Prokuratūra sākusi procesu par rīcību ar KNAB finansējumu • IR.lv

Prokuratūra sākusi procesu par rīcību ar KNAB finansējumu

33
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Kriminālprocess ierosināts pēc Valsts kontroles revīzijas starpziņojuma

Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par, iespējams, prettiesisku rīcību ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo līdzekļu finansējumu, vēsta aģentūra BNS.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS pastāstīja, ka, pabeidzot pārbaudi, prokuratūrā pieņemts lēmums sākt kriminālprocesu par noziegumiem valsts institūciju dienestā par konstatētajiem pārkāpumiem operatīvās darbības finansēšanai paredzēto valsts budžeta līdzekļu izlietojumā KNAB.

Kriminālprocesa izmeklēšanu veic Drošības policija. Valsts kontroles (VK) revīzijas starpziņojums par operatīvo līdzekļu izlietojumu KNAB nosūtīts izvērtēšanai šā kriminālprocesa ietvaros. Par to, ka VK vērsusies prokuratūrā par prettiesisku rīcību ar KNAB operatīvo līdzekļu finansējumu, maija vidū paziņoja valsts kontroliere Ingūna Sudraba.

Pēc Sudrabas teiktā, pārkāpumi ir būtiski. Viņa arī izvairījās atklāt, kuras KNAB amatpersonas būtu tieši atbildīgas par VK konstatēto, vien norādot, ka iestādes vadītājs jebkurā gadījumā ir atbildīgs par tajā notiekošo.

Pagaidām nav precīzi zināms, kurās KNAB nodaļās finansējums, iespējams, prettiesiski izlietots. Tomēr KNAB priekšnieka vietniece un līdz 30.maijam bija pašreizējā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe pēc Sudrabas paziņojuma sacīja, ka attiecībā uz viņas pārraudzībā esošajām nodaļām un viņas atbildībā esošo operatīvo finansējumu KNAB apkarošanas blokā Valsts kontrole nekādus aizrādījumus nav izteikusi un pārkāpumus nav konstatējusi. Tas viņai apstiprināts Valsts kontrolē. Uz jautājumu, par kurām biroja nodaļām tad ir runa, Strīķe atbildēja, ka “acīmredzot tas ir par [KNAB priekšnieka Normunda] Vilnīša tiešā pakļautībā esošajām nodaļām”.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu