Savickis: būs smagas sarunas par dabasgāzes cenu • IR.lv

Savickis: būs smagas sarunas par dabasgāzes cenu

55
Foto: Ruta Kalmuka

Krievijas dabasgāzes piegādātāji neapmierināti par nodokļu paaugstināšanu Latvijā

Krievijas dabasgāzes piegādātāji ir neapmierināti ar Latvijas valdības lēmumiem palielināt nodokļus dabasgāzei, līdz ar to nākamgad gaidāmas ļoti smagas sarunas par dabasgāzes iepirkuma cenām, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Labrīt, Latvija!” sacīja SIA “Itera Latvija” vadītājs Juris Savickis.

Kā vēsta “Nozare.lv”, Savickis valdības lēmumus šajā jomā vērtē “pilnīgi negatīvi”, jo sanāk, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera un ekonomikas ministra Arta Kampara (V) Maskavas vizītes laikā panākto 15% gāzes cenu samazinājumu iedzīvotāji neizjutīs.

“Latvijas cilvēkiem no tā nav nekāda labuma,” sacīja uzņēmējs.

Neapmierināti ar izveidojušos situāciju ir arī Krievijas dabasgāzes piegādātāji, kuri ironizē, ka varētu nepieciešamo naudu – starpību starp vecajām un samazinātajām dabasgāzes cenām – pa taisno maksāt Briselei.

Šos valdības lēmumus Krievija atgādinās sarunās par nākamā gada dabasgāzes piegādes cenām, lika noprast Savickis.

Ir.lv jau vēstīja, ka 1.jūlijā stājas spēkā grozījumi likumos, kā rezultātā mājsaimniecībām vidējais mēneša maksājums par gāzi atkarībā no patēriņa šovasar palielināsies par 12%-14%, liecina AS “Latvijas Gāze” (LG) aprēķini.

 

 

Komentāri (55)

mary75 04.04.2011. 09.54

Nu lūk, kā Krievija un Gazproms ar ITERU rūpējas par Latvijas iedzīvotāju labklājību!
Aiz aizkustinājuma gandrīz vai asariņu nobirdināju.
Vot, bāliņi, paši seciniet, kas jums īstie draugi!
Lembergs un ZZS kopā ar SC sen to saprot – nafig mums pildīt Briseles, SVF un pārējo sorosītu prasības, “lielā un varenā” Krievija vienmēr izlīdzēs!.

+24
-2
Atbildēt

8

    Roberts Gūtšmits > mary75 04.04.2011. 10.35

    >> dzeris
    Pirmkārt. Krievijai un Gazpromam NAV jārūpējas par Latvijas iedzīvotāju labklājību! Par to ir jārūpējās tiem kuri šiem Latvijas iedzīvotājiem ir uzmetušies par “ganiem” un iekasē vienus no lielākajiem nodokļiem Europā – mūsu valdībai. Krievija un Gazproms nekādus nodokļus Latvijā neiekasē. Toties tur, kur iekasē – Krievijā, tur arī rūpējas par iedzīvotājiem. Un dara to stipri vien labāk par mūsu hunveibiniem.

    Otrkārt. Neskatoties uz to, pagājušogad sarunās “Krievija un Gazproms” tomēr nāca pretī mūsu ierēdņu īdēšanai par smago ekonomisko situāciju un tieši “rūpējoties” piekrita samazināt gāzes cenas par 15%. Es uzsveru – tas tika darīts tieši RŪPĒJOTIES ar Latvijas iedzīvotāju labklājību. Ne jau par kampara aldziņu vai viņa ieliktnīšu labsajūtu.

    Treškārt – pēc neoficiālas informācijas, šāda pretimnākšana tika izrādīta ar nosacījumu, ka arī Latvijas valdība reāli rūpēsies par saviem nodokļu maksātājiem, nevis mēģinās iedzīvoties uz zemākas gāzes cenas rēķina. Valdība tā vietā melo, zog un bāž tik personīgajā ķešā un nevis attīsta ekonomiku un ražošanu, bet gan to grauj un nodokļus tikai ceļ. Tajā skaitā tieši gāzei.

    Tā ka nākamajās sarunās Gazproms pavisam noteikti pilnīgi pamatoti var paprasīt ne tikai 100%gāzes cenas apmaksu bez jebkādām atlaidēm, bet arī piemest klāt cenai iepriekš uzdāvinātos 15% kā soda sankciju par jenotības valdības meliem.

    Un. Par cik mūsu valsts doktrīna jenotības izpildījumā ir, ka mēs mīlam tos, kuri mūs izģērjb un dzen parādos (SVF un ES), tad tas tikai vairos mūsu valsts un tautas mīlestību pret Krieviju un Gazprom ! … :)))

    +1
    -21
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 04.04.2011. 11.00

    >> dzeris
    Starp citu – interesanta doma. Kā tev šķiet – ja tagad sarīkosim aptauju un paprasīsim, vai mūsu iedzīvotāji “neatkarīgajā Latvijā” dzīvo labāk nekā savulaik PSRS, kāds būs rezultāts? Domāju, ka satriecošs dažam labam jēlajam muldonim, kurš valsti ir novedis līdz bezdibenim … :)

    P.S. cita starpā tava paņirgāšanās par “tautas labklājību” un to, kurš patiesībā par to rūpējas, ļoti labi raksuro to vispārējo cinisma un nesodītības gaisotni, kas valda pie Siles sēdošo jenotu prātos. Jp lielāks tad būs izbrīns, kad viņus no šiem krēsliem ar dakšām izcels … :)

    0
    -18
    Atbildēt

    0

    jeers > mary75 04.04.2011. 22.14

    Čau kurmi! Biji pazudis. uzradies?! Tagad jau atklāti sarkans. Ko tu tur īsti roc, ka paliec sarkans? Varbūt atkal pazūdi?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    eggiittaa > mary75 04.04.2011. 20.28

    No kurienes šis idiotiskais mīts par to, ka Krievijā valdība ir labāka par Latviju?

    Pirmkārt, Krievija ir stipri sliktāk pārvaldīta valsts par Latviju. Pēc visiem publiskajiem rādītājiem, Krievijā ir daudz augstāks korupcijas līmenis. Par spīti visiem saviem milzīgajiem dabas resursiem, IKP uz viena iedzīvotāja viņiem ir tuvs Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju.

    Otrkārt, pie tā, ka Latvija nav tik labklājīga valsts kā rietumeiropas valstis, vainīga ir tieši tā pati PSRS, kura izpostīja visu Latvijas ekonomiku un, 1990. gadā bankrotējot ar hiperfinlāciju izputināja visus PSRS iedzīvotāju uzkrājumus. Kurmīt, vai zini, cik liela bija vidējā pensija Latvijā 1990. gadā? 1 ASV dolārs! Tagad tā ir 300 ASV dolāru.

    Latvijas valdība ir darījusi puslīdz labu darbu, paceļot ekonomiku no tādas bedres, kādā to atstāja PSRS, bez visādiem dabas resursiem, kādi ir Krievijai u.tgr. Visām Latvijas valdībām var pārmest tikai to, ka mazliet tomēr atpaliekam no Igaunijas. Un tur visdrīzāk varam vainot tieši visu trīs olgiarhu kontrolēto partiju un it īpaši Latvijas Ceļa ne tik prasmīgo politiku 90ajos gados, salīzinot ar Igauniju.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 04.04.2011. 14.57

    A jā nopietni, Kurmīti – tu, patiešām, domā, ka Latvijas pilsoņu vairākums atteiktos no neatkarības par lētāku gāzi?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 04.04.2011. 10.19

    Būtu korektāk, ja Savicka kungs lietotu terminu “mani saimnieki” nevis Krievijas dabasgāzes piegādātāji:)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 04.04.2011. 10.50

    Jā, Kurmīti, jā, un ko tad es saku – Krievija rūpējas gan par mūsu, gan par savu iedzīvotāju labklājību, es pat teiktu – dižā un varenā Krievija rūpējas par visas pasaules iedzīvotāju labklājību!
    Un es pat attīstīšu tavu domu tālāk – nafig, nafig mums tā ES, Brisele, SVF, demokrātija u.c. pretīgi sorosītu izdomājumi, stājamies iekšā NVS, un dzīvosim tikpat bagāti un laimīgi kā Krievijā, Kazahstānā, Baltkreievijā, Armēnijā, Kirgīzijā, utt. utjp.!
    Es pat teikšu vēl vairāk – nevis stāsimies NVS, bet, lūgsim pievienot sevi Pitalovas apgabalam, tā automatiski nokļūstot māmuļas – Krievijas sastāvā, tas nodrošinās mums vēl straujāku uzplaukumu, visi, visi būs laimīgi, tikpat laimīgi, kā jebkurš dižās Krievijas pilsonis!

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 04.04.2011. 11.09

    Nu es jau to pašu, to pašu saku – Garant, nāc atpakaļ!
    Vot bijqa zelta laiki, kredītus gandrīz vai uzspieda, lai tikai ņem, labklājība auga, daži sorosīti no SVF un ES gan teica, lai ierobežo, citādi beigsies ar krahu, bet, Garants nebija muļķis – nevienu neklausīja, saprata, ka tiem jau tik tada skaudība, ka mēs ar pilnu gāzi uz priekšu!
    Unjā, viņa valdība tos 7 miļjardus parādu bija spiesta paņemt, bet, ne jau viņš bija vainīgs pie Latvijas ekonomiska kraha , jā, jēlie sorosīti pie visa vainīgi, jo neļāva vēl vairāk spiest to gāzi grīdā, un viņiem tāpēc Kauliša parādi jāatdod!
    A būtu Garants, varbūt, i nebūtu jāatdod, te jau viens ģēnijs no Puzes taisni to arī iesaka – parādus neatdosim, un punkts, iepūšat mums, aiz mums varenā Krievija!

    +18
    0
    Atbildēt

    0

dro 04.04.2011. 10.10

Služu Sovetskomu Sojuzu… bļin, Rossii:)

+14
-2
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 04.04.2011. 10.07

Moška iesaistam Savicki 100-latnieku programmā vai izsniedzam kaukādu nelielu pabalstiņu, lai viņam vieglāk “vedas sarunas”, ak tu nabadziņš ?

P.S. – Visticamāk ka Urbis čukst krieviem priekšā, ko muldēt, lai valdību šūpotu, ne jau nu Gazpromam tā Latvijas cena vispār interesē …

+12
-1
Atbildēt

1

    andrisskrastins > AUTOEXEC.BAT 04.04.2011. 10.28

    Ui kā interesē. Ja gāzei ir normāls nodoklis, tā pēkšņi kļūst mazāk pievilcīga kā siltuma un enerģijas avots un alternatīvas var sākt konkurēt (jo tām samazināto PVN sazin kāpēc neviens nepiedāvā).

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu