KNAB vadītāja konkursa rezultātu paziņošana atlikta uz nedēļu • IR.lv

KNAB vadītāja konkursa rezultātu paziņošana atlikta uz nedēļu

29
Foto: Raitis Plauks, F64

Komisijai nepieciešams laiks, lai pretendentus izvērtētu papildus 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka konkursa komisija savu lēmumu par jauno KNAB vadītāju paziņos pirmdien, 31.oktobrī, ziņo LETA.

Atbildīgā komisija trešdien uzklausīja pretendentu intervijas un secināja, ka nepieciešama vēl papildu informācija kandidātu izvērtēšanai. Nākamā komisijas sanāksme notiks pirmdien, plkst.9.40, un pēc tam tiks paziņoti konkursa rezultāti.

Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane, kura vada pretendentu vērtēšanas komisiju, trešdien informēja, ka komisija iepazinusies ar četru pretendentu sniegtajām rakstiskajām atbildēm, kā arī klātienē uzklausījusi katra redzējumu. Izvērtējot rezultātus, secināts, ka ir nepieciešams ilgāks laiks visas informācijas izvērtēšanai. Visi kandidāti esot vienlīdz spēcīgi, un patlaban esot grūti vienoties par atbilstošāko, tāpēc notikšot papildu informācijas izvērtēšana, stāstīja vērtēšanas komisijas pārstāve.

Noprotams, ka viens no aspektiem, kuru patlaban komisija padziļināti vērtē, ir kandidātu reputācija. Dreimane apstiprināja, ka pēdējā laikā ir saņemta dažāda informācija, tāpat izvērtēta tiks arī mediju pēdējā laikā ziņotais par atsevišķiem KNAB vadītāja amata pretendentiem.

Uz biroja vadītāja krēslu bija atlikuši četri pretendenti – KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, kā arī bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs Māris Gulbis. Tomēr neviens no viņiem komisijas atbalstu neguva.

Konkursa otrajai kārtai bija virzīts arī bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš, kurš savu kandidatūru gan atsauca.

Konkursa nolikums paredz – ja tiek noraidīti visi pretendenti, komisija iesaka Ministru kabinetam atkārtoti izsludināt atklātu konkursu uz biroja priekšnieka amatu.

KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijā ir Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

KNAB priekšnieka amatam kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti.

Kā ziņots, amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

 

Komentāri (29)

janazakovica 26.10.2011. 17.35

visi komisijas locekli sanem algu no valsts budzeta..un ne mazu.kaa intreses vini nemtu vera izveloties knab vaditaju..savas karjeras vai citas..savu prieksnieku ..ieredni uz visu pasauli raugas caur sava izdeviguma-karjeras prizmu..kada vaina strikei vai pasam loskutovam..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu