Ušakovs grib referendumu par eiro ieviešanu • IR.lv

Ušakovs grib referendumu par eiro ieviešanu

49
Nils Ušakovs. Foto: Inga Nestere, F64

Šo ierosinājumu izvērtēs juristi

11.Saeimas vēlēšanu uzvarētājpartijas Saskaņas centrs līderis un Rīgas mērs Nils Ušakovs, ja partija būs valdībā, gatavs valsts monetārās politikas nākotni nodot vēlētāju rokās – eiro ieviešanas jautājumam sarīkot referendumu.

Tā pirmdien raksta laikraksts “Dienas Bizness”, kas publicējis interviju ar Ušakovu.

“Mums ir jāmēģina pildīt visus iespējamos kritērijus, lai jau 2013.gadā būtu vērts runāt par to, vai ir nepieciešams referendums par eiro ieviešanu Latvijā,” saka Ušakovs.

Avīzes pārvaicāts, vai tiešām vajadzīgs referendums, Ušakovs saka: “Tas būtu pareizi, lai Latvijas Republikas iedzīvotāji varētu paust atbalstu eiro ieviešanai vai neieviešanai.”

Ušakova ierosinājumu rīkot referendumu par eiro ieviešanu Latvijā 2014.gadā izvērtēs juristi. Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pirmdien pēc tikšanās ar SC vadību sacīja, ka, iestājoties Eiropas Savienībā, valsts uzņēmusies līgumā paustās saistības, tostarp pāreju uz eiro. To tautas nobalsošanā atbalstīja iedzīvotāji, ziņo BNS.

To, vai par pāreju uz eiro būtu jārīko atsevišķs referendums, turpinās izvērtēt nākamajās Saeimā ievēlēto partiju sarunu kārtās, tāpat to lūgts izvērtēt abu partiju juristiem, lai izvērtētu referenduma iespējamības tiesiskos aspektus, teica Ušakovs.

Intervijā vaicāts par “airBaltic” likteni, Ušakovs atbild, ka šī aviokompānija ir ne tikai jāglābj no bankrota, bet arī jāpanāk, lai tā neaizietu no Rīgas. “Sie jautājumi ir svarīgāki par to, kam un cik daudz “airBaltic” akciju pieder,” saka Ušakovs.

Kā zināms, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir teicis, ka Latvijai ir jādara viss, tajā skaitā valsts budžeta konsolidācija, lai varētu izpildīt kritērijus un 2014.gadā pievienoties eirozonai.

 

Komentāri (49)

Aivars Krauklis 19.09.2011. 10.45

Manai kaimiņi Ivans Petrovičs un Daša Vlaģīmirovna arī grib referendumu. Uzminiet, kā viņi balsos. Pagalmā aptaujāju 3 bomžus – visi prasa demokrātiju un ir kategoriski pret rietumu diktātu. Nost ar eiro!

+20
-2
Atbildēt

0

Una Grinberga 19.09.2011. 11.26

Ar šo arī Ušakovs diezgan konkrēti pasaka, ka SC NEGRIB būt valdībā. Paldies, aiztaupīs laiku ZRP un V, kas mēģina meklēt vismazākos iemeslus, lai SC tomēr valdībā dabūtu (protams lieki!).

+12
-1
Atbildēt

4

    andrisskrastins > Una Grinberga 19.09.2011. 11.56

    Izdevīga, bet cik ilgi? Es domāju ka SC jaušama nedrošība par savu nākotni – Rīgā lai arī atbalsts ir liels, tas turās galvenokārt uz ‘kickback’ sistēmu. Kad nauda beigsies, un valdība nedos – ko tālāk? Turklāt pietiek ZRP sevi pozicionēt kā lojālo krievu draugus, vai Vienotībai izstrādāt labāku sadarbību ar Latgali, ka viss viņu pārākums izkusīs kā sniegs – tai nav zolīdas vēlētāju bāzes kā Vienotībai vai ZZS.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    jirfm > Una Grinberga 19.09.2011. 11.47

    Vieta opozīcijā ir izdevīgāka nekā vieta valdībā, jo nav jāuzņemas atbildība, nav iespēju smagi izgāzties, un var stāstīt skaistas pasaciņas par to, kā būtu vislabākie :-)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > Una Grinberga 19.09.2011. 12.07

    Man liekas, ka SC vienkārši nav cilvēku, kas spētu vadīt valdību un strādāt valdībā. Tieši tāpēc arī mutes bajāri ir apmulsuši.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Una Grinberga 19.09.2011. 11.30

    Ir diezgan skaidrs, ka šī “nobīde” viedokļos (vakar SC bija gatavs piekrist absolūti visam) liecina, ka vakar vakarā ir bijusi draudzīga telefonkonference Rīga – Maskava. Maskava ar šausmām saprata ka SC tūlīt zaudēs visu imidžu un līdz ar to jebkādas kontroles iespējas par krievvalodīgo vēlētāju (un apātisko letiņu sejām), tāpēc tāda atpakaļpedālēšana.

    Kremlim protams Euro ieviešana ir šausmīgāka par jebkādām nacionālistu “izdarībām”, jo tas nozīmē, ka Latvija diezgan dzelžaini iekļaujas ES ekonomiskajā zonā un ekonomiskās sviras būs arvien mazāk efektīvas. Tas arī nozīmē krietni lielāku ārzemju kapitāla investīciju piesaisti – kas nozīmē ka krievi nevarēs nopirkt “Latvijas finieri” pa lēto un tā. Vārti uz Eiropu ciet. Skarbi :)

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

disassociative 19.09.2011. 11.17

Ja nekļūdos, tad eiro ieviešanu Latvija ir jau apstiprinājusi vienlaikus ar iestāšanos ES. Vai tiešām Ušakovs to nezin?

+12
-2
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > disassociative 19.09.2011. 20.42

    to alias
    Išakovs zin, viņa elektorāts, bidlas, nezin un tiem var likt trauciņā, ko grib, ēdīs, pat nesaviebsies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > disassociative 19.09.2011. 11.24

    @alias
    Nezina, jo krievu prese par to nerakstīja!

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu