Policijas priekšnieku "aizrotē" • IR.lv

Policijas priekšnieku “aizrotē”

17
Artis Velšs. Foto: Raitis Plauks, F64

Velšs iepriekš neesot izteicis vēlmi strādāt Policijas koledžā 

Tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība) pirmdien izdevis rīkojumu ar otrdienu Valsts policijas (VP) priekšnieku Arti Velšu pārcelt VP koledžas direktora amatā, ziņo LETA. 

Tādējādi Velšs zaudēs VP priekšnieka amatu, bet VP priekšnieka pienākumus pildīs VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns, apstiprināja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Māris Zariņš. 

Velšs VP koledžas direktora amatā iecelts, “ņemot vērā izglītību un darba pieredzi, kā arī lai nodrošinātu efektīvu VP koledžas funkciju izpildi”, teikts oficiālajā IeM izplatītajā paziņojumā. 

Arī Velšs apstiprināja, ka ticies ar ministru, kurš viņu mutiski informējis par pārcelšanu VP koledžas direktora amatā. Saruna ar ministru bijusi īsa, un lēmuma motivāciju Velšs nezinot. Iepriekš viņš neesot izteicis vēlmi strādāt koledžas priekšnieka amatā. Velšam bijusi pieredze kā koledžas docētājam, ko viņš savienojis ar darbu VP.

“Es ministra kungu informēju, ka nepiekrītu pārcelšanai, līdz ar to ir šī terminētā pārcelšana līdz trim gadiem. Es, protams, pildīšu dienesta pienākumus policijas koledžā, bet nu tālākie nākotnes plāni – tas ir cits jautājums,” BNS norādījis Velšs.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu