"Dinamo Rīga" jauno halli vēlas būvēt blakus Rīgas lidostai • IR.lv

“Dinamo Rīga” jauno halli vēlas būvēt blakus Rīgas lidostai

7
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Zemes gabala īpašnieks – “Rīgas pilsētbūvnieks” – sācis gatavot nomas līgumu

Hokeja klubs “Dinamo Rīga” jauno sporta kompleksu vēlas būvēt uz zemesgabala netālu no starptautiskās lidostas “Rīga”, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas pašvaldības attīstītāja “Rīgas pilsētbūvnieks” sabiedrisko attiecību speciālists Ivo Kiršblats.

Viņš norādīja, ka Rīgas domē (RD) ir saņemta “Dinamo Rīga” vēstule, kurā tās priekšsēdētājs Juris Savickis informē, ka, iepazīstoties ar visiem pašvaldības piedāvātajiem zemesgabaliem, nolemts, ka jauno kompleksu varētu būvēt uz zemesgabala blakus lidostai “Rīga”. Zemes gabals iekļauts “Rīgas pilsētbūvnieka” pamatkapitālā.

Iepriekš uz 35,7 hektārus plašā zemesgabala, kas atrodas aiz Latvijas pasta kompānijas “Latvijas Pasts” ēkas un sniedzas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, bija plānots būvēt izstāžu un konferenču centru.

Kiršblats informēja, ka, pamatojoties uz saņemto vēstuli, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) uzdevis “Rīgas pilsētbūvniekam” sākt darbu pie zemes nomas līguma projekta sagatavošanas, izvērtējot perspektīvās sadarbības iespējas un nepieciešamos līguma nosacījumus.

Jau vēstīts, ka “Dinamo Rīga” lūdza RD piešķirt zemi 25 hektāru platībā jauna sporta kompleksa izveidei. RD Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome 31.martā akceptēja trīs piedāvātos variantus, kur halle varētu tapt, un nodeva šos plānus “Dinamo Rīgai” izvērtēšanai ‒ Rīgas pašvaldība sporta kompleksa būvniecībai piedāvāja zemesgabalu Ziepniekkalnā līdzās rūpnīcai “Dzintars”, zemesgabalu Kleistos, Spilves lidlauka un Bolderājas dzelzceļa tuvumā, kā arī zemesgabalu netālu no lidostas “Rīga” 35,7 hektāru platībā, kas ir “Rīgas pilsētbūvnieka” pārraudzībā. Visos gadījumos zemesgabalu izmantošanai būs nepieciešams detālplānojums, kura izveide aizņemtu apmēram divus gadus.

Paredzēts, ka jaunajā sporta kompleksā atradīsies lielā arēna ar 10 tūkstošiem skatītāju vietu, kur notiks Rīgas “Dinamo” un hokeja kluba “Rīga” spēles, mazā arēna ar diviem tūkstošiem skatītāju vietu, ko izmantotu kā treniņu halli abām komandām un “Dinamo” bērnu komandām. Kompleksā iecerēts izveidot arī sešus tenisa laukumus, basketbola, futbola laukumu ar vieglatlētikas skrejceļiem, restorānu, bet līdzās arēnai ‒ četrzvaigžņu viesnīcu ar 200 numuriņiem un rehabilitācijas centru. Līdzās kompleksam iecerēta auto stāvvieta ar 1500 vietām.

Pēc Savicka iepriekš teiktā, multihalles izbūves izmaksas varētu būt no 30 līdz 50 miljoniem eiro.

Komentāri (7)

astra_ozo 27.06.2011. 17.59

Runā, ka atkal mēģinās par velti dabūt valsts (pašvaldības) zemi… Kārtējā “likumīgā” afēra

+2
0
Atbildēt

0

anita_meistere 27.06.2011. 21.45

savādi…Dinamo pieder krieviem, un arī Rietumu banka, kas ir Arēnas īpašnieki ir krievu. kopš kura laika šie te nevar sadalīt kaut ko savā starpā??
vai aŗi tas ir vieds gājiens lai izmantot krieviem piederošo Rīgas domi paprāva zemes gabala iegūšanai.

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 28.06.2011. 10.12

ameriks ir bijusais komjaunatnes sekretars..kur ka visu toreiz kureja ceka..ta ka viss jau sen sarunats starp veciem draugiem.bet labi bus vairak ko konfiscet par labu valstij..kad sos visus tiesaas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu