"Teātra observatorijai" divu dienu laikā jānomaksā parāds • IR.lv

“Teātra observatorijai” divu dienu laikā jānomaksā parāds

17
Gaļina Poļiščuka. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pērn Šlesera atbalstītā teātra nākotne ir neskaidra

Ceturtdien izšķirsies režisores Gaļinas Poliščukas vadītās “Teātra observatorijas” nākotne, jo teātrim līdz šim datumam jānomaksā īres un komunālo maksājumu parādus – ap 5000 latu – par Kongresu nama Jaunās zāles telpām, ko tā īrē no Rīgas pašvaldības uzņēmuma “Rīgas nami”, otrdien vēsta laikraksts “Neatkarīgā”.

“Rīgas namu” valde lēmusi izbeigt pērn septembrī noslēgto sadarbības līgumu ar SIA “Gaļinas Poliščukas Teātra observatorija”, kas paredzēja Rīgas Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu tikai šā teātra vajadzībām. “Rīgas namu” komunikāciju speciāliste Terēza Luksa norādījusi, ka “pēc vairākiem atgādinājumiem un tikšanās ar pārstāvjiem diemžēl jākonstatē, ka sadarbības līguma nosacījumi 2011. gadā no Teātra observatorijas puses nav izpildīti attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu un skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam, kā arī ir iekrājies parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem”.

“Teātra observatorijas” pārstāve Brigita Siliņa norādīja, ka iepriekš ar “Rīgas namiem” vienojušies par parāda atmaksu līdz gada beigām, taču “Rīgas nami” pēkšņi mainījuši lēmumu un medijos paziņojuši, ka pēdējais termiņš ir septembra sākums, ziņo BNS.

“Esam pilnībā gatavi jaunajai sezonai. Teātra observatorijas repertuārā pašlaik ir vairāk nekā 15 izrāžu ar dekorācijām un pārējo aprīkojumu. Esam pilnībā aprīkojuši Kongresu nama Jauno zāli teātra vajadzībām. Kādu nākotni varam iedomāties, ja teātris ar to visu tiks izlikts uz ielas? Protams, ka slēgšanu!” pauda teātra pārstāve. Viņa cer turpināt sarunas ar “Rīgas namiem” un vienoties par jaunu atmaksas grafiku.

Poliščukas vadītā teātra kompānija uz Kongresu namu pārvācās pērn augustā. Toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) teica, ka teātris piesaistīs arī skatītājus no ārzemēm, tas var rēķināties ar RD sniegto atbalstu.

Poliščuka pirms 10.Saeimas vēlēšanām bija kandidāte partiju apvienības “Par labu Latviju” sarakstā.

 

Komentāri (17)

Ābelīte 30.08.2011. 08.13

Lūk šlesera vārdu cena

+8
0
Atbildēt

0

elvonix 30.08.2011. 10.09

Tieši tā, Poļiščuka tikai pierada, ka lēti ir pārdevusies Šlesera solījumiem, savukārt pats Šlesers nu jau aiziet politikas un vēstures mēslainē. Nekas no tā, ko viņš solījis vai paredzējis nav piepildījies. Un var tikai izteikt želumu par to, ka Poļiščuka, cerot tikt pie naudas teātrim pieslējās šim politiskajam spēkam. Esmu drošs, ka cilvēki nereti negāja uz šo teātri tikai tapēc, ka tā vadītaja sasmērējās ar politiku. Nu nav kultūras darboņiem jādarbojas politikā. Tas rada riebumu pret šāda veida kultūru.

+8
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > elvonix 30.08.2011. 11.42

    Nevis ar politiku sasmērējās, bet ar kriminālu autoritāti saistījās. Nav visi līdzekļi labi mērķa dēļ. To nu cilvēkam ar tādu profesiju vajadzētu zināt. Pelnīti.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 30.08.2011. 09.41

Te ir kārtējā ilustrācija šlesera biznesa “gaišredzībai” un spējai pelnīt – viņš taču lika uzskatīja, ka šis tejāteris ir perspektīvs un varēs pelnīt. Patiesībā, viss viņa bizness balstās uz valsts naudas izmantošanu.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu