Nākamo PČ Latvijas hokeja izlase aizvadīs Stokholmā • IR.lv

Nākamo PČ Latvijas hokeja izlase aizvadīs Stokholmā

26
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Nākamgad izlasei jāspēlē ar tādām spēcīgām komandām kā Krievija, Čehija un Zviedrija

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) trešdien beidzot oficiāli paziņojusi grupu sadalījumu 2012.gada pasaules čempionātā (PČ), kas risināsies Helsinkos un Stokholmā, vēsta aģentūra BNS.

Latvija spēlēs Stokholmas astoņniekā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju. Savukārt Helsinkos spēlēs Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Latvijas izlase spēles aizvadīs Stokholmā “Globe Ericsson” arēnā, kas spēj uzņemt 13 850 skatītājus. Vienā grupā ar Latviju ir pasaules ranga līderi Krievijas hokejisti, kā arī ranga trešā un piektā labākā komanda – Zviedrija un Čehija. Otra grupa spēles aizvadīs Helsinkos “Hartwall” arēnā, kas spēj uzņemt 13 349 skatītājus.

Grupas tika veidotas vadoties pēc IIHF ranga, taču komandu sadalījumā sanāca aizķeršanās, jo pēc šī gada PČ rezultātiem sanāca, ka Zviedrijai un Somijai nāktos spēlēt vienā grupā. Lai no tā izvairītos, vietām tika samainītas Zviedrijas un Kanādas izlases.

Pēc spēlēm grupu turnīrā četras katras grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet katras grupas vājākā komanda izkritīs uz pirmās divīzijas A grupu. Katrai komandai būs garantētas vismaz septiņas spēles, bet tās vienības, kuras cīnīsies līdz izšķirošajām cīņām, aizvadīs pa desmit spēlēm.

Ceturtdaļfinālos komandas spēlēs grupu ietvaros, un tikai pusfinālos notiks pirmās cīņas grupu starpā. Divi ceturtdaļfināli notiks Stokholmā, divi Helsinkos, pusfināli un spēles par medaļām risināsies Somijas galvaspilsētā.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu