Kots patur tiesības izvēlēties ZD vadītāja kandidātu bez konkursa • IR.lv

Kots patur tiesības izvēlēties ZD vadītāja kandidātu bez konkursa

13
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

LTV vadītājs par 99% sola rīkot konkursu, tomēr atstāj sev iespēju uzrunāt arī konkrētu kandidātu

Jauno Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju plānots meklēt, izsludinot konkursu, tomēr LTV ģenerāldirektors Edgars Kots patur tiesības izvirzīt potenciālo kandidātu, ja viņš saskatīs izteiktas Ziņu dienesta vadītāja dotības, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja Kots.

LTV ģenerāldirektors klāsta, ka nākamās nedēļas sākumā paredzējis vēl tikties un izrunāt šo jautājumu ar Ziņu dienesta darbiniekiem, lai pēc tam nākamo divu nedēļu laikā izstrādātu konkursa nolikumu.

Tomēr viņš atzīmē, ka gadījumā, ja šajā laikā viņš kā ģenerāldirektors “atradīs līderi, kas neradītu ne mazākās šaubas nevienam un būs spējīgs uzņemties šo amatu”, tad Kots un “redkolēģija” varētu nolemt par konkrētā kandidāta apstiprināšanu.

“Jebkurš, kurš jūtas pietiekami stiprs un ir gatavs pieteikties Ziņu dienesta vadītāja amatam, to var darīt. Par 99% varu pateikt, ka rīkosim konkursu, tomēr atstāju sev 1% uzrunāt konkrētu kandidātu,” skaidro Kots, piebilstot, ka patlaban neviena konkrēta kandidāta uz šo amatu vēl nav.

Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Kotam šonedēļ iesniedzis LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā.

Kots atzina, ka viņam nebija citas iespējas, kā pieņemt atlūgumu, “jo izrādās, ka Latvijas ekonomika attīstās un sabiedrisko attiecību firmām ir iespējas pārpirkt izcilus žurnālistus”.

LTV ģenerāldirektors sacīja, ka gadījumā, ja Gailītim būtu varējis sniegt līdzvērtīgu atalgojumu sabiedrisko attiecību kompānijas piedāvātajam, viņš noteikti būtu turpinājis darbu LTV. Taču to Kots neesot varējis, jo LTV finansiālās iespējas un budžets to neļauj.

Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Sociālajos tīklos jau izplatījušās baumas, ka LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumus varētu uzticēt ekspolitiķim Edvīnam Inkēnam, kurš biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra, ka tās ir “pilnīgas muļķības”.

Saskaņā ar LTV izplatīto paziņojumu medijiem Gailītis Ziņu dienestu LTV sāka vadīt 2006.gada 22.septembrī.

Pats Gailītis šajā paziņojumā saka, ka šie pieci gadi sabiedriskā medija ziņu dienesta vadībā ir bijuši spraigi un viņš ir ļoti pateicīgs saviem kolēģiem par doto iespēju ar viņiem strādāt vienā komandā.

Jau vēstīts, ka nesen darbu LTV pārtrauca arī analītiskā raidījuma “De facto” vadītāja Ilze Nagla. Tāpat neskaidra ir arī raidījuma “Kas notiek Latvijā?” nākotne, jo LTV vadības un žurnālista Jāņa Dombura sarunas nonākušas strupceļā un tiek gatavots jauns priekšlikums cita veida raidījuma vadīšanai. LTV par rupjību izteikšanu tiešraidē pārtraukusi darba attiecības ar ilggadējo diskusiju raidījuma “Skats no malas” vadītāju Kārli Streipu.

 

Komentāri (13)

kkristaps 30.09.2011. 18.42

No Gailīša aiziešanas neviens neko nav zaudējis, taču Kota “tiesības” par manu nodokļu naudu izvēlēties nākamo Puzes pērtiķēna slavinātāju man šķiet nepamatotas.

+9
0
Atbildēt

0

sivrita 30.09.2011. 18.12

kur tad viņš tās tiesības ir ieguvis, ka var tās paturēt…

labāk būtu paturējis tiesības uzrakstīt atlūgumu…

+7
0
Atbildēt

0

scerbakakarina 30.09.2011. 19.09

Atceros, ka Gailīti arī atrada “konkursā”. Tas ir ļoti, ļoti bezkaunīgi, likt cilvēkiem ticēt, ka notiek konkurss. Vienīgais kritērijs visticamāk būs kandidāta spēja nodrošināt Kotam politisko atbalstu, taču nekādā ziņā kritērijs nebūs ne kandidāta izglītība, darba pieredze un profesionālisms.
Tā kā tas būtu visgodīgākais ceļs, ja Kots paņemtu sev nepieciešamo cilvēku bez konkursa.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu