kim? atklāj divas jaunas izstādes • IR.lv

kim? atklāj divas jaunas izstādes

35
Igaunijas mākslinieces Flo Kasearu darbs "Bēgšana Rīgā" no izstādes "Pēc sociālistu statujas". Video, 15 min. 2011

Mākslas centrā kim? apskatāma starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde “Pēc sociālistu statujām” un  mākslinieka Armanda Zelča personālizstāde 

Laikmetīgās mākslas centrā kim? Spīķeros šodien, 23.septembrī plkst.19 tiks atklāta Armanda Zelča personālizstāde Nav tā, kurš ir. Tā vārds ir zināms, kā arī starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde Pēc sociālistu statujām (After Socialist Statues), raksta aģentūru LETA .

Armands Zelča savā personālizstādē izstādījis objektus, kas ir radīti, domājot par melu tēmu un to varbūtējo dabu. Zelčs ir studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā un Berlīnes Mākslas universitātes Eksperimentālo mediju nodaļā. Mākslinieka darbības joma galvenokārt ir saistīta ar objektiem, un to raksturo interese par cilvēka uztveres un spēju robežām. Mākslinieks laikmetīgās mākslas izstādēs Latvijā un Eiropā piedalās kopš 2007.gada. 2009.gadā kim? bija skatāma mākslinieka personālizstāde Bēgšanas mēģinājums

Savukārt starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē Pēc sociālistu statujām Rīgā satiekas mākslinieki no bijušajām Austrumu bloka valstīm, katrs radot savu darbu par un ap kādu pilsētu – Tallinu, Rīgu, Poznaņu, Viļņu un Tbilisi. Izstāde ir veidota, pievēršot īpašu uzmanību Rīgas kontekstam un kim? apkārtnei – Centrāltirgus un Maskavas priekšpilsētas vēsturiski blīvā šarma ieskautajam Spīķeru kvartālam, jo šī ir vieta, kur diskutēt par attīstības tendencēm un pārskatīt mākslas attieksmi pret nesenajām izmaiņām bijušās Austrumeiropas pilsētvidē 20 gadus pēc mūra sabrukšanas. 

Izstāde būs skatāmi video, fotogrāfijas, instalācijas un zīmējumi, kuru autori ir šā gada Cēsu mākslas festivāla dalībniece Flo Kasearu no Tallinas, arī igauņu mākslinieks Pauls Kuimets, Francišeks Orlovskis no Poznaņas, Sofija Tabatadze, kura pārstāvēs Berlīni un Tbilisi, kā arī Vita Cāmane, kura pārstāvēs Berlīni un Ņujorku. Izstādi papildina katalogs, kas iepazīstina ar tās dalībniekiem un piedāvā tekstus, kurus rakstījuši gan mākslinieki, gan vēstures kontekstu pārzinoši mākslas teorētiķi. Katalogs kalpos arī kā izstādes karte, un tas būs pieejams par ziedojumu. 

Abas izstādes kim? laikmetīgās mākslas centrā būs skatāmas līdz 30.oktobrim.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu