Aptauja: teju 10% absolventu puišu izlaidumā vilks džinsus • IR.lv

Aptauja: teju 10% absolventu puišu izlaidumā vilks džinsus

20
Foto: Daira Sosnare

Gandrīz 80% meiteņu posīsies kokteiļkleitās; puse puišu tērpsies melnā

Lai gan vairākums absolventu izlaidumā izvēlēsies klasiskus tērpus, teju desmitā daļa meiteņu tērpsies rozā kleitā, bet tikpat daudz puišu vilks džinsus, liecina tirdzniecības centra “Domina” veiktā aptauja absolventu vidū.

Kokteiļkleitās izlaidumā saposīsies 78% meiteņu, savukārt 11% daiļā dzimuma pārstāvju vilks garo, kuplo balles kleitu. Pavisam neliela daļa absolvējošo jauno dāmu kā sev piemērotāko tērpu izlaidumam izvēlējušās svārkus ar blūzi vai topiņu (4%), kostīmu ar svārkiem (2%) vai bikškostīmu (1%).

Savukārt puišu vidū pārliecinošu uzvaru svin uzvalki – tajos šogad tērpsies 80% respondentu. Tomēr daži stiprā dzimuma pārstāvji svētkos uzposīsies klasiskās biksēs un kreklā (8%) vai vilks džinsus un kreklu (8%).

Vairāk nekā puse jeb 54% vīriešu nolēmuši ievērot klasisko stilu, izlaidumā tērpjoties melnā. Taču gana daudz – 17% – stiprā dzimuma pārstāvju svētkos nēsās pelēku apģērbu. Vismaz desmito daļu jeb 13% aptaujāto absolventu svētkos varēs redzēt baltas krāsas apģērbā, 4% stiprā dzimuma pārstāvju uz izlaidumu ieradīsies tērpušies brūnā, bet tikpat liels respondentu skaits norādīja, ka izlaiduma tērpā kombinēs dažādas krāsas.

Arī sieviešu vidū melnā krāsa svinīgos pasākumos joprojām ir ļoti pieprasīta – 15% daiļā dzimuma pārstāvju atzina, ka izlaidumā tērpsies tieši melnā. Teju desmitā daļa absolvenšu saposīsies baltā (12%) vai violetā (11%) svētku apģērbā. Savukārt nedaudz mazāk – 9% meiteņu – izlaiduma tērpu ir iegādājušās rozā krāsā, bet 8% – sarkanā. Turpretī piektā daļa daiļā dzimuma pārstāvju atzina, ka īpašajā svētku pasākumā ieradīsies tērpā, kurā tiks kombinētas dažādas krāsas.

Apavu izvēlē gan sieviešu, gan vīriešu vidū ir daudz lielāka vienotība. Proti, gandrīz puse jeb 45% sieviešu izlaidumā vilks slēgta tipa kurpes uz papēža un tikpat meiteņu – vaļēja tipa kurpes uz papēža. Tikai 5% jauno dāmu dos priekšroku balerīnas stila apaviem.

Arī lielākais vairākums – 77% – vīriešu būs klasiskā stila kurpēs. Tikai 4% stiprā dzimuma pārstāvju kā piemērotākos apavus izlaidumam ir izvēlējušies sportiska tipa apavus vai sandales.

Interneta aptaujā piedalījās 552 respondenti – 2011.gada absolventi.

 

Komentāri (20)

juris 09.06.2011. 17.24

Šī ziņa neko nezaudētu, ja tā saturētu tikai grafikus. Tā pat iegūtu labāku “lasāmību”

+3
0
Atbildēt

0

aija_priedite 10.06.2011. 09.23

Atvainojiet par jautājumu – bet kapēc “TEJU 10%”, ja tekstā skaidri ir rakstīts 8%. Kapēc vajadzīga šī noapaļošana uz teju divciparu skaitli? Kas būs nākamais solis – 11,4 paliks par teju 11,5 ?

Dārgie žurnālisti, lūdzu sapurinieties un nokratiet šo lipīgo domu, ka vārds ‘teju’ ir nepieciešams teju katrā virsrakstā, kur ir teju viens vai divi skaitļi.

+1
0
Atbildēt

0

inese_hazenfusa 10.06.2011. 13.55

8% ir nu šauusmīgi daudz.. visdrīzāk tie ir bērni, kuriem vienkārši nav melnu bikšu. Glupākais raksts šosezon, Go-IR !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu