Bijusī "De facto" žurnāliste Nagla strādās "Ventspils naftā" • IR.lv

Bijusī “De facto” žurnāliste Nagla strādās “Ventspils naftā”

29
Ilze Nagla. Foto: Lita Krone, LETA

Lielāka alga nav bijis galvenais iemesls darba vietas maiņai

Bijusī “De facto” žurnāliste Ilze Nagla pirmdien sāks strādāt “Ventspils naftā”, to viņa pastāstījusi intervijā žurnālam “Sestdiena”.

Viņas pienākums būs vadīt korporatīvās komunikācijas un sabiedriskās attiecības kompānijā un tās uzņēmumos “Latvijas kuģniecība”, “LatRosTrans” un “Ventspils naftas termināls”, raksta “Nozare.lv”.

Kompānijas birojs atrodas Rīgā, tāpēc uz Ventspili nebūs jāpārceļas, atklāj Nagla. Bijusī žurnāliste stāsta, ka ik pa laikam maina darbu, jo tad nesaslimst ar tām kaitēm, kuras cilvēkam var pielipt, ilgi strādājot vienā vietā. “Tu sāc sevi pārāk cieši saistīt ar darbavietu, piemēram, ja tā ir televīzija, tad sāc sev šķist pārāk nozīmīgs, zaudē saikni ar realitāti,” komentē bijusī žurnāliste.

Viņa arī piebilst, ka lielāka alga nebija galvenais iemesls darba vietas maiņai. Nagla aizvien turpina lasīt lekcijas Latvijas Universitātē (LU) un cer pēc kāda laika palikt LU arī pastāvīgā darbā. “Pagaidām man vēl ir lauciņi, kuros ir jāizmēģina spēki. “Ventspils nafta” ir viena no lielākajām kompānijām Latvijā, un situācija, kurā tās uzņēmumi atrodas, ir izaicinājuma pilni,” vērtē Nagla.

Kā ziņots, Nagla kopš 2007.gada augusta bija viena no Latvijas Televīzijas raidījuma “De facto” veidotājām, bet šo darbu viņa atstāja šā gada septembrī. Pirms tam Nagla bija SIA “Microsoft Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja.

“Ventspils nafta” ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana, naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem, kā arī kuģošanas bizness.

“Ventspils naftas” kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 104 479 519. Kā liecina informācija “NASDAQ OMX Riga” biržā, “Ventspils naftas” īpašnieki ar 49,5% akciju ir “Euromin Holdings” un AS “Latvijas Naftas tranzīts” ar 39,11% akciju.

Biznesa žurnāla “Kapitāls”, IBS “Prudentia” un “NASDAQ OMX Riga” 2010.gada pētījumā “101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums” “Ventspils nafta” ar uzņēmuma vērtību 66,37 miljoni latu ierindojās 22.vietā. 2009.gadā uzņēmums bija novērtēts ar 117,42 miljoniem latu, kas deva tam 15.vietu topā.

 

Komentāri (29)

ltvpanorama 30.10.2011. 11.36

es un, droši vien ne vienīgais, uzskatīs vai vismaz aizdomāsies vai šis amats un siltā vieta nav pateicība par darbiņu iepriekšējā “rokošās” žurnālistes amatā…es saprastu un nebūtu nekādu jautājumu ja tur pārietu strādāt laika ziņu diktors vai kultūras apskatnieks..bet žurnālists, kas pēdējos gados racies pa biznesa un politikas netīro vešu, mierīgu sirdi pāriet pretējā frontes pusē smird…tāpat arī var apšaubīt visu de facto “uzraktā” objektivitāti un domāt par interesēm un kuru labā tas darīts, kā arī met ēnu uz palikušajiem kolēģiem un kopumā uz šo raidījumu nākotnē ..nesmuki

+14
-1
Atbildēt

1

    putekliic > ltvpanorama 30.10.2011. 23.59

    Tas vēl ir LIELS jautājums vai tiešām frontes PRETĒJĀ pusē!

    0
    0
    Atbildēt

    0

ivetao2007 30.10.2011. 11.22

Riebīgāku un nekaunīgāku kalponi oligarhiem, kā Nagli vēl neesmu pamanījis. Viņas smadzenes ir Lembergas šaikas žults pildījums. Kā viņa nīda Vienotību un 100. pantā ka žagata metās virsū Kristovskim un citiem Vienotības līderiem. Jautājumi saturēja tikai apmēram tādu saturu – cik un kur esiet apzagušies, melojuši. Nagle ar cukurGailīša un kota svētību pildīja acīmredzamās saistības ar Latvijas lielāko zagli, kas baroja LTV ar Ventspils reklāmām, līdzīgi TP noziedīgajām akcijām agrāk kalvišlaikos. Daudzi vientiesīgi klusītāji tāpat kā kalvīšlaikos, noticēja ši meligajai un naidpilnajai akcijai. Diemžēl Vienotībā neatrādās kāds ar zarainu koku. TP pazuda iz apvaršņa, nesamaksājusi savus parādus. Nagle pazuda no LTV padarījusi savu netīro darbu. Laiks pazust arī kotiem un kļockiniem sovetlaiku reliktiem.

+15
-5
Atbildēt

2

    Valdis Ādamsons > ivetao2007 31.10.2011. 00.43

    Te, Līdumniek, Jums pilnīga taisnība!
    Vienkārši, nav ko piebilst ne Jūsu, ne mezavilka teiktajam!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > ivetao2007 30.10.2011. 12.04

    Varu tikai piekrists Mežavilkam – arī man šī “asā” žurnāliste likās aizdomīga ar savu uzbrūkošo trulumu. Tieksme pēc argumentācijas šai žurnālistei vienkārši nebija, tikai truls uzbrukums intervētajiem.

    Vēl var atcerēties – “Neo” – cik Lembergam ir radoši projekti. Tagad skatot šo visu kā vēsturi, var diezgan viegli saredzēt mērķi – diskriditēt Dombrovska valdību, tostarp Mūrnieci, kā Iekšlietu ministri. Izskatās, ka attiecībā uz Dombrovski, tas izdevies daļēji (Vienotība Saeimā vairs nav vispārstāvētākā, kā 10. Saeimā), taču attiecībā uz Mūrnieci – izdevās. Žēl, ka šādiem nožēlojamiem un pērkamiem cilvēkiem, kā Naglai sanāk diezgan liela loma iedzīvotāju uzskatu veidošanā.

    Mūsu sabiedrībā vajadzētu atklāti diskutēt, kā šādus neliešus no turēt pēc iespējas tālāk no mēdijiem. Man diemžēl ir sajūta, ka joprojām liela daļa no mediju pārstāvniecības ir visai salīdzināmi ar rakstā minēto personu. Diezgan nožēlojami.

    Secinājums: arī žurnālistiem, tāpat kā deputātiem turpmāk jāprasa, lai intervijās orientētos uz intervējamo argumentāciju, nevis tiešu pazemošanu un viedokļa tiešu uzspiešanu auditorijai.

    Kā to panākt, nezinu, jo žurnālistika nav mans lauciņš. Kāds varētu būt IR viedoklis?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

kkristaps 30.10.2011. 11.09

Tfu! Pērkama meiča, ko tur citu var teikt.

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu