Opozīcija boikotē Lemberga vadīto domes sēdi • IR.lv

Opozīcija boikotē Lemberga vadīto domes sēdi

19
Indra Sprance

“Oligarhu kapusvētku” idejas centīsies iedzīvināt arī Ventspilī

Protestējot pret vairākiem Ventspils domes 17.jūnija darba kārtības jautājumiem un pievienojoties aicinājumam sabiedrībā veicināt nesadarbošanās principus ar koruptīvo sistēmu, oligarhiem un to atbalstītājiem, vairāki Ventspils domes opozīcijas deputāti boikotējuši piektdien paredzēto Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) vadīto pilsētas domes sēdi.

Ventspils domes sēdi boikotēs un citus kolēģus līdzīgi rīkoties aicina “Vienotības” deputāti Ivars Landmanis un Dace Korna, kā arī no “Saskaņas centra” ievēlētie, bet nesen no partijas izslēgtie Jeļena Garbuzova un Vladislavs Šafranskis.

Aģentūra LETA piektdienas pēcpusdienā vēsta, ka minētie deputāti nebija ieradušies uz sēdi. To neapmeklēja arī partijas “Saskaņa” izslēgtais deputāts Aleksandrs Mirvis, taču viņš iepriekš domes sēžu sekretārei norādījis, ka atrodas atvaļinājumā. Tātad, 13 deputātu vietā uz sēdi bija ieradušies astoņi.

Kā norādīts deputātu paziņojumā medijiem, viņi un viņu vēlētāji ” ir cietuši no oligarha Aivara Lemberga veidotās sistēmas un uzskata, ka gadu desmitiem kavētā valsts attīstība ir šīs sistēmas likumsakarīgs rezultāts.”

Deputāti secina, ka, ne pēc prokuratūras izvirzītajām smagajām apsūdzībām Lembergam, ne KNAB aktivitātēm, ne Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputātu mēģinājumiem uzsākt konstruktīvu, uz sabiedrības labklājību virzītu darbu, kā arī nesenajiem sabiedrības protestiem, nekas nav mainījies. Kā piemērus deputāti min Valsts prezidenta vēlēšanas, iespējamo “Latvijai un Ventspilij” biedra, bijušā deputāta Gundara Daudzes bīdīšana Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amatā un 17.jūnija Ventspils pilsētas domes sēdē iesniegtos lēmuma projektus.

“Tas liecina, ka Lembergs un viņa partijas pārstāvji turpina ignorēt sabiedrības viedokli. Acīmredzot, varas noturēšanas dēļ Lembergs un tam pietuvinātie deputāti 17.jūnija sēdē ir gatavi, ignorējot sabiedrības viedokli, lemt par 188 hektāru Ventspils meža iznīcināšanas nodrošināšanu; necaurspīdīgiem veidojumiem (SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”, Ventspils Brīvostas pārvalde) bez atlīdzības lietošanā nodot vairāku miljonu vērtus Ventspils pilsētas aktīvus, kā arī apstiprināt attīstības plānu, kas neatbilst patreizējai realitātei.

Jau vēstīts, ka 8.jūnijā Rīgā un daudzviet Latvijā tika organizēti “oligarhu kapusvētki”, kuru laikā iedzīvotāji aicināti ievērot nesadarbošanās principus ar koruptīvo sistēmu, ar oligarhiem un to atbalstītājiem.

Komentāri (19)

JānisLetiņš 17.06.2011. 12.47

Šī gan ir aktivitāte, par kuru Lembergam ir nospļauties! Bet nu darīt kaut ko jau vajag!

+13
-1
Atbildēt

4

    inesite15 > JānisLetiņš 19.06.2011. 10.22

    Nu, jaaa – tagad visi par cietajiem zatleristiem pārtaisīsies – :))))))))))))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > JānisLetiņš 17.06.2011. 13.28

    Tāpat jau opozīcijas viedokli neņem vērā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    JānisLetiņš > JānisLetiņš 17.06.2011. 13.05

    @pecisk
    Protams, protams, es jau tikai priecājos! Tā sakot, katram ir jārok tur un kur var!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > JānisLetiņš 17.06.2011. 12.55

    Viņam nospļauties, bet citi cilvēki varētu sākt sekot šim piemēram – tik viegli nepakļauties Lemberga gribai Ventspilī, utt. Pietiek jau sākt vienam.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 17.06.2011. 18.42

to Kurmītis
“Kā ar ūdeni no krāna, kurš tek, pateicoties „nelietim” Lembergam ?”

Pateicoties tavas sugas brāļa, komunistu cūkas, šudras un zagļa Lemberga pūlēm tek tikai fekāliju straumes.

+7
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 17.06.2011. 13.40

To, cik kurai aktivitātei ir liela ietekme, mēs varam ignorēt, bet to, ka “ignorēšana” gūst lielāku atbalstu, vajag novērtēt! Tā jau ir, ka latviskā mentalitāte ir nerunāšana, nekomunicēšana utt. un iespējams tas dod lielāku ieguvumu par bļaušanu, protestēšanu un ārdīšanos. To mēs redzēsim pēc 5 gadiem, kad būs jāsalīdzina dzīve Latvijā un tajās pašās dienvideiropas valstīs.

+8
-2
Atbildēt

1

    inesite15 > Una Grinberga 19.06.2011. 10.25

    RUNĀŠANA :
    ” Nasing spešal!………………….. latviskā mentalitāte ir nerunāšana, ”
    – Obižaješ !

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu