Vienotība ar reklāmām sper pirmo soli “divpakāpju algoritmā” • IR.lv

Vienotība ar reklāmām sper pirmo soli “divpakāpju algoritmā”

28
Vienotības līderi Ģirts Valdis Kristovskis (no kreisās), Solvita Āboltiņa un Aigars Štokenbergs. Foto: Raitis Plauks, F64
Jāzeps Bikše

Liepnieks: Vienotība gudri izmanto pirmsrefenduma laiku

Pirmdien sākusies apvienības Vienotība pirmsrefenduma kampaņa, kas ilgs visu šo nedēļu, reklāmas izgatavošanas izmaksas ir 5700 latu, ir.lv teica Vienotības preses sekretāre Laila Timrota. 

Vienotības reklāmas šonedēļ tiks raidītas piecos radio kanālos un četrās TV. Vaicāta par kampaņas izmaksām, L.Timrota teica, ka tās vēl neesot aplēstas un būšot zināmas kampaņas beigās.

Reklāmā Vienotībā apvienojušos partiju līderi un premjers Valdis Dombrovskis aicina cilvēkus balsot par Saeimas atlaišanu un uzstāda nākamo mērķi – izveidot no oligarhiem brīvu nākamo valdības koalīciju. 

Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (PS), vaicāts, kāds ir reklamēšanās mērķis, ir.lv teica: “Referendums ir pirmais solis divpakāpju algoritmā ar tam sekojošām ārkārtas Saeimas vēlēšanām.”

Ar šīm reklāmām Vienotība parāda nostāju par referendumu un atbalsta Saeimas atlaišanu, norāda L.Timrota. 

Reklāmās, pirms izsludinātas Saeimas ārkārtas vēlēšanas, nav nekā neētiska, tas ir likumīgi un attiecas vien uz pašas partijas taktiku – cik efektīvi ir tērēt resursus reklāmām pirms vēlēšanu laika. Tā domā sabiedriskās politikas centra Providus pētniece Iveta Kažoka. 

Partiju atbildība par priekšvēlēšanu tēriņiem sākas tikai tad, kad ir izsludinātas vēlēšanas. Tas varētu notikt ap 26.jūliju, kad arī sāksies priekšvēlēšanu tēriņu uzskaite, viņa teic. Tagad tas ir katras partijas taktikas jautājums – reklāmām lielāka pievienotā vērtība ir tuvāk vēlēšanu laikam. 

Savukārt Jurģis Liepnieks izteicies, ka Vienotība “gudri izmanto pirmsreferenduma laiku reklāmas kampaņai, jo no likumdošanas viedokļa pašlaik ir parasts jūlijs un reklāmām iztērētā nauda netiek ieskaitīta tēriņu limitos”, raksta LETA.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati liecina, ka pirmajā pusgadā vislielākie naudas līdzekļi saziedoti partiju apvienībai Vienotība. Šā gada pirmajos sešos mēnešos ziedotāji un biedri apvienības Vienotība kasi papildinājuši par 330 455 latiem, “Par labu Latviju” saziedoti 82 609 lati, Saskaņas centram – 28 793 lati, Zaļo un zemnieku savienībai – 27 489 lati, bet Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK – 26 150 lati.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu