Rīgas "Dinamo" pievienojas Stenlija kausa ieguvējs Nieminens • IR.lv

Rīgas “Dinamo” pievienojas Stenlija kausa ieguvējs Nieminens

30
Ville Nieminens. Publicitātes foto

Nieminens Turīnas olimpiskajās spēlēs Somijas izlasei palīdzēja izcīnīt sudraba godalgas 

Rīgas “Dinamo” sastāvu papildinās iepriekš karjerā augstus panākumus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Somijas valstsvienībā guvušais uzbrucējs Ville Nieminens, kurš otrdien ierodas Rīgā, informēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs. Vienošanos ar 34 gadus veco Nieminenu “Dinamo” noslēdza līdz sezonas beigām. Nieminens spēlēs ar 72.numuru, ziņo BNS.

NHL vērtīgāko balvu – Stenlija kausu – Nieminens ieguva 2001.gadā Kolorādo “Avalanche” sastāvā, bet 2006.gadā Turīnas olimpiskajās spēlēs viņš palīdzēja Somijas izlasei izcīnīt sudraba godalgas.

Pirms 2010./2011. gada sezonas Nieminens izlēma izmēģināt spēkus KHL, kļūstot par vienu no Novosibirskas “Sibirj” līderiem ar 53 spēlēs gūtiem 12 vārtiem un 23 piespēlēm, palīdzot Novosibirskas klubam pēc ilgāka pārtraukuma iekļūt izslēgšanas kārtā. Pirms jaunās sezonas Nieminens pārcēlās uz citu KHL klubu Ņižņekamskas “Ņeftehimik”, taču, aizvadot šā kluba sastāvā tikai sešas spēles, oktobra vidū pēc savstarpējas vienošanās komandu pameta.

Ziemeļamerikā Nieminens NHL aizvadīja 443 spēles, spēlējot sešu  klubu – Kolorādo “Avalanche”, Pitsburgas “Penguins”, Čikāgas “Blackhawks”, Kalgari “Flames”, Ņujorkas “Rangers”, Sanhosē “Sharks” un Sentluisas “Blues” – sastāvā. Nieminens NHL guva 56 vārtus un izdarīja 129 rezultatīvas piespēles. Visilgāk Nieminens nospēlēja Kolorādo “Avalanche”.

Nieminens “Avalanche” sastāvā vienu spēli ir aizvadījis kopā ar pašreizējo “Dinamo” kapteini Sandi Ozoliņu, liecina “hockeydb.com” informācija. Nieminens 1999./2000.gada sezonā spēlēja fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL), taču uz vienu cīņu viņu uzaicināja “Avalanche”, kur Ozoliņš aizvadīja visas regulārās sezonas spēles. “Avalanche” sastāvā Nieminens nostiprinājās nākamajā sezonā, kad Ozoliņš jau bija pārcēlies uz Karolīnas “Hurricanes”. Formāli Nieminens un Ozoliņš bija komandas biedri arī 2005./2006.gada sezonā Ņujorkas “Rangers”, kur Nieminenu pēc sezonas sākumā aizvadītām 48 spēlēm aizmainīja uz Sanhosē “Sharks”, bet Ozoliņš ņujorkiešiem pievienojās jau pavasarī.

Tamperē dzimušais Nieminens karjeras sākumā spēlēja visu vecumu “Tappara” jauniešu komandās, bet 18 gadu vecumā debitēja šā kluba sastāvā Somijas spēcīgākajā līgā. Nieminenu 1997. gada vasarā draftēja NHL, un uzbrucējs pārcēlās uz Ziemeļameriku, kur aizvadīja deviņas pilnas sezonas.

 

Komentāri (30)

sivrita 01.11.2011. 16.08

izskatās labs pastiprinājums…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu