Vilnītis disciplinārsodu piemēro arī Strīķei • IR.lv

Vilnītis disciplinārsodu piemēro arī Strīķei

33
Evija Trifanova, LETA

KNAB priekšnieka vietniece lēmumu pārsūdzēs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis ir pieņēmis lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu savai vietniecei Jutai Strīķei, vēsta aģentūra BNS.

Piedevām atzīts, ka viņa nodarījusi morālo kaitējumu valstij, un par šādu secinājumu Strīķe ir izbrīnīta. KNAB priekšnieka vietniece plašāk par piemēroto disciplinārsodu nevarēja pastāstīt, jo vēl nebija precīzi ar lēmumu iepazinusies. Tomēr viņai piemēroto disciplinārsodu Strīķe sola pārsūdzēt.

KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis aģentūrai BNS otrdien nevēlējās komentēt piemēroto disciplinārsodu. “Tad man atkal ir jāsāk vērtēt viena vai otra rīcība, vieni vai otri izteikumi. Tas nebūtu korekti,” viņš uzsvēra. Runājot kopumā par disciplinārlietu praksi birojā, Vilnītis atgādināja, ka, pirmkārt, runa ir par preventīvām darbībām. Viņš vēloties sasniegt to, lai amatpersona, neskatoties uz ieņemamo amatu un rangu, vienādi attiektos pret saviem darba pienākumiem. “Tā ir visa pamatprasība,” teica KNAB šefs.

Disciplinārlietu izmeklēšanas komisija 23.martā beidza disciplinārlietas izmeklēšanu par Strīķes rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumiem un KNAB priekšnieka rīkojuma nepildīšanu. Slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam, kuram bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta par interviju sniegšanu vairākiem medijiem, piemēram, raidījumiem “Nekā personīga”, “Bez cenzūras”, bez saskaņošanas ar KNAB priekšnieku. Strīķei tiekot pārmesta biroja iekšējās darba kārtības noteikumu pārkāpšana attiecībā uz KNAB oficiālo viedokli.

Jau vēstīts, ka disciplinārlieta tika ierosināta arī pret otru Vilnīša vietnieku Alvi Vilku, atstādinot viņu no amata. Pirmo reizi Vilku no amata atstādināja 7.martā, lai izvērtētu iespējamus pārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar “nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana” īstenošanā”.

30.martā premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) atcēla Vilnīša rīkojumu par KNAB priekšnieka vietnieka atstādināšanu, tomēr Vilnītis nākamās dienas pēcpusdienā Vilku atstādināja vēlreiz. Pirmdien Dombrovskis paziņoja, ka lūgs ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadīto komisiju izvērtēt Vilnīša rīcību, vēlreiz atstādinot no amata Vilku.

Komentāri (33)

Kechupinsh 04.04.2011. 15.17

Nav vērts šūmēties, ja Vilnīša nodomi nav tīri, tad pavisam pēc neilga laika par viņu pat neatcerēsies, ka tāds vispār bijis.. tāda ir dzīve – pelavas aiznes vējš un ja tajās graudu nav, tad tik vien paliek kā pēc pirdiena – samaitāts gaiss, kas ātri vien tiek izvēdināts

+15
-1
Atbildēt

3

    Roberts Gūtšmits > Kechupinsh 04.04.2011. 15.48

    >> borns

    Vo!
    Riktīga Vīra Valoda!
    A es ta visu laiku brīnējos, ko tie ļaudis viebjas un ķer pēc nēzdodziņa katru reizi, kad tiem garām nodefilē repše savā ādas ancukā – jenotu ex-fīrers un amatu savienošanas kārtībā – Nekustamo Īpašumu Burbuļa ideologs un propagandists ! Es ta, naivais domāju, ka viņam vienkārši tas strīpainais ādas ancuks tāds smirdīgs – ja reiz nēsā to pa pusgadam, nost nevelkot, i mājās, i darbā, i teātrī, i uz pirti laikam ar to pašu arī gāja … A šite izrādās, ka tas pēc pirdiena … !??
    Paldies, ka apgaismoji ! … :)))

    0
    -24
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Kechupinsh 05.04.2011. 12.21

    to Kurmītis
    Kas vainas ādas ancukam? Salīdzinot ar buļdozera ādas stringiem, tīri solīds.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    kika,kiki,banija > Kechupinsh 05.04.2011. 10.41

    Jefiņ, zini jaunumus, tu neesi asiņainais punduris, bet gan oranžais, un oranžo krāsu veido nevis asinis, bet gan pavisam cita substance.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 04.04.2011. 18.37

to lno
Neviens to kuces bērnu ar mīnusiem netraumē. Par katru mīnusu Antonijas ielas nama buchgaltieris ieskaita viņa rēķinā santīmus.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu