Oligarhu bēres Priekuļos • IR.lv

Oligarhu bēres Priekuļos

27

Jaunieši no Latvijas novadiem “oligarhu bērēs” aprok savus netikumus

8.jūnijā 30 jaunieši no dažādiem Latvijas reģioniem semināra “Man ir ko teikt” laikā Priekuļu novadā pievienojās tautas akcijai “Oligarhu kapusvētki”, organizējot improvizētu bēru gājienu, kura noslēgumā simboliski apraka savas personiskās īpašības, kas atbalsta korupciju, kavē pilsoniskas sabiedrības attīstību un veicina ekonomisko un sociālo nevienlīdzību mūsu valstī.

“Lai kaut kas mainītos, ikvienam ir jāsāk ar sevi. Mēs katrs esam atbildīgi ar savu rīcību. Piemēram, pērkot bezakcīzes degvielu, vai saņemot naudu aploksnē, mēs nerīkojamies atbildīgi,” uzskata semināra dalībnieks Dāvids (17) no Priekuļiem.

“No mazām lietām top lielas lietas. Pasākums lika aizdomāties par savu valsti un to, uz kurieni mēs ejam. Svarīgi, lai šīs jaunās apņemšanās būtu ne tikai vārdos, bet arī darbos,” saka Arita Silinga (16) no Sabiles.

Seminārs “Man ir ko teikt!” tiek organizēts biedrības “NEXT” projekta “Skaties tālāk!” ietvaros. Semināra mērķis ir veicināt jauniešu izpratni par līdzdalību sabiedrībā notiekošajos procesos.

Seminārā piedalās jaunieši no dažādiem Latvijas reģioniem, pārstāvot Aizputes, Burtnieku, Grobiņas, Gulbenes, Jelgavas, Kocēnu, Līgatnes, Ogres, Pļaviņu, Priekuļu, Saldus, Talsu, Valkas un Vecumnieku novadus

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu