Pabeigta dienesta pārbaude pret KNAB šefa vietnieku Vilku • IR.lv

Pabeigta dienesta pārbaude pret KNAB šefa vietnieku Vilku

8
KNAB vadītāja vietnieks Alvis Vilks. Foto: Andrejs Terentjevs, F64.

Vilnītim desmit dienu laikā jāizlemj, vai savam vietniekam piemērot disciplinārsodu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pabeigta disciplinārlietas izmeklēšanas pret biroja priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, un KNAB priekšniekam desmit dienu laikā jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai disciplinārlietas izbeigšanu, vēsta aģentūra BNS.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga paskaidroja, ka disciplinārlietu izmeklēšanas komisija ir pabeigusi disciplinārlietas izmeklēšanu par Vilka rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumiem un Nacionālās drošības padomes lēmumam.

Ņemot vērā, ka KNAB priekšnieks patlaban iepazīstas ar slēdzienu un tajā iekļautajiem ierosinājumiem, sīkāka informācija līdz priekšnieka attiecīgajam rīkojumam netiek sniegta.

Jau ziņots, ka pērn novembra beigās KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis ierosināja disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Toreiz birojā tika ierosināta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam.

KNAB likums noteic, ka biroja amatpersonai par disciplinārpārkāpumu var piemērot šādus disciplinārsodus: piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem un bargāko – atbrīvošanu no amata.

Pret Vilku ierosināta vēl viena disciplinārlieta par Vilka darbībām PHARE projektā. Šajā gadījumā disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš pagarināts līdz 7.maijam.

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu