Saeima nesteigs lemt par Vilnīša atbilstību amatam • IR.lv

Saeima nesteigs lemt par Vilnīša atbilstību amatam

24
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Šobrīd nav skaidrs, vai jautājumu par Vilnīša atbilstību amatam varētu iekļaut kādā no Saeimas ārkārtas sēdēm

Tā kā Saeimas pavasara sesija tiks slēgta 21.jūnijā, faktiski pēdējā plenārsēde būs 16.jūnijā, bet rudens sesija tiks sākta 2.septembrī, tad jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Normunda Vilnīša atbilstību amatam, visticamāk, netiks izskatīts līdz deputātu brīvdienām, un šobrīd nav skaidrs, vai parlamentāriešiem būs vēlme risināt šo jautājumu vasarā kādā no Saeimas ārkārtas sēdēm.

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija nākamnedēļ valdībai sniegs savu vērtējumu par Vilnīša atbilstību amatam. Neoficiāli izskan minējumi, ka atzinums nebūs Vilnītim labvēlīgs, tomēr šīs sesijas pēdējā sēdē, kas būs 16.jūnijā, visticamāk, šo jautājumu vēl nevarēs skatīt, jo vispirms par to jālemj valdībai. Līdz ar to formāli – jautājumu deputāti paši varētu rosināt izskatīt kādā ārkārtas sēdē līdz 23.jūlija referendumam vai arī jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS) to varētu rosināt Saeimai izskatīt kādā ārkārtas sēdē pēc referenduma.

Apvienības “Vienotība” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Ir.lv pauda viedokli, ka lēmums šajā jautājumā ir jāpieņem šai Saeimai, “atlikt uz nezināmu nākotni to nevajadzētu”. Tomēr Zaķis neminēja kādu konkrētu datumu, kad tas varētu tikt skatīts. “Darba mums būs daudz vasarā, arī lai izvērtētu komisijas atzinumu un ieliktu šo jautājumu darba kārtībā, ” pauda Zaķis.

Savukārt Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv sacīja, ka ZZS šajā jautājumā “nav nekādas problēmas. Ja komisija ierosinās atlaist, tad atlaidīsim”. Brigmanis nekomentēja, kad Saeimai to vajadzētu darīt, vien norādīja, ka likumā noteiktajā termiņā. Vaicāts, vai ZZS šajā jautājumā būtu vienota un balsotu tā, kā komisija rosina, Brigmanis atbildēja: “Ko es jums varu pateikt, mums vienmēr ir bijuši cilvēki ar savu galvu.”

Savukārt kāds cits Saeimas politiķis Ir.lv pieļāva, ka Saeima vasaras brīvdienās šo jautājumu neskatīs, bet pēc tam – tuvu Saeimas ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to iespējama situācija, ka šī jautājuma izlemšana tiek atstāta nākamajam Saeimas sasaukumam, nevis, iespējams, atlaistajai 10.Saeimai.

Jau vēstīts, ka līdz 16.jūnijam pagarināts termiņš, līdz kuram komisijai, kas izveidota KNAB priekšnieka Vilnīša atbilstības amatam, jāsniedz savs atzinums. Komisiju vada Kalnmeiers. Tajā strādā arī Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (SCP, “Vienotība”) un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

 

Komentāri (24)

Liga Riga 09.06.2011. 13.08

Pirms apmēram trīs gadiem vienā no intervijām Latvijas Radio kādreizējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis pirmo reizi tā oficiāli atzina, ka ir tā saucamās “stipendiātu burtnīcas”. Jautājums Jums, Normund Vilnīša kungs. Sakiet, vai, ņemot vērā, ka Saeima dod Jums laiku vēl pastrādāt, vai šo lietu Jūs šķetināt? Vai to izdosies atšķetināt? Kurš ir tas izmeklētājs un uzraugošais prokurors? Ko viņi un Jūs personīgi esat labu izdarījis, lai tiktu savākti pietiekami pierādījumi šajā “stipendiātu lietā”?

+20
0
Atbildēt

0

mary75 09.06.2011. 11.55

“Ko es jums varu pateikt, mums vienmēr ir bijuši cilvēki ar savu galvu.” – teica Brigmanis.
——————————————————–
Humora vecis tas Brigmanis, labs joks.
Bet, vispār, pieredze rāda – ja Brigmanis ko saka, darbību gaidi pilnīgi pretēju teiktajam.

+19
0
Atbildēt

1

    Agnese Cimuška > mary75 09.06.2011. 13.57

    Izskatās ,ka ”zaļie zaķīši pabāzuši deguntiņus ārā no meža”un tagad ir tādi labiņi ,labiņi,kaut astes trīc!!!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 09.06.2011. 12.11

Bet KNAB tikmēr strādās ar samazinātām iespējām, varbūt pat daudzas lietas nebūs iespējams normāli izmeklēt, jo Vilnītim tikmēr tur ir pilna teikšana un pieeja visam lietām. Izskanēja taču aizdomas ka viņš ir nopludinājis arī informāciju, tātad ir iespējams ka daudzi korumpētie vienkārši izbēgs no soda. Oligarhi rullē, tauta paliek atkal muļķos un ar skumjām noskatās kā izposta viņu mājas, viņu valsti.

+14
0
Atbildēt

1

    Agnese Cimuška > mxblack 09.06.2011. 14.01

    Tādēļ tak Vilnītis aiztraucās mazītiņā atvaļinājumiņā ,lai būtu neklātienē ,kad melnie darbi jau padarīti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu