Maizītis būs jaunā prezidenta padomnieks • IR.lv

Maizītis būs jaunā prezidenta padomnieks

30
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis piekritis kļūt par jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku nacionālās drošības jautājumos.

Pamatojot savu izvēli, Maizītis sacīja, ka piekritis strādāt Bērziņa komandā, jo viņam ir iepriekšēja pieredze un “Valsts prezidentam ir jāzina tas, kas ir noticis iepriekš”.

Maizītim ir vienošanās ar Bērziņu, ka viņš strādās tiešā prezidenta pakļautībā. Tā viņš paskaidroja uz jautājumu, kā redz sadarbību ar prezidentu, kurš nācis no Zaļo un zemnieku savienības, un kancelejas vadītāju Gundaru Daudzi, kura pārstāvētās partijas “Latvija un Ventspilij” līderis ir Maizīša aktīvākais kritizētājs Aivars Lembergs. “Es neesmu gatavs strādāt Daudzes pakļautībā,” norādīja Maizītis.

Aģentūrai LETA Maizītis atzīst, ka esot daudz domājis, vai piekrist Bērziņa piedāvājumam, un nolēmis to pieņemt, jo uzskata, ka viņa iepriekšējā pieredze ir nepieciešama Latvijas valstij. 

Savukārt nestāties topošajā Zatlera partijā Maizītis nolēmis, jo nav gatavs strādāt nevienā partijā.

Daudze aģentūrai BNS nevēlējās komentēt šo situāciju, norādot, ka tas ir prezidenta lēmums. Viņam nebūšot problēmu sastrādāties ar Maizīti.

Turpretī pārsteigts par Valsts prezidenta lēmumu ir līdzšinējais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Raimonds Rožkalns – viņš apliecināja, ka jūnija vidū Andris Bērziņš esot “stingri pateicis”, ka Rožkalns varēs turpināt darbu nākamos četrus gadus. Par Bērziņa lēmuma maiņu Rožkalns uzzinājis no medijiem.

Maizītis līdz šim bija tieslietu ministra Aigara Štokenberga padomnieks, kā arī pasniedza lekcijas Latvijas Universitātē. Pērn pavasarī Saeima nepārvēlēja Maizīti ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Būtiska loma Maizīša izgāšanā bija tieši ZZS.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu