Krievija gatava palīdzēt Skrastiņa tuviniekiem • IR.lv

Krievija gatava palīdzēt Skrastiņa tuviniekiem

25
Fani trešdienas vakarā Rīgā sēroja par pazīstamā hokejista traģisko nāvi. Foto: Jānis Saliņš, F64

ĀM: ar mirstīgo atlieku nogādāšanu dzimtenē nevajadzētu rasties problēmām

Krievija apliecinājusi gatavību palīdzēt bojā gājušā hokejista Kārļa Skrastiņa tuviniekiem, nodrošinot ar vīzām un sniedzot citu nepieciešamo palīdzību, ziņo BNS.

Krievija apliecinājusi gatavību sagaidīt bojā gājušā hokejista tuviniekus pie robežas, nodrošināt viņiem vīzas un arī nogādāt ar savu transportu katastrofas vietā – Jaroslavļā, LNT raidījumā „900 sekundes” teica Latvijas ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Ceturtdien tiks sagatavoti nepieciešamie dokumenti miršanas apliecības izsniegšanai.

Sīlis arī uzsvēra, ka ar mirstīgo atlieku nogādāšanu dzimtenē nevajadzētu rasties problēmām, jo sportisti parasti ir apdrošināti un šādos gadījumos visus izdevumus un procedūras nodrošina apdrošināšanas kompānijas. Taču, ja kaut kur palīdzība būs nepieciešama, to ir gatava sniegt gan ĀM, gan Latvijas vēstniecība Krievijā.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans “900 sekundes” informēja, ka federācija palīdzēs visiem K.Skrastiņa tuviniekiem, organizējot visus nepieciešamos dokumentus, kā arī, sagaidot ģimeni Latvijā, tiks organizēti hokejista piemiņas pasākumi. Materiālo palīdzību ģimenei solījusi arī KHL, informēja Lipmans.

Latvijas ĀM arī sola sekot līdzi un pieprasīt jaunāko pieejamo informāciju par kriminālprocesu, kas ierosināts saistībā ar katastrofu.

Jau vēstīts, ka Krievijā trešdien nogāzās pasažieru lidmašīna, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas “Lokomotiv”, un gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, viņu vidū arī komandas spēlētājs Kārlis Skrastiņš no Latvijas.

Līgumreisa lidmašīna, ar kuru “Lokomotiv” devās uz KHL sezonā pirmo spēli Minskā, avarēja Jaroslavļas lidostā pacelšanās laikā.

 

Komentāri (25)

egilsblums79 08.09.2011. 09.56

Dziļākā līdzjutība Kārļa tuviniekiem.

Būtu smieklīgs, ja nebūtu traģiski cinisks Krievijas piedāvājums ar SAVU transportu nogādāt tuviniekus avārijas vietā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu