Rīgas domes budžeta izdevumus palielinās par 19,7 miljoniem • IR.lv

Rīgas domes budžeta izdevumus palielinās par 19,7 miljoniem

21
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Lielākās summas paredzētas sociālajai sfērai, tiks arī izglītībai un pašvaldības policijai

Rīgas domes Budžeta komisijas sēdē ceturtdien atbalstīts pilsētas budžeta grozījumu projekts, kas paredz izdevumus palielināt par 19,7 miljoniem latu, vēsta aģentūra LETA.

Ar šo summu plānots palielināt finansējumu sociālajam atbalstam, sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanai un sabiedriskajam transportam.

Sociālajai sfērai kopumā no pašvaldības budžeta plānots piešķirt papildus 1 543 598 latus pabalstu izmaksām, tai skaitā 824 048 latus sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumiem. Vēl par 840 tūkstošiem latu sociālo budžetu palielinās AS “Rīgas siltums” piešķirtais ziedojums, kas tiks izlietots pašvaldības dzīvokļa pabalstu un izmaksāšanai.

Nepilnus 600 tūkstošus kopā piešķirs Pašvaldības policijai auto iegādei, videonovērošanas sistēmas paplašināšanai, formastērpiem un samaksai par policistu virsstundu darbu, un jaunas glābšanas stacijas darbības nodrošināšanai Vakarbuļļu peldvietā.

Kompensējot izdevumus, ko šoziem radīja sniega tīrīšana un izvešana no pilsētas, Satiksmes departamentam piešķirs 3,75 miljonus latu.

Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus sabiedriskajā transportā, nepaaugstinot maksu un saglabājot pašreizējo atlaižu sistēmu, uzņēmumam “Rīgas satiksme” plānots par 2,1 miljonu latu palielināt dotāciju, tai skaitā 755 000 latu apjomā kompensējot degvielas sadārdzinājumu.

Atlikusī nauda tiks sadalīta dažādiem tēriņiem izglītības un kultūras jomai.

Sagatavoto lēmumprojektu par grozījumiem pilsētas 2011.gada budžetā izskatīs visas domes komitejas, bet galīgo lēmumu pieņems domes sēdē 17.maijā.

Pēc pašvaldības Finanšu departamenta apkopotās informācijas, 2011.gada pirmajā ceturksnī pašvaldības budžeta ieņēmumi par 5,59 miljoniem latu pārsniedz plānoto. Salīdzinot ar 2010.gada pirmo ceturksni, šogad tie ir par 8,4 miljoniem latu lielāki.

Rīgas domes sēde, kurā par budžeta grozījumiem tiks pieņemts gala lēmums, notiks 17.maijā.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu