Valdības balvas laureāti – pieci izcili Latvijas ļaudis • IR.lv

Valdības balvas laureāti – pieci izcili Latvijas ļaudis

22
Ministru kabineta darba kārtība premjeram uz galda. Foto: Lita Krone, LETA

Astoņiem ievērojamiem Latvijas sabiedriskiem darbiniekiem piešķirts MK Atzinības raksts

Valdība otrdien atbalstīja ikgadējās Ministru kabineta balvas piešķiršanu vairākiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kā arī piešķīra MK Atzinības rakstus.

2011.gada Ministru kabineta balvu saņems pieci izcili savas jomas profesionāļi – Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris selekcionārs Jānis Rukšāns, kinorežisors Jānis Streičs, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Fizikālorganiskās ķīmijas laboratorijas vadītājs Edvards Liepiņš un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis.

Ministru kabineta balvu piešķir reizi gadā ar Ministru kabineta rīkojumu. Viena gada laikā var pasniegt ne vairāk kā sešas Ministru kabineta balvas. Ministru kabineta balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme.

Balvu kopš 1995.gada pasniedz par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās.

Pērn balvu saņēma teātra zinātniece Līvija Akurātere, Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Māra Skrīvele, medicīnas zinātņu doktors Rafails Rozentāls, komponists Raimonds Pauls un biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”.

Savukārt MK Atzinības rakstus piešķīra dzejniekam un tulkotājam Uldim Bērziņam, kino zinātniecei Valentīnai Freimanei, Zemnieku Saeimas valdes priekšsēdētājai Mairai Dzelzkalējai, Latvijas Bērnu fonda izpilddirektorei Inetei Ielītei, Ambeļu pagasta pārvaldes vadītājam Guntaram Melnim, RTU profesoram Jānim Krastiņam, ilggadējai Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktorei Ārijai Iklāvai un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas prezidentei Asnātei Ziemelei.

 

Komentāri (22)

austrisv 11.10.2011. 14.56

Šie nosauktie cilvēki ir pelnījuši šīs MK balvas.
Tiešām superīgi cilvēki un superīgi liels ir viņu ieguldījums Latvijas valsts labā
Apsveicami no sirds!

+6
0
Atbildēt

0

kkristaps 11.10.2011. 13.59

Apsveicama un pamatota izvēle.

+2
0
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 11.10.2011. 14.15

Vēlos piekrist – Valdības apbalvojumu saņēmušajiem tikai un vienīgi patiesa cieņa.
Cits jautājums par Atzinības Rakstu – nu tiešām ne īpaši atbalstu Zemnieku Saeimas darbību. Cik zinu tā veic izteikti paralēlas darbības Zemkopības ministrijai. Pie tam sarunas organizē tikai no spēka pozīcijām – nu nav īpaši kulturāla un godprātīga organizācija. Īpaši nepatīkamas bija akcijas, lai no ministra amata “noceltu” Rozi, kurās pat izmantoja zārkus ar kautu mājlopu ķermeņu sastāvdaļām … neētiski.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu