EK pārbauda arī "Gazprom" pārstāvniecību Latvijā • IR.lv

EK pārbauda arī “Gazprom” pārstāvniecību Latvijā

35
Gāzes deglis. Foto: Andrejs Strokins, F64

Uzņēmums iepriekš nav zinājis par šīm pārbaudēm, tās bija negaidītas

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvji kopš otrdienas veic pārbaudes arī Krievijas gāzes koncerna “Gazprom” pārstāvniecībā Latvijā, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja pārstāvniecības vadītāja vietnieks Pāvels Ļitvinovs.

Viņš nekomentēja, ko tieši EK pārstāvji meklē, un piebilda, ka viņi turpinās pārbaudes arī nākamajās dienās.

Ar gāzes piegādātāja SIA “Itera Latvija” vadītāju Juri Savicki pagaidām nav izdevies sazināties.

Veicot tirgus apstākļu pārbaudes gāzes sektorā, EK darbinieki šonedēļ sākuši pārbaudes arī Latvijas gāzes apgādes uzņēmumā a/s “Latvijas gāze” (LG), pastāstīja uzņēmuma preses sekretārs Vinsents Makaris.

No EK otrdien ieradušies vairāki cilvēki, kas iepazīstas ar dokumentiem. Sagaidāms, ka pārbaudes LG notiks līdz šīs nedēļas beigām. Pēc viņa teiktā, LG iepriekš nav zinājusi par šīm pārbaudēm un tās bija negaidītas.

EK otrdien paziņoja par pārbaužu veikšanu gāzes sektorā, ņemot vērā bažas, ka kompānijas varētu būt pārkāpušas konkurences noteikumus, kas aizsargā tirgu un patērētājus. EK amatpersonas “īstenojušas iepriekš nepieteiktas pārbaudes to kompāniju telpās, kas vairākās dalībvalstīs aktīvi darbojas, piegādājot, pārvedot un uzglabājot dabasgāzi”, teikts komisijas paziņojumā.

“Komisijai ir bažas, ka šīs kompānijas varētu būt iesaistītas pret konkurenci vērstā rīcībā, kas pārkāpj Eiropas Savienības (ES) noteikumus, vai šīm kompānijām varētu būt informācija saistībā ar šādu rīcību,” norāda EK.

Kratīšanas veiktas uzņēmumu ēkās Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Kopumā pārbaudes notiek desmit valstīs.

Krievijas dabasgāzes gigants “Gazprom” otrdien paziņoja, ka šīs pārbaudes tikušas veiktas arī kompānijas birojos vairākās ES valstīs. “Gazprom” minēja uzņēmumus “Gazprom Germania” Vācijā un “Vemex s.r.o” Čehijā. Arī Vācijas enerģētikas kompānijas RWE un E.ON ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka to biroju telpās veiktas kratīšanas.

Tāpat medijos tiek ziņots, ka pārbaudei pakļauta arī Lietuvas gāzes kompānija “Lietuvos dujos”, kuras 37,1% akciju pieder “Gazprom”.

 

Komentāri (35)

andrisskrastins 28.09.2011. 15.44

Izskatās, ka kādam ir Eiropas jums aizbraucis un sākusies reāla izvērtēšana cik godīgi Gazprom darbojas ES tirgū. Būs pa smuko :)

+7
0
Atbildēt

1

    Ilze Leimane > andrisskrastins 28.09.2011. 16.40

    Nav jau tur Gazprom viens dejotājs – izkratījuši arī partnerus E.on Ruhrgas un RWE. Par citiem varbūt vēl taps zināms.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 28.09.2011. 15.39

visai krievu tautai piederosu gazi iztirgo un gust miljonus vertus labumus bij.cekisti..uz kuru rokam vel nav nozuvusas okupeto un nomocito tautu asinis..

+1
-1
Atbildēt

4

    janazakovica > janazakovica 28.09.2011. 16.25

    to opiskais temeklis..tad konkretak..kurs konkreti ir paslaik parkrievots un paklauts un no kuram teritorijam gaze tiek pumpeta..saubos ka kadam varetu but sadi isti dati..jo tie visi ir noslepenoti..ja pasam ir kadas pretenzijas..vajag izteikt vinas parliecinosak argumentetak un ar konkretiem faktiem.par budams latvietis …jebkuras tautibas cilveks var but savas zemes patriots..musu gadijumaa obligati nav japiedzimst etniski latviskaa gimenee..pietiek ar pareizu audzinasanu..pasizglitibu..un pasaules uzskatu un sirdi istajaa vieta..vai tautaa devetu sirds apzinu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > janazakovica 28.09.2011. 17.15

    piemēram kuriļu salās! tatarstāna…kuri ir lielakie draugi, kad vajag gāze…bet tīri tā neko boksa masi, kad satiek maskavas metro…kapēc? tapec ka tauta neredz nekādu labu nedz no šīs gazes, nedz no tās ko iegūst kaut kur sibīrija, sahalīnā vai vienalga kur.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > janazakovica 28.09.2011. 18.14

    Da pat visvienkāršakajā Tjumeņā krievi nav iedzimtie.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > janazakovica 28.09.2011. 16.09

    Krusttēv, cik % no Krievijas gāzes atradnēm atrodas pašu krievu zemēs un cik = pārkrievoto un pakļauto Krievijas mazākumtautību zemēs, lai pat Tu, it kā latvietis būdams, atļautos teikt, ka tā ir visai krievu tautai piederoša gāze, ar ko terorizē un šantažē bisnesa partnerus Krievijas valsts?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 28.09.2011. 16.10

mēģinājums pabiedēt un nosist cenu. Vēl varētu pēc Ukr. vai Turcijas piemēra kādu ministru paturēt aiz restēm. Cerams, ka izdosies (to cenu zemāku dabūt).

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu