Straume izolatorā pārdomājis visu dzīvi • IR.lv

Straume izolatorā pārdomājis visu dzīvi

33
Jānis Straume. Foto: Lita Krone, LETA

Bijušais Saeimas spīkers solās vairs nebraukt dzērumā un brīdina citus tā nedarīt

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume policijas izolatorā pārdomājis visu savu dzīvi un ”vācis kopā dvēseli”, tā reibumā braucot pieķertais pēc atbrīvošanas no 10 dienu aresta paudis intervijā Latvijas Televīzijas «Panorāmai».

 

Kā skaidro Straume, viņš varējis liktenīgajā 8.aprīļa vakarā palikt pie drauga Talsu apkaimē, taču viņa bijis jāpalīdz kādam tuvam cilvēkam, ”un tāpēc es riskēju”. Viņš pateicās Tukuma policistiem par operatīvo darbu, jo pēc tam, kad noformētas visas lietas, viņš paguvis īstenot vajadzīgo palīdzību.

 

”Mīļie šoferīši un šoferītes, nekad nebrauciet pie stūres alkohola reibumā!” aicina Straume, ”viena lieta ir bargais sods, ko jūs paši varat saņemt, bet daudz vairāk cieš jūsu tuvinieki, un, nedod Dievs, vēl kāds svešs nevainīgs cilvēks.” ”Es savā mūžā pie stūres alkohola reibumā nesēdīšos un neiesaku nevienam tā darīt,” stingru apņemšanos pauž sodu izcietušais autobraucējs.

 

Straume novērtējis Jūrmalas policijas attieksmi pret viņu ”kā pret cilvēku” soda izciešanas laikā. ”Atklāti sakot, fiziski es jūtos ne pārāk labi, jo šeit nav ne dīvāna, ne ikru, ne viskija, ne ”Dormeo” matrača,” ekspresintervijā pēc atbrīvošanas pauž Straume, ”bet psiholoģiski un emocionāli es jūtos labi.”

 

Ieslodzījumā desmit dienās viņam bijusi iespēja izdzīvot visu dzīvi, daudz lasīt. ”Es jūtos godīgs pats pret sevi. Man ir žēl savu tuvāko,” atzina bijušais politiķis. ”Augšējos varas ešelonos cilvēkam ir grūti palikt cilvēkam, un tagad man tas jāatstrādā. Man būs, ko teikt par to kas notiek sabiedrībā, jo esmu bezpartijisks un neesmu nekādos amatos,” saka Straume.

 

Jau ziņots, ka bijušo Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi policija aizturēja par braukšanu 1,9 promiļu alkohola reibumā. Policija ekspolitiķi 8.aprīļa vakarā aizturējusi Tukuma novadā uz autoceļa Rīga-Ventspils. Straume, kurš jau desmito gadu ir kaislīgs mednieks, devies mājup no medībām Kurzemes pusē. Kā vēstīja portāls Pietiek, ekspolitiķim ne tikai uz četriem gadiem atņemtas autovadītāja tiesības, bet arī kādu laiku nāksies atvadīties no sava vaļasprieka, jo viņam konfiscētas divas džipā atrastās karabīnes. Straume savu kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja statusu neesot centies izmantot, uzvedies korekti un prasībai iepūst alkometrā nav pretojies, atzīts policijā. Alkometrs Straumes izelpā uzrādījis 1,9 promiles alkohola, kas atbilst stipram reibumam.

Komentāri (33)

mary75 28.04.2011. 16.13

‘Augšējos varas ešelonos cilvēkam ir grūti palikt cilvēkam, un tagad man tas jāatstrādā. Man būs, ko teikt par to kas notiek sabiedrībā, jo esmu bezpartijisks un neesmu nekādos amatos,” saka Straume.”
—————————————————————-
Nu tā “atklāsme” ir ko vērts.
To var iztulkot, apmēram, tā –
“Kad biju augšējos varas ešelonos, “bija grūti palikt cilvēkam”, tāpēc pārvērtos par Batjku, korumpējos, kļuvu par politisku prostitūti, stādīju personiskās intereses augstāk par valsts un vēlētāju interesēm, pieņēmu ar savu frakciju apmaksātos politiskos lēmumus, uzdāvināju Lembergam kuģniecību un vēl šo to, balsoju par Loskutova atstādināšanu, par drošības likumiem, dabīgi, ne jau par velti viss tas bija.
Toties tagad, kad esmu totāli izgāzies,no politiskās varas arī esmu atstumts, tāpēc neviens neko nemaksā, jo pie valsts mantas un lēmumu pieņemšanas vairs netieku – tagad, beidzot, varu palikt par cilvēku, jo tāpat neko nezaudēju, tagad es jums visiem pateikšu taisnību, bet, ne jau par saviem “labajiem darbiem”, bet, par jums, kas tagad manā vietā!
Jo vēl līdz šai dienai nesaprotu – kāpēc es vairs neesmu pie stūres, kāpēc jūs, riebekļi, vairs nenobalsojat par mani, kvaukšķi pretīgie!
Tāpēc tagad es jums pamācīšu, kas ir godīga politika, un norādīšu uz visām kļūdām, riebekļi!”
Un tas ir Straumes 10 dienu ilgu pārdomu kopsavilkums.
Ak jā, aizmirsu vēl vienu “oriģinālu” Straumes domu – dzert un braukt nevajag.

+5
0
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 28.04.2011. 15.49

Tad jau četrus gadus Jānis vēl varēs komfortabli dzert viskiju. Tikai pēc tam vajadzēs pāriet uz sarkano ikru diētu.

+5
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 28.04.2011. 15.49

Drīzāk jau, kam viņš tādā ķirsī trāpījis? Jakutijā katram esot sava medību vieta, bet šie vienalga katru gadu nomedījot kādu Universitātes mācību spēku…

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu