Jelgavā aiztur ilgi meklētu sieviešu slepkavu maniaku • IR.lv

Jelgavā aiztur ilgi meklētu sieviešu slepkavu maniaku

21
Foto: Tomass Urbelionis, F64

Viņu apsūdz trīs nežēlīgās slepkavībās, turklāt vienā līķis tika sadalīts gabalos 

Jelgavā kriminālpolicija aizturējusi maniaku, uz kura sirdsapziņas ir trīs sieviešu slepkavības. Vienā slepkavībā upuris sadalīts un noslīcināts upē, vēsta BNS. 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informēja, ka 12.jūlijā kādā dzīvoklī Jelgavas novadā atrasts 1940.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sieviete bijusi nogalināta ar 39 naža dūrieniem. 

Strādājot pie šīs lietas, policijai izdevies atklāt vēl divas 2008.gadā nežēlīgi izdarītas slepkavības, kurās par upuriem arī bija kļuvušas sievietes. Pirms trim gadiem – 2008.gada 13.jūlijā – Jelgavā policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Dobeles ielā, kur atrasta 1962.gadā dzimusi sieviete ar vairākām grieztām brūcēm uz ķermeņa. 

Savukārt 2008.gada 6.oktobra rītā kāds makšķernieks Driksas upē izvilcis sievietes galvu. Pieaicinot ugunsdzēsējus, policija sāka pārējo ķermeņu daļu meklēšanu, līdz upē atrasts polietilēna maiss ar iekšējiem orgāniem un vēl citas mirstīgās atliekas. Turpinot meklēšanu, viss liecināja, ka slepkavība varētu būt izdarīta kādā dārza mājiņā vai tās teritorijā, kur arī policija atrada pārējās sievietes mirstīgās atliekas. Policija arī noskaidroja, ka noslepkavotā ir 1962.gadā dzimusi sieviete. 

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkava sievietes bija noskatījis un uzrunājis pie Jelgavas tirgus, ierosinājis kopā lietot alkoholu viņu dzīvesvietā, bet pēc tam dzeršanas laikā noslepkavojis. Visos gadījumos slepkavības ierocis bijis nazis. 

Apcietinātais, par pieskaitāmu atzītais un agrāk netiesātais 1975.gadā dzimušais vīrietis savu vainu slepkavībās atzīst. 

Pagājušajā nedēļā policija lūgusi Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu. Vīrietim par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem.

Komentāri (21)

LAURIS 27.09.2011. 12.43

visticamak, ka balsojis par Saskaņas centru

+2
-1
Atbildēt

0

rutalode 27.09.2011. 11.03

Vai iespējamais sods – 15 – 20 gadi ir adekvāts 3 cilvēkus noslepkavojušam briesmonim, kurš iznākot no ieslodzījuma atkal var apdraudēt dzīvības? Kkas tād iespējams tikai mūsu valsts vājprātīgajā tiesu sistēmā. Atjaunot nāvessodu šādiem briesmoņiem!!! Pat mūža ieslodzījums ir sviests, jo man, kā nodokļu maksātājam, viņs jābaro… Esmu patiesi ļoti sašutis!

+2
-1
Atbildēt

0

Dāvis zadovskis 27.09.2011. 11.51

Es te tikai citēšu to, ko mans Norvēģu draugs postoja pēc terorakta. Viņš ir militārists un es viņam pilnīgi piekrītu. Jo labāku argumentu pret nāvessodiem neesmu redzējis. : “In the safest, most boring country, the worst lone gunman shooting happens. The worst in the world, in history. But it will not make our country worse. The safe, boring democracy will supply him with a defense lawyer as is his right. He will not get more than 21 years in prison as is the maximum extent of the law. Our democracy does not allow for enough punishment to satisfy my need for revenge, as is its intention. We will not become worse, we will be better. We lived in a land where this is possible, even easy. And we will keep living in a land where this is possible, even easy. We are open, we are free and we are together. We are vulnerable by choice. And we will keep on like that, that’s how we want to live. We will not be worse because of the worst. We must be good because of the best.”

+1
-1
Atbildēt

2

    Dāvis zadovskis > Dāvis zadovskis 08.10.2011. 13.01

    Nu labi, varu arī pārtulkot Latviski; nebiju gatavojies tam, ka cilvēki, kuri lieto internetu, nesaprot angļu valodu. Un nē, es esmu vienotības vēlētājs. Paldies.

    “Visdrošākajā, garlaicīģākajā valstī notiek visļaunākā “vientuļā šāvēja” apšaude. Ļaunākā, visā pasaules vēsturē. Bet, tā nepadarīs mūsu valsti sliktāku. Drošā, garlaicīgā demokrātija nodrošinās viņu ar viņa intereses pārstāvošu advokātu, jo tās ir viņa tiesības. Viņš nesaņems vairāk, kā 21 gadu cietumā, jo tādas ir likumā noteiktās robežas. Mūsu demokrātija neatļauj tādu, pietiekošu sodu, kas apmierinātu manas atriebības kāres, un tieši tāds arī ir tā nolūks. Mēs nekļūsim sliktāki, mēs būsim labāki. Mēs dzīvojām zemē, kur šādas lietas ir iespējamas, pat viegli izdarāmas. Un mēs dzīvosim zemē, kur šādas lietas ir iespējamas, pat viegli izdarāmas. Mēs esam atvērti, mēs esam brīvi, un mēs esam šeit visi kopā. Mēs esam ievainojami, dēļ šīs mūsu izvēles. Un mēs turpināsim tā dzīvot, jo tas ir tieši tā, kā mēs vēlamies dzīvot. Mēs nekļūsim sliktāki, dēļ ļaunākajiem. Mums ir jābūt labiem, dēļ vislabākajiem.” Atgādinu, ka šis ir norvēģu militārista citāts, pēc tur notikušā terora akta. Ceru, ka tagad jūsu vēlmes pēc valsts valodas prasību izpildes ir tikušas apmierinātas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    akilasulphur > Dāvis zadovskis 27.09.2011. 13.40

    Vai var, lūdzu, šo tekstu pārtulkot valsts valodā ? Paldies.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu