Vējonis atzīst ētisku problēmu ar Lemberga kandidēšanu • IR.lv

Vējonis atzīst ētisku problēmu ar Lemberga kandidēšanu

9
Raimonds Vējonis (no kreisās) un Aivars Lembergs. Foto: Nora Krevneva, F64

ZZS partiju nodaļās atbalsts Lembergam mazinās, kaut viņš joprojām ir populārs, saka Vējonis

Kaut arī ZZS pārstāvji medijos parasti atturas komentēt to, cik ētiski ir premjera amatam pieteikt smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu, Zaļās partijas pārstāvis un ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis šo nerakstīto likumu ir pārkāpis žurnāla “Ir” priekšvēlēšanu duelī ar Valdi Zatleru.

“Jāsaka, nodaļās mazinās atbalsts Aivaram Lembergam kā premjera kandidātam, bet partijas biedru liela daļa joprojām uzskata, ka viņš patlaban būtu atbilstošākais premjera kandidāts. Protams, šeit ir jautājums par tiesvedībām, kas notiek, bet mēs dzīvojam tiesiskā valstī, un, kamēr nav pieņemti attiecīgi tiesas lēmumi, cilvēks ir nevainīgs. Lai gan, protams, no ētiskās puses tas varbūt nav īsti labi,” intervijā žurnālam “Ir” teica Vējonis, atbildot uz jautājumu, vai Lembergs drīkst kļūt par Ministru prezidentu.

Vējonis piebilda, ka Lembergs tomēr ir visai populārs, aptaujās aptuveni 40% atbalsta viņu premjera amatā. Uz to Valdis Zatlers intervijā oponēja: “Kaupēns arī bija ļoti populāra personība, bet vai jūs gribētu viņu par valdības vadītāju?”.

Pilns dubultintervijas teksts pieejams “Ir” abonentiem.

Komentāri (9)

silvija_vitina 08.09.2011. 08.19

ZZS šobrīd plosa kā minimums 2 pretrunas. Zaļie beidzot sāk atzīt, ka “zaļais dzīvesstils”, ko viņi it kā sludina, nav savienojams ar intensīvo lauksaimniecību. Aivaronkulis arī krietnās sprukās un turas vien uz trako V-pils veceņu bezkompromisa mīlas apliecinājumiem. Aprēķina laulība ar naudīgo, lai arī ideoloģiski nepieņemamo onkuli tuvojas šķiršanās procesam. Diemžēl tomēr pie šķiršanās būs vainojams naudas izsīkums (paldies Anglijas tiesai), nevis ideoloģiskā pārliecība. Kad nauda stāv pāri pārliecībai, to laikam sauc par prostitūciju, vai ne?

+9
0
Atbildēt

0

kkristaps 08.09.2011. 08.20

Malacis, Zatler!!!! Visu cieņu. Lemberga kandidatūras izvirzīšana jebkuram amatam, izņemot ieslodzījuma vietas kameras vecākā posteni, ir nekaunīga un nelietīga spļaušana sejā katram godīgam cilvēkam.

+5
0
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 08.09.2011. 10.31

Ja iepriekš ZZS savās vēlēšanu kampaņās Lembergu izmantoja tā nedaudz pastarpināti, tad tagad tā ir galvenā seja un pārējās “lemberga” personības, tostarp Vējoņa k-gs, ir “aiz”.

Manuprāt tas ir baisi, taču kā redzam no aptaujām, tad ļoti liela pilsoņu daļa gatavi balsot tieši par smagus noziegumos apsūdzēto Lembergu. Ja liela daļa mūsu elektrorāta vairākuma balso par noziedzinieku, otra daļa par SC 5. kolonu, tad nav īpašu perspektīvu skatīties uz Latviju kā godīgu un taisnīgus likumus cienošu valsti.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu