Lielajā Talkā savāktas 2744 tonnas atkritumu • IR.lv

Lielajā Talkā savāktas 2744 tonnas atkritumu

36
Talka Ķīšezera krastā.
Karīna Vītiņa

Talcinieki atzīst, ka ar katru gadu vide kļūst tīrāka

Lielās Talkas rezultāti ir apkopoti un kopumā ir savāktas 2744 tonnas atkritumu, kas ir par 756 tonnām mazāk kā pērn, tā portālam vēsta Lielās Talkas mediju koordinatore Indra Soika.

Kā atzīst liela daļa talkas dalībnieku, dabā izmesto atkritumu skaits samazinās ar katru gadu, tā vēsta Indra Soika. Pavisam kopā talkā piedalījās 190 tūkstoši iedzīvotāju Salīdzinoši pērn talkā iesaistījās 160 tūkstoši dalībnieku, tā ziņo aģentūra LETA.

Rīgas atkritumu un apsaimniekošanas „L&T” prezidents Reinis Ceplis apgalvo, ka „arī Rīgas iedzīvotāji ir kļuvuši tīrīgāki un apzinātāki, jo šogad talkas ietvaros tika izvestas 175 tonnas atkritumu, kas ir ievērojami mazāk salīdzinot ar 385 tonnām pērn. Līdz ar to kļuvusi skaidra arī talkas praktiskā nozīme – tās vietas, kas pagājušā gadā bija piedrazotas visvairāk, šogad jau izrādās daudz tīrākas un sakoptākas”.

Pēc Lielās talkas mājas lapā pieejamās informācijas, arī šogad kustības organizatori kopā ar sadarbības partneri, apdrošināšanas sabiedrību „Balta”, pasniedza ceļojošo balvu „Zelta grābeklis” pieciem izcilākajiem talku rīkotājiem katrā Latvijas reģionā.

Rīgas reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma pagalma talkas Rīgā, Nīcgales ielā 23 rīkotāja Jevgēnija Pozņaka, kas talku apvienoja un savā starpā iepazīstināja trīs māju iedzīvotājus. Talkas dalībnieki ne tikai paveica ievērojamus sakopšanas darbus savā apkārtnē, bet arī dibināja jaunu draudzību, kas turpmāk palīdzēs labiekārtot šogad sakoptās vietas.

Vidzemē jau otro gadu izcēlies Olaines novads, kur tā Dome un Lielā talkas koordinatore Inese Priedīte saņēma „Zelta grābekļa” balvu, par to, ka veiksmīgi vides sakopšanā iesaistījuši visu novadu un nodrošinājusi talkotājus ar papildus līdzekļiem vides sakopšanai, tā vēsta Lielās talkas mājas lapā pieejamā informācija.

Talkas organizatori aicina iedzīvotājus domāt par apkārtējās vides un arī savu veselību visa gada garumā un nevajadzīgās lietas izmest tām paredzētajos konteineros, nevis dabā, tā informēja Indra Soika.

Komentāri (36)

Rita 25.05.2011. 21.09

portālā ir dumja reklāmas politika – jūs vienlaicīgi ap rakstu reklamējat automobiļus un pievēršanos zaļākam dzīvesveidam, tai skaitā riteņbraukšanai…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu