FOTO: Ap 100 000 cilvēku atvadījās no hokejistiem • IR.lv

FOTO: Ap 100 000 cilvēku atvadījās no hokejistiem

25
Foto: AFP/LETA

Atvadīšanās no Skrastiņa varētu notikt piektdien

Atvadīšanās no traģiski bojāgājušā latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa varētu notikt piektdien, 16.septembrī, liecina laikraksta “Diena” rīcībā esošā informācija.

Jaroslavļā sestdien notika aviokatastrofā bojāgājušo “Lokomotiv” spēlētāju un kluba darbinieku piemiņas un atvadu pasākums, kurā piedalījās augstas amatpersonas, hokejisti un līdzjutēji kopumā apmēram 100 tūkstoši cilvēku, ziņo BNS.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Jaroslavļas apgabala pārvalde informēja, ka bojāgājušo piemiņu godināt bija ieradušies apmēram 100 tūkstoši cilvēku. Pēc pulksten 13.30 pēc Latvijas laika “Lokomotiv” mājas halle “Arena-2000”, kur notika atvadu pasākums, citiem apmeklētājiem tika slēgta un tajā palikuši vien aviokatastrofas upuru tuvinieki.

Kārļa Skrastiņa tuvinieki piektdien Jaroslavļā veikuši hokejista mirstīgo atlieku atpazīšanu, avīzei pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. LHF amatpersona gan minēja, ka publiskais atvadīšanās pasākums Rīgā varētu notikt nākamās nedēļas vidū. Tiesa, pagaidām nav oficiāli zināms, vai Skrastiņa publiskais piemiņas pasākums notiks Arēnā Rīga.

Sestdien atvadas “Lokomotiv” mājas hallē “Arena-2000” sākās plkst. 7.30 pēc Latvijas laika, kad no bojāgājušajiem atvadījās spēlētāju un kluba darbinieku radinieki un tuvākie cilvēki, ziņi BNS/Interfaks.

Pēc tam “Arenu-2000” piepildīja tūkstošiem sērojošu līdzjutēju. Pirmajā stundā ieradās jau vairāk nekā 7500 cilvēki, kas līdzi bija paņēmuši hokeja līdzjutēju atribūtiku ar “Lokomotiv” simboliku, ziedus. Pie ieejas arēnā tiek izsniegtas sēru lentas.

Uz ledus arēnā bija izvietotas aviokatastrofā bojāgājušo hokejistu fotogrāfijas. Militārpersonas arēnā ienesa aizvērtus zārkus ar bojāgājušo mirstīgajām atliekām. Pie laukuma bortiem stāvēja sēru vainagi.

Par kārtību arēnas apkārtnē gādāja 1100 policistu, kā arī mediķi. Tuvējās ielās tika apturēta satiksme.

Jaroslavļas Aizmigšanas katedrālē sestdien notiek bojāgājušo apstāvēšana. Dievnamā atradās 24 bojāgājušo mirstīgās atliekas. Traģēdijas upuriem, tostarp Latvijas valstsvienības kapteinim Kārlim Skrastiņam, pēdējo godu “Arena-2000” izrādīja Krievijas valsts amatpersonas, Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kā arī Rīgas “Dinamo” pārstāvji. Uz Jaroslavļu devās Rīgas “Dinamo” hokejists Aleksandrs Ņiživijs, kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede.

No plkst. 14.05 pasākumu varēs redzēt televīzijas kanālā LTV7.

Lipmans uz Jaroslavļu plāno ierasties ar līgumreisa lidmašīnu, kas vēlāk nogādās mājās Skrastiņa mirstīgās atliekas.

Piektdien uz dzimteni nosūtīja “Lokomotiv” trīs Čehijas hokejistu – Jana Mareka, Jozefa Vasīčeka un Karela Rahuneka – pīšļus.

Trešdien, paceļoties gaisā no Tunošnas lidostas pie Jaroslavļas, avarēja lidmašīna, kas veda uz KHL spēli “Lokomotiv” komandu. Gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš. Dzīvību katastrofā zaudēja 36 no 37 “Lokomotiv” komandas pārstāvjiem.

Starp diviem izdzīvojušajiem bija “Lokomotiv” uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs. Dzīvs palika arī lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, taču viņi abi smagā stāvoklī atrodas reanimācijā.

 

Komentāri (25)

janazakovica 11.09.2011. 11.52

taj skaitaa 99000 cilveku no cekistiem piederosas hokej industrijas atkarigie.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu