Ušakova stāvoklis uzlabojas, pārtraukta intensīvā terapija • IR.lv

Ušakova stāvoklis uzlabojas, pārtraukta intensīvā terapija

10
Foto: Lauris Vīksne, F64

Rīgas mērs darbā viņš varētu atgriezties jūlijā, bet Jāņus vēl pavadīs Berlīnē

Rīgas mēra Nila Ušakova (“Saskaņas centrs”) veselības stāvoklis ir uzlabojies, viņam vairs nav nepieciešama intensīvā terapija un vairs nav pievienota mākslīgā niere, aģentūrai BNS pastāstīja mēra pārstāve Anna Kononova.

Ušakova veselības rādītāji uzlabojoties, taču vēl pāris nedēļu Rīgas mēram būs jāuzturas “Charite” klīnikā Berlīnē un pēc tam sekos obligātais rehabilitācijas kurss. Pašlaik vēl neesot zināms, vai tas būs jāiziet klīnikā Berlīnē vai citviet.

Paredzams, ka darbā Rīgas mērs varētu atgriezties jūlijā, piebilda Kononova, kura ir ceļā uz Berlīni un sīkāku informāciju solīja sniegt vēlāk dienas laikā.

Arī Ušakovs ceturtdienas rītā savā “Twitter” kontā raksta, ka viņa veselības stāvoklis ir stabilizējies. “Esmu atkal apritē! Pagājušajā nedēļā kļuva sliktākas gan analīzes, gan pašsajūta, neko rakstīt negribējās. Pašlaik viss ir stabilizējies… Mani dažas dienas jau nepieslēdz pie mākslīgās nieres, iespējams, nepieslēgs arī šodien,” viņš raksta, piebilstot, ka pēc kāda laika varēšot sākt domāt par rehabilitāciju un mājām.

Viņš arī piebildis, ka iepriekš iecerētais plāns Jāņos iedzert kausu kvasa būs jāīsteno Berlīnē. Tāpat viņš pavēstījis, ka ārstēšanās laikā esot notievējis par desmit kilogramiem.

Jau ziņots, ka Rīgas mērs pēc samaņas zaudēšanas “Nordea” Rīgas maratona laikā, piedaloties pusmaratona distancē, ārstējas klīnikā Vācijā. Berlīnes klīnikā politiķis tika nogādāts 24.maijā, jo pārkaršanas sindroma dēļ bija cietusi viņa iekšējo orgānu sistēma un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ieteica pārvest viņu turpmākai ārstēšanai uz ārzemēm, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu slimību ārstēšanā.

Vēstīts arī, ka Ušakova ārstēšanai uz laiku bija atvērts ziedojumu konts, šim mērķim nedēļas laikā tika saziedoti 180 tūkstoši latu.

Komentāri (10)

lebronj2356 16.06.2011. 17.33

Soglasņikiem šis pr puika uz vēlēšanām ir vajadzīgs kā ēst, pat vēl vairāk, tā kā nekāda gara veseļošanās nesanāks, kaut švaks, bet uz skatuves !

+2
0
Atbildēt

0

Tamāra Nolmane 16.06.2011. 15.36

Dopings ir kaitīgs veselībai. Lai dzīvo dopings!

+2
0
Atbildēt

0

Andris 16.06.2011. 11.42

Nestāstiet tikai viņam par Budanova nāvi, savadāk sāks pārdzīvot un sirdstrieku dabūs. Tāds varonis aizgāja, tieši Ušakova gaumē.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu