šogad ir “Laikmeti dārzu kultūrā”. Konkurss notiek “Rīgas puķu balles” četru gadu ciklā, kura kulminācija būs 2014.gadā Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas norišu laikā.

Šogad dalībnieku izaicinājums būs īpaša balva – “Stendera” stipendija. Balva būs neparasta, jo priecēs ne tikai pašu konkursa uzvarētāju, bet arī visus Rīgas iedzīvotājus un viesus, jo uzvarētājs nākamā gada pavasarī ar uzņēmuma “Stenders” atbalstu varēs izveidot savu dārza dizaina paraugu Rīgas centrā – Vērmanes dārzā.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu