Lidostas bijušais šefs dos padomus Rīgas domē • IR.lv

Lidostas bijušais šefs dos padomus Rīgas domē

13
TAV Airport Holding prezidents un valdes priekšsēdētājs Sani Seners un toreiz vēl starptautiskā lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters. Foto: Andrejs Strokins, F64

Peters par 1265 latiem mēnesī sniegs konsultācijas Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram

Lidostas “Rīga” eksšefs Krišjānis Peters (LPP/LC) pieņemts darbā Rīgas domē par Satiksmes departamenta direktora Edgara Stroda padomnieku, ziņo LETA. Peters sniegs konsultācijas par Eiropas Savienības finansējuma iegūšanas papildu iespējām.

Kā skaidroja Strods, Satiksmes departamenta direktora padomnieka galvenie amata pienākumi ir konsultēt departamenta vadību pamatdarbības nozares stratēģiskajos vadības jautājumos, sniegt priekšlikumus par nozares attīstības un investīciju piesaistes risinājumiem, kā arī jaunu apakšnozaru attīstības perspektīvām un darbību saistītos nozaru projektos.

Par direktora padomnieka amata vietu departamentā no 15. līdz 22.jūlijam bija izsludināts iekšējais konkurss. Peters bijis vienīgais pretendents, kas uz šo vakanci pieteicies.

Departamenta direktora padomnieka amatā Petera atalgojums būs 1265 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Savukārt pats departamenta direktors Strods jūnijā saņēmis 1172,84 latu algu pēc nodokļu nomaksas.

Līdz 2010.gada janvārim Satiksmes departamenta direktoram bija vietnieki transporta būvju jautājumos, satiksmes organizācijas un pasažieru pārvadājumu jautājumos, kā arī administratīvās vadības jautājumos, aģentūru LETA informēja departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere. No 27.jūlija Stroda padomnieks ir Peters.

Līdz 2005.gadam Peters bijis 8.Saeimas deputāts, 2006.gadā kļuvis par lidostas valdes locekli, bet par lidostas valdes priekšsēdētāju kļuva 2007.gadā – laikā, kad satiksmes ministrs bija Ainars Šlesers (LPP/LC), kurš 2009.gadā pašvaldību vēlēšanās nokļuva Rīgas vicemēra krēslā, taču to pameta pēc ievēlēšanas 10.Saeimā. Peters lidostas valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja līdz 2010.gada decembrim.

Pašreizējais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) ar lidostas vadību nebija apmierināts, tāpēc pērn decembrī Peteru valdes priekšsēdētāja amatā nomainīja Arnis Luhse. 2010.gadā Peters šajā amatā atalgojumā saņēma 35 048 latus.

 

Komentāri (13)

oskaar 09.08.2011. 20.21

Kā redzam- padomniekam Peteram būs itin konkrēti uzdevumi (raksta otrā rindkopa).
Tad nu pēc kāda laika gribētos redzēt atskaiti- konkrēti kādos satiksmes nozares stratēģiskajos vadības jautājumos Peters ir sniedzis konsultācijas, un ko ir ieteicis;
Kādus priekšlikumus devis nozares attīstībai, un kur saskatījis iespējas piesaistīt investorus;
Kādas jaunas satiksmes apakšnozares Peters uzskata par perspektīvām, un kādos ar satiksmi saistītos projektos departamentam derētu iesaistīties.

Man kaut kā šķiet, ka šis amata pienākumu uzskaitījums ir fufelis, un nevienam pat nav domas par to, ka Peters varētu kādam dot kādus vērtīgus padomus. Vienīgi iespējams, ka viņam ir kādi labi izveidojušies draudzīgi sakari, ar kuru palīdzību Peters varēs izdarīt daudz ko vairāk, nekā Strods. Ko konkrēti izdarīt, un vai iedzīvotāju, jeb tikai Satiksmes departamenta ierēdņu labklājibas vairošanas jomā- to mēs droši vien neuzzināsim.

Man nav žēl, ja spējīgs cilvēks par savu darbu iedzīvotāju labā saņem 1265 Ls mēnesī (mīnus nodokļi, tātad uz rokas kaut kur ap 800 Ls). Ir tikai šaubas par to, vai iedzīvotāju labā šis padomnieks vispār kaut ko paveiks.

+9
0
Atbildēt

0

janazakovica 09.08.2011. 19.28

jaunais peters bija ari sia autofavoritaa lidzipasnieks kad tas vinneja visus lpp iekslietu ministrijaa izsludinatos konkursus..pretigs un glums tips..

+7
0
Atbildēt

0

Verners Losbergs 10.08.2011. 00.00

Tas pats varonis kas atļāva izveidoties 6 000 000 naudiņu parādam Lidostai par pakalpojumiem no Airbaltic puses?
Tas pats murmulis-šmurgulis (Šlesera ieliktenis), kas necēla trauksmi jau pie pāris simtiem tūkstotīšu Airbaltic parāda, tagad saņems kaut kādu blatņiku?
Bravo Ušakov un Amerik, tādu bezkaunību vaiga sviedros jātrennē.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu