Japānas valdība Fukušimas AES var piesaistīt nodokļu naudu • IR.lv

Japānas valdība Fukušimas AES var piesaistīt nodokļu naudu

39
Fukušimas AES. Avots: AFP/LETA

“TEPCO” var nepietikt līdzekļu kompensāciju izmaksai un elektroapgādes nodrošināšanai

Japānas valdība varētu piesaistīt nodokļu naudu Fukušimas 1.atomelektrostacijas (AES) operatorfirmā “Tokyo Electric Power Co.” (TEPCO), lai kompānija nebankrotētu, atsaucoties uz Japānas plašsaziņas līdzekļiem piektdien vēstī aģentūra BNS.

Valdības preses sekretārs Jukio Edano paziņoja, ka noteikts lēmums vēl nav pieņemts, bet šādu līdzekļu piesaiste ir iespējama, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt stabilu elektroapgādi. Bez valdības atbalsta TEPCO būtu grūtības apmierināt gaidāmos lielos kompensāciju pieprasījumus un tiesāšanās izdevumus, vienlaikus nodrošinot stabilu elektroapgādi. Valdība ieguldīs naudu, lai varētu iesaistīties tās vadīšanā, bet nenacionalizēs šo kompāniju. Drīzumā tikt izveidota īpaša darba grupa, kas apspriedīs atbalstu šai kompānijai.

TEPCO trešdien paziņoja, ka ir nodrošinājusi banku kredītus divu triljonu jenu (12 miljardu latu) apmērā, bet ar tiem var nepietikt, lai kompānija turpinātu darbību.

Kaut arī TEPCO ir viena no pasaulē lielākajām energokompānijām ar 44,6 miljoniem klientu, domājams, ka tā cietīs lielus zaudējumus, risinot kodolkrīzi, remontējot zemestrīces un cunami bojātās termocentrāles un nodrošinot atlikušo elektrostaciju darbību degvielas cenu pieauguma apstākļos.

Japānā 11.martā notikušajā 9,0 ballu zemestrīcē un tās izraisītajos cunami tika nopietni bojāta Fukušimas 1.AES reaktoru dzesēšanas sistēma. Bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas radīja arī radiācijas noplūdes. Situācija Fukušimas 1.AES vēl arvien nav noregulēta.

Komentāri (39)

kuulaps 03.04.2011. 14.31

Nodoklju nauda ir tas uz ká pamata AES vispár eksisté, jo ir subsidéta industrijas forma, kuras vienígais objektívais iemesls ir militárais atom ierochu razhoshanas veids. Jo AES energjija ir 7 x dárgáka par oglju staciju energjiju – viss cits ir piramídas propagandas smalki konstruéti meli.
Skatiet 2 video ar ekspertiem:

http://www.bsrrw.org/?page_id=20

Tápat, tikai 200 km ap Fukusimu, 400.000 japánju tagad draud vézis tikai radioanuklídu nopludes délj! Un Japánju valdíba vinjus neevakué, jo IAEA lieto nepareizu risku modeli, kas 600-2000 reizes samazina risku. Tápat IAEAs piesárnjojuma dati ir 10 x mazáki neká alternatívo avotu iesútítie!

Skatiet http://www.bsrrw.org/?page_id=83

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu