Jelgavas novada svētki Elejā • IR.lv

Jelgavas novada svētki Elejā

26
Andrejs Strokins, f64

2.jūlijā Elejas muižas parkā notiks pirmie Jelgavas novada svētki, kuros grupa “Dzelzs vilks” spēlēs zaļumballi un kas aizsāks jaunu tradīciju, ziņo aģentūra LETA.

Svētku programma veidota ar pasākumiem visas dienas garumā, ar vakara koncertiem un zaļumballi līdz pat saules lēktam.

Svētku atklāšana plānota plkst.11, kad pagastu pārstāvji veidos simbolisku novada karti, ar krāsainiem ziediem aizpildot novada kontūru un pagastu teritorijas. Sadarbībā ar SIA “Dārzs” plānots izmantot 2000 ziedu podiņus trīspadsmit toņkārtās, izveidojot piecus metrus platu un astoņus metrus garu vienotu novada karti, izceļot katra pagasta atrašanās vietu. Jau nākamajā dienā pēc pasākuma katrs “ziedošais pagasts” aizceļos uz savu ģeogrāfisko mājvietu, lai ziedi tiktu iestādīti zemē.

No atklāšanas brīža novada svētku dienas pirmajā daļā līdz pat plkst.18 rosīsies Jelgavas novada amatnieku tirdziņš, bērnu radošās darbnīcas, cirks un aktīvi priekšnesumi uz skatuves. Savu mājasdarbu un atraktīvos uzvedumus rādīs katrs pagasts, veltot 20 minūtes sevis prezentēšanai tiem, kas nav iepazinuši visas Jelgavas novada pārstāvošās teritorijas.

Lielākā daļa pagastu plāno priekšnesumā iesaistīt pašdarbnieku kolektīvus un skolēnu ansambļus, izmantojot arī teikas, folkloras materiālus, kā, piemēram, Elejas kontekstā – nostāstos pieminēto Melno dāmu. Turklāt visas dienas garumā svētku apmeklētāji uzzinās daudz saistošu un izzinošu faktu par pagastiem, lai, dodoties mājās, ikviens būtu ne tikai izklaidējies un atpūties, bet guvis noderīgu informāciju par kaimiņpagastiem.

Sporta un izklaides pasākumu biedrība “Par stipru Latviju” ar atrakciju un radošo darbnīcu programmu “Mazais stiprinieks” visas dienas garumā iesaistīs dažāda vecuma bērnus. Gan mazie, gan lielie, piedaloties atrakcijās, varēs saņemt piemiņas balvas. Savukārt nebijis pasākums būs Liepājas cirka studijas “Bez temata” programma, kurās klātesošie varēs iejusties dažādās lomās un izmēģināt cirka trikus.

Pieejamas būs arī tradicionālākas un bērnu jau iecienītas atrakcijas – vizināšanās ar zirgiem un kāpšana klinšu sienā. Visas nodarbes un koncerti apmeklētājiem būs pieejami bez maksas, izņemot svētku piemiņas monētu kalšanu, kuru tikai pirmajiem 100 būs lemts saņemt par velti.

Vakara daļā no plkst.19 sāksies koncertprogramma, kā pirmajiem vārdu dodot novada pūtēju orķestrim “Zelmeri” ar popūriju un mīļām līdzdejojamām melodijām visām paaudzēm.

Plkst.20 “Zelmerus” nomainīs Viktors Zemgals un viņa pavadošā grupa, bet no plkst.22 līdz plkst.2 naktī zaļumballi spēlēs grupa “Dzelzs vilks”, kas daļai gan asociējas ar rokmūziku, bet ballē spēlēs dančus visām gaumēm. Vakara cēlienā par pārsteigumu parūpējusies arī 2010.gada labākā Latvijas deju šovu grupa “Benefice” no Jelgavas.

Ģimenes, kas brauks no tālākiem pagastiem, aicinātas ņemt līdzi teltis – parkā tām paredzēta vieta, lai vecāki varētu nolikt mazuļus diendusai, pārlaist karstumu vai, ja būs tāda nepieciešamība, paslēpties no lietus.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu